Το μυθιστόρημα του Paul Lynch που κέρδισε το Booker 2023 θα κυκλοφορήσει το 2024 στην Aldina

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο για μια χώρα που βρίσκεται σε μια πολύ οριακή στιγμή και ταυτόχρονα ένα βαθιά ανθρώπινο πορτρέτο του αγώνα μιας μητέρας να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη.

Prophet_Song

Το μυθιστόρημα του Paul Lynch "Prophet Song" που κέρδισε το Booker 2023 θα κυκλοφορήσει το 2024 στην Aldina.

Μια σκοτεινή, βροχερή βραδιά στο Δουβλίνο, η επιστήμονας και μητέρα τεσσάρων παιδιών Eilish Stack ανοίγει την εξώπορτά της και βρίσκει δύο αξιωματικούς της νεοσύστατης μυστικής αστυνομίας της Ιρλανδίας που έχουν έρθει για να ανακρίνουν τον σύζυγό της. Η Ιρλανδία καταρρέει. Η χώρα βρίσκεται στα χέρια μιας αυταρχικής κυβέρνησης και όταν ο σύζυγός της εξαφανίζεται, η Eilish βρίσκεται παγιδευμένη σε μια κοινωνία που αποσαθρώνεται. Πόσο μακριά θα φτάσει για να σώσει την οικογένειά της; Και τι –ή ποιον– είναι διατεθειμένη να αφήσει πίσω της;

Το "Prophet Song" είναι ένα πρωτότυπο έργο για μια χώρα που βρίσκεται σε μια πολύ οριακή στιγμή και ταυτόχρονα ένα βαθιά ανθρώπινο πορτρέτο του αγώνα μιας μητέρας να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη.

Η πρόεδρος της επιτροπής του Booker είπε για το βιβλίο: "Από το πρώτο χτύπημα στην πόρτα το 'Prophet Song' μας αναγκάζει να βγούμε από τον εφησυχασμό μας, καθώς παρακολουθούμε τo δράμα μιας γυναίκας που προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά της. Από τις πρώτες σελίδες αισθανθήκαμε ταραγμένοι, βυθισμένοι στη διαρκή κλειστοφοβία του εντυπωσιακά κατασκευασμένου κόσμου του Lynch. […] Η ποιητική γλώσσα του Lynch εντυπωσιάζει. Χρησιμοποιεί την επανάληψη και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα για να δημιουργήσει μια συναρπαστική εμπειρία ανάγνωσης. Πρόκειται για μια συγκινητική αφήγηση, θαρραλέα και γενναία. Το 'Prophet Song' αποτυπώνει γλαφυρά τις ανησυχίες του σήμερα. Οι αναγνώστες θα το βρουν συγκλονιστικό και αληθινό και δεν θα ξεχάσουν σύντομα τις προειδοποιήσεις του".

Ο Paul Lynch (γενν. 1977) είναι συγγραφέας πέντε μυθιστορημάτων. Τα βιβλία του έχουν βραβευτεί τόσο στη χώρα του όσο και στη Γαλλία. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Madame Ginger κάνει πάρτι για το νέο της βιβλίο

Η Madame Ginger θα γιορτάσει την κυκλοφορία του βιβλίου αυτο-φροντίδας "Δε Φεμ Μπουκ" στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/10/2025

Ο Πάβλος Χαμπίδης μάς ταξιδεύει "Στης Ακρόπολης τα Μέρη"

Μια ώριμη εικαστική ματιά στην Αθήνα που διαρκώς αλλάζει.

"Ιθάκη": Ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλύπτει κι αποκαλύπτεται στο νέο του βιβλίο

Οι εκδόσεις Gutenberg πρόκειται να εκδώσουν σύντομα το πολυαναμενόμενο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού.

Ο "Κosmos" της Εlke Lagansky ξεδιπλώνεται

Στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζεται η έκθεση όπου θα παρουσιάζεται η δουλειά των τελευταίων 25 χρόνων της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας που ζει στην Ελλάδα από το '80.

"Αρόδου": Το νέο βιβλίο του Στέλιου Μάινα παρουσιάζεται στο Πειραιά

Οι εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν την παρουσίαση του μυθιστορήματος στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Τι ιστορίες έχουν να μας πουν 12 γυναίκες άνω των 60 ετών;

Μια έκθεση με ιστορίες δύναμης, τρυφερότητας, σχέσεων, ανθεκτικότητας και αγάπης για τη ζωή.

Για την Gisela McDaniel, το να κάνεις τέχνη είναι σαν να μεγαλώνεις παιδιά

Με αφορμή τη νέα της ατομική έκθεση στα Dio Horia, η Τσαμόρο καλλιτέχνιδα εξηγεί στο "α" πώς η ζωγραφική της δίνει φωνή σε περιθωριοποιημένες θηλυκότητες και αντιτίθεται στο αποικιοκρατικό και πατριαρχικό βλέμμα που κυριαρχεί στην ιστορία της τέχνης.