"Α Jewel made in Greece": Η 10η συνάντηση δημιουργών δίνει ξανά χώρο στην τέχνη και τη μόδα

Αυτή τη χρονιά η έκθεση θα παρουσιάσει ένα εικαστικό συμβολικό αφιέρωμα με τίτλο "Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα", πάνω σε μία ιδέα και σχεδιασμό της Μαίρης Σαμόλη, καθώς και επιμέλεια και θεωρητική υποστήριξη από την Ίριδα Κρητικού.

Α Jewel made in Greece

"Α Jewel made in Greece" είναι το όνομα της πολύ-επίπεδης και διαρκώς αναβαθμιζόμενης πλατφόρμας που εμπνεύστηκε και δημιούργησε πριν αρκετά χρόνια η Μαίρη Σαμόλη. Η ίδια, σχεδιάστρια και μικρό-γλύπτρια, μιλά για "όχημα τέχνης και επιχειρηματικότητας ταυτόχρονα", που έχει ταξιδεύσει με μεγάλη επιτυχία σε τέσσερις ηπείρους, εννέα χώρες και σε πάνω από πενήντα προορισμούς. Κάθε χρόνο η AJMIG ομάδα των Ελλήνων σχεδιαστών κοσμήματος, εκθέτει με επιτυχία τις νέες δημιουργίες της. Έτσι και φέτος, από 23 έως και 26 Φεβρουαρίου πενήντα Έλληνες καλλιτέχνες συναντώνται και πάλι στο Ζάππειο Μέγαρο, στην 10η συνάντηση δημιουργών δίνοντας για μία ακόμα φορά χώρο στην Τέχνη και υποστηρίζοντας ταυτόχρονα έναν εθνικό σκοπό, καθώς φέτος η έκθεση συνδέεται και με ένα αφιέρωμα στην Καρυάτιδα που λείπει.

Α Jewel made in Greece

Πενήντα σχεδιαστές κοσμήματος και αντίστοιχα brands, μάς οδηγούν σε μία γοητευτική συνύπαρξη, όπου η τέχνη είναι ο μόνος άξονας, εκεί όπου συνυπάρχουν ταυτόχρονα πολύτιμα με ευτελή αλλά σημαίνοντα υλικά  και διαμάντια με κεραμικά αλλά πλασμένα με ψυχή. Όλα κοσμήματα υψηλής αισθητικής και αξίας, μοναδικών υφών, υλικών και σχεδίων. Στη διοργάνωση του "Α Jewel made in Greece", που πλέον αποτελεί θεσμό και σημείο αναφοράς, οι Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων παρουσιάζουν το όραμά τους, προτείνουν  τις δημιουργίες τους στο κοινό και σε επιχειρηματίες, σε καταστήματα, art shop Μουσείων, γκαλερί κ.α.

Α Jewel made in Greece

Παράλληλα αυτή τη χρονιά το "Α Jewel made in Greece", θα παρουσιάσει ένα εικαστικό συμβολικό αφιέρωμα με τίτλο "Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα", πάνω σε μία ιδέα και σχεδιασμό της Μαίρης Σαμόλη, καθώς και επιμέλεια και θεωρητική υποστήριξη από την Ίριδα Κρητικού. Το αφιέρωμα στην Καρυάτιδα, θα εξελιχθεί σε διάρκεια 12 μηνών σε 10 σταθμούς ξεκινώντας από το Ζάππειο και θα συνεχίσει σε διάφορους ιστορικούς και όχι μόνο χώρους στην Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων.

Α Jewel made in Greece

Φέτος, στη 10η έκθεση A Jewel made in Greece, ο έγκριτος επιστημονικός συνεργάτης Γιώργος Σπυρομήλιος, από 23 έως και 26 Φεβρουαρίου, θα ξεναγεί το κοινό και τους εν γένει επισκέπτες της διοργάνωσης, στον ελκυστικό κόσμο του κοσμήματος, των διαμαντιών και των πολύτιμων λίθων, ενώ θα δίνει και πληροφορίες εκτίμησης κοσμημάτων για όποια ή όποιον το επιθυμεί.

Α Jewel made in Greece

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης "A Jewel made in Greece" για μία ακόμα χρονιά θα παρουσιαστεί επίδειξη μόδας με τίτλο "EN PORTANT MES BIJOUX by Alice Dikeos".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/05/2024

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.