"Casts of an Island": Μια σημαντική έκθεση στην Κύπρο με έργα κορυφαίων εικαστικών σε συνομιλία με ιστορικά μοντέλα της Mercedes-Benz

Μια πρωτότυπη έκθεση θα φιλοξενηθεί στο showroom της Mercedes-Benz για όλον τον Νοέμβριο σε επιμέλεια του σημαντικού συλλέκτη Νίκου Χρ. Παττίχη.

Casts of an Island

Ο Αλέξης Άννινος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cyprus Import Corporation Ltd εγκαινιάζει μια πρωτοποριακή έκθεση σύγχρονης τέχνης με χαρακτηριστικό τίτλο "Casts of an Island", σε επιμέλεια του σημαντικού συλλέκτη Νίκου Χρ. Παττίχη, με αφορμή τα 70 χρόνια συνεργασίας της εταιρείας CiC με την Mercedes-Benz. Τα εγκαίνια θα τελέσει τη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ στο showroom της Mercedes-Benz ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η πρώτη σημαντική έκθεση σύγχρονης τέχνης με αφορμή τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή (1974-2024). Εκεί θα εκτεθούν έργα μουσειακών διαστάσεων τα περισσότερα των οποίων για πρώτη φορά. Αφορμή δίνουν τα 70 χρόνια παρουσίας της Mercedes-Benz στην Κύπρο με τη συνεργασία της εταιρείας CiC Ltd και τα επιβλητικά showroom της Mercedes-Benz στην είσοδο της Λευκωσίας θα μετατραπούν σε Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για όλο τον φετινό Νοέμβριο, σε μια σύμπραξη τέχνης και βιομηχανίας που θα εκπλήξει ευχάριστα τους φιλότεχνους αλλά και τους φίλους του αυτοκινήτου.

Ιστορικά μοντέλα Mercedes, όπως η περίφημη λιμουζίνα της Ζήνας Κάνθερ ντε Τύρας, θα συνομιλήσουν με σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες Κυπρίων και όχι μόνο καλλιτεχνών. Πλείστα των έργων ανήκουν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CYCO (Cyprus Contemporary Art Center).

Καλλιτέχνες της έκθεσης είναι η Κλίτσα Αντωνίου, ο Banu Cennetoglu, ο Νίκος Χαραλαμπίδης, ο Σάββας Χριστοδουλίδης, ο Zaha Hadid, ο Mustafa Hulusi, ο Δημήτρης Νεοκλέους, η Μαρία Περεντού, η Μελίνα Σουκιούρογλου, ο Σωκράτης Σωκράτους, ο Λευτέρης Τάπας, ο Πανίκος Tεμπριώτης, ο Κωστής Βελώνης και ο Αλέξανδρος Γιωρκάτζης. Την επιλογή έργων και την επιμέλεια της έκθεσης αναλαμβάνει ο Νίκος Χρ. Παττίχης.

Διαβάστε Επίσης

Info: Showroom της Mercedes-Benz | 9/11 - 30/11 | Ωράριο Λειτουργίας: Δευτ.- Παρ. 9 π.μ.- 6 μ.μ., Σάβ. 9 π.μ.- 1 μ.μ. & 2 μ.μ. - 5 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα εικαστικά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις το 2026

Δύο γνωστοί χώροι πολιτισμού επιστρέφουν δυναμικά τη νέα χρονιά με ένα πολυσυλλεκτικό εικαστικό πρόγραμμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
02/01/2026

Δέκα νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Βακχικόν

Ελληνική λογοτεχνία, ποίηση και θέατρο

Στο The Goat Standard, ο τράγος γίνεται διαπραγματεύσιμο περιουσιακό στοιχείο

Το κοινωνικά συμμετοχικό έργο του Δημήτρη Κωτσαρά μάς φέρνει αντιμέτωπους με το παράδοξο της αξίας. Lucrum (Κέρδος και θάνατος) ή Vitam (Ζωή και ευθύνη);

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Μουσείο Μπενάκη τον Ιανουάριο

Ξεναγήσεις, συζητήσεις, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα που ανοίγουν την νέα χρονιά

Υποδεχόμαστε το 2026 με κλασική μουσική και εκπλήξεις στο Auditorium Χώρος Τεχνών

Οι Τρεις Έλληνες Τενόροι ενώνουν δυνάμεις την πρώτη ημέρα του 2026 σε μια γιορτινή συναυλία υψηλής αισθητικής στο Auditorium Χώρος Τεχνών.

Δύο γιορτινές κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κίχλη

Μία διπλή έκδοση που παρουσιάζει δύο νουβέλες που συνομιλούν μεταξύ τους.

Το πειραματικό εικαστικό πρότζεκτ του Γιώργου Δρίβα εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Γιώργος Δρίβας ξεκινάει μια ιδιότυπη αλληλεπίδραση με μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στην δράση "Συμφωνία 37: Προσωπογραφία ενός αλγόριθμου".