4+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Καλέντη

Αυτοβιογραφικά βιβλία, μια ιστορία για την αγάπη προς όλα τα πλάσματα της γης και ένας αναντικατάστατος οδηγός για τον μύθο του Οιδίποδα ανάμεσα στις νέες εκδόσεις.

εκδόσεις Καλέντη

Οι εκδόσεις Καλέντη παρουσιάζουν πέντε νέους τίτλους βιβλίων. Αυτοβιογραφικά βιβλία, μια ιστορία για την αγάπη προς όλα τα πλάσματα της γης και ένας αναντικατάστατος οδηγός για τον μύθο του Οιδίποδα ανάμεσα στις νέες εκδόσεις.

Οιδίποδας (Lowell Edmunds, μτφρ. Κάτια Μαργαρίτη)

Το χρώμα που θέλεις να είσαι

Ένας απαραίτητος οδηγός για τον μύθο του Οιδίποδα, το πρώτο βιβλίο που αναλύει τη μακρά και ποικίλη ιστορία του από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει μια έγκυρη επισκόπηση της πρόσληψής του, η οποία εξετάζει τον Οιδίποδα τόσο στην τέχνη και τη μουσική, όσο και στη λογοτεχνία. Ο Lowell Edmunds, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Rutgers, βλέπει τις παραλλαγές του μύθου ως την κινητήρια δύναμη πίσω από την ανθεκτικότητά του στον χρόνο και τη δημοφιλία του. Αποφεύγοντας να αναζητήσει μια πρωταρχική μορφή του μύθου, ο Edmunds συσχετίζει τις αλλαγές στο περιεχόμενο του μύθου του Οιδίποδα με τις αλλαγές στο νόημά του, απορρίπτοντας την ιδέα ότι μία συγκεκριμένη εκδοχή μπορεί να αναχθεί σε επίσημη.

Στα χνάρια του πατέρα μου (Σωκράτης Δήμου Ρουσουλέντσης)

Στα χνάρια του πατέρα μου

Το βιβλίο του Σωκράτη Δήμου Ρουσουλέντση με τίτλο "Στα χνάρια του πατέρα μου – Τέσσερις γενιές χειροπρακτών 1823-2023" είναι ένα πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο. Στις σελίδες του ιστορεί, από το 1823 έως τις μέρες μας, τέσσερις γενιές χειροπρακτών της οικογένειας Δήμου Ρουσουλέντση.

Ιστορίες αληθινές, προσωπικές, βιωματικές, που συνθέτουν μία σπουδαία οικογενειακή παράδοση 200 χρόνων, παράλληλα όμως αποτυπώνουν παραστατικά τη ζωή των ανθρώπων σε εποχές ταλανισμένες από τα μεγάλα δεινά της Ιστορίας.

Η αληθινή ιστορία ενός θαλασσόγατου (Μαρία Ανδρικοπούλου)

Η αληθινή ιστορία ενός θαλασσόγατου

Αυτή είναι η ιστορία ενός ξεχωριστού γάτου που αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους, που είχε γενναία καρδιά αλλά και την τύχη με το μέρος του. Ο Όσκαρ, γνωστός και ως Σαμ ο αβύθιστος, πάλεψε με τα κύματα μέσα στη φουρτούνα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και βγήκε νικητής. Η περιπέτεια του θαλασσόγατου που είχε ατρόμητη ελπίδα για τη ζωή πέρασε στην Ιστορία και είναι πέρα για πέρα αληθινή.

STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο (Σταύρος Σταύρου)

STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο

Ένα άγαλμα και ένα κορίτσι θα συναντηθούν για να ζήσουν την αληθινή φιλία. Στο κοινό τους ταξίδι, θα ανακαλύψουν ότι τα σημαντικότερα είναι όσα βλέπουν τα μάτια της ψυχής. Η ιστορία τους μιλάει, με τη γλώσσα της καρδιάς, για την αγάπη προς όλα τα πλάσματα της γης, για την ελευθερία και για την ειρήνη που δικαιούται ο κόσμος.

Το βιβλίο "STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο", που υπογράφει ο συγγραφέας και στιχουργός Σταύρος Σταύρου, με την πανδαισία των εικόνων και των χρωμάτων της εικονογράφησης της Αιμιλίας Κονταίου, βασίζεται στην ιστορία της επιτυχημένης παράστασης με τον ομώνυμο τίτλο.

Το χρώμα που θέλεις να είσαι (Ματέο Μπούσολα)

Το χρώμα που θέλεις να είσαι

"Το χρώμα που θέλεις να είσαι" είναι ένα βιβλίο για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, που υμνεί τη μοναδικότητα, τη δύναμη της διαφορετικότητας, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και τη σημασία τού να μεγαλώνει κανείς απολαμβάνοντας το θαύμα των ποικίλων αποχρώσεων που έχει να προσφέρει η ζωή.

Μια ιστορία για την ελευθερία, αφιερωμένη σε όλους όσοι θέλουν να ζωγραφίσουν τη ζωή τους με τα χρώματα της δικής τους επιλογής.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.