"Ιχνογραφία"¨: Εικαστικοί της ομάδας ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια σκιαγραφούν την πορεία της σύγχρονης ζωής

Μια σύγχρονη, πολυμεσική έκθεση με πυρήνα την ψηφιακότητα και την εικόνα σαν διάδραση έρχεται στο πολιτιστικό κέντρο Ρομάντσο από τις αρχές του επόμενου μήνα.

ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ

Η εικαστική ομάδα ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια και ο μη κερδοσκοπικός διεθνής κοινωνικός φορέας Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού "ΚROMA", εγκαινιάζουν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου  την έκθεση "Ιχνογραφία" στον εκθεσιακό χώρο του Ρομάντσο, το ιστορικό κτήριο του ομώνυμου περιοδικού, που την τελευταία δεκαετία είναι θερμοκοιτίδα και πολιτιστικό κέντρο, στην οδό Αναξαγόρα 3-5 στην Αθήνα. 

ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ

Η έκθεση αποτυπώνει την πορεία της ομάδας ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια από την εποχή της αμφισβήτησης (lockdown) του φυσικού έργου τέχνης και την επιβολή των ψηφιακών μέσων, μέχρι τη συμπύκνωση της επιθυμίας ανταλλαγής εμπειριών για τα νέα εργαλεία και υλικά στο ρόλο της εικόνας.

ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ

Η εικόνα σαν διάδραση, αρχικά μέσα στην ομάδα και στη συνέχεια παρεμβατικά στο δημόσιο χώρο ως αλληλεπίδραση, γίνεται μηχανισμός μετατροπής και μετάδοσης της έννοιας της καλλιέργειας μέσω κοινού έργου. Το έργο ως "φυσικό μέγεθος" εκφράζει την ενέργεια που μεταφέρεται από ένα σώμα σε ένα άλλο ή που μετατρέπεται από μια μορφή σε μια άλλη. 

ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ

Η συνεργασία -και σε θεωρητικό επίπεδο και σε καλλιτεχνικές πρακτικές- είναι από μόνη της πρόκληση. Η ανταλλαγή επεξεργασίας πνευματικού έργου με την προϋπόθεση της ισότητας, αποσπώντας τον εαυτό από την άνεση του ατομικού και καθιστώντας τον συμμέτοχο σε κοινή δημιουργία όσμωσης, είναι ο άξονας προσήλωσης της ομάδας. Ένα παράδειγμα μια τέτοιας προσήλωσης είναι και η έκθεση "Ιχνογραφία".

ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ

Οι εικαστικοί, μέλη της ομάδας ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια είναι η Κεχαγιά Ελισάβετ, η Κριεζή Αικατερίνη, η Μαργαρώνη Λυδία, η Τζανετουλάκου Ευτυχία, η Τσουματίδου Στέλλα, η Χαραλαμπίδου Κίκα και η Χριστάκου Ιωάννα. 

Info: Ρομάντσο | 1/11 - 7/11 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 5–9 μ.μ., Σάβ., Κυρ.: 12-9 μ..μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης



 

Περισσότερες πληροφορίες

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.