"Soft Walls": Οι Latent Community συνομιλούν στο Enterprise Projects

Η σειρά «Soft Walls» προσκαλεί καλλιτέχνες και επιμελητές να μοιραστούν κομμάτια, σημεία, αφορμές ή σκέψεις γύρω από την πρακτική τους.

Latent Community

Στα "Soft Walls", το Enterprise Projects προσκαλεί καλλιτέχνες και επιμελητές που κατοικούν μόνιμα, περιστασιακά ή στιγμιαία την Αθήνα να μοιραστούν κομμάτια, σημεία, αφορμές ή σκέψεις γύρω από την πρακτική τους μέσα στα πλαίσια μια καλλιτεχνικής διάλεξης.

Τα "Soft Walls" λειτουργούν ως πλατφόρμες ακρόασης και συνομιλίας, είναι προσκλήσεις και ευκαιρίες να συναντηθούμε, να μοιραστούμε και να γεμίσουμε τον χώρο με λέξεις και σκέψεις τις οποίες θεωρούμε οχήματα και καταλύτες των κοινών μας εμπειριών. 

Αυτό το μήνα τα "Soft Walls" παρουσιάζουν το καλλιτεχνικό δίδυμο Latent Community την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 7 μ.μ.

Οι Latent Community είναι ένα διεπιστημονικό καλλιτεχνικό δίδυμο που αποτελείται από τους εικαστικούς καλλιτέχνες και σκηνοθέτες Σωτήρη Τσίγκανο και Ιώνιαν Μπισάι. Οι δυο τους εμβαθύνουν στην κινούμενη εικόνα στο πλαίσιο έργων που προκύπτουν μετά από εκτενή έρευνα, και τη χρησιμοποιούν ως εργαλείο για τη διερεύνηση ζητημάτων κοινωνικής, πολιτικής και οικολογικής δικαιοσύνης. Η διεπιστημονική τους πρακτική περιλαμβάνει την εκτεταμένη έρευνα πεδίου, σε συνδυασμό με στρατηγικές συσχέτισης και κινηματογραφικές πρακτικές, σε μια απόπειρα αποκατάστασης πολιτικών γεγονότων  που έχουν ξεχαστεί, ενίσχυσης φωνών που δεν έχουν ακουστεί και διερεύνησης υπό κατάρρευση  οικοσυστημάτων.

Η δουλειά τους έχει παρουσιαστεί σε διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ, όπως στην Μπιενάλε της Αθήνας (2017), στη documenta 14–Πρόγραμμα Δημόσιων Δράσεων (2017), στο Sharjah Film Platform–Sharjah ArtFoundation (2019), στον χώρο τέχνης Recontemporary στο Τορίνο (2019), στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2020), στο PCAI–Polyeco Contemporary Art Initiative (2020), στο School of Waters–Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου Mediterranea 19 (2021) και στην 23η Μπιενάλε του Σίδνεϊ: Rīvus(2022). Έχουν διακριθεί με βραβεία και υποτροφίες από φορείς όπως οι LOOP Barcelona, Sharjah ArtFoundation, το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-ARTWORKS και η Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFPHI) του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ενώ επίσης έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών όπως το Caravan Residency Program (Cittadellarte-Fondazione Pistoletto & Centre for Fine Arts–Bozar).

Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 45 λεπτά

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.