Το "Αλαφροΐσκιωτο Βάδισμα" του Γιώργου Λάππα στοιχειώνει τη Citronne

Η ανθρώπινη φιγούρα, η ισορροπία και η κίνηση κυριαρχούν στην έκθεση του Γιώργου Λάππα και αποτυπώνουν μία σύγχρονη αντίληψη της γλυπτικής.

Αλαφροΐσκιωτο Βάδισμα Γιώργος Λάππας

H Citronne Gallery παρουσιάζει από τις 24 Οκτωβρίου την τέταρτη ατομική έκθεση του Γιώργου Λάππα, με τίτλο "Eerie Walk" (Αλαφροΐσκιωτο Βάδισμα), που επιχειρεί να φωτίσει τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του και την καλλιτεχνική διαδικασία που ακολουθούσε. Την έκθεση επιμελούνται οι Αφροδίτη Λίτη, Τατιάνα Σπινάρη και Γιώργος Τζιρτζιλάκης.

Τα επιλεγμένα έργα έχουν ως κοινό στοιχείο την ανθρώπινη φιγούρα, την ισορροπία και την κίνηση, στατική ή μη και αποτυπώνουν μία σύγχρονη αντίληψη της γλυπτικής ως απεικόνιση της απουσίας και του άυλου στοιχείου. Διακειμενικό, με αναφορές στην ιστορία της τέχνης, την μνήμη και την ιστορία, το έργο του καλλιτέχνη είναι σαγηνευτικό, μυστήριο, άμεσο και εμβριθές.

Ο Γιώργος Λάππας (1950-2016) εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Μπιενάλε της Βενετίας το 1990 και έλαβε το πρώτο βραβείο στην Μπιενάλε της Αλεξάνδρειας το 1984. Μεταξύ άλλων, το έργο του παρουσιάστηκε στην έκθεση Μetropolis στο Martin Gropius Bau το 1991 και στην Μπιενάλε του Σάο Πάολο το 1987. Την ίδια χρονιά δημιουργεί το εμβληματικό Mappemonde, μία εγκατάσταση, Xάρτη του Κόσμου, ένα πεδίο μνήμης που αναβίωσε η Citronne Gallery στην έκθεση του καλλιτέχνη το 2018.

Εγκαίνια: 24/10 (7-10 μ.μ.)

Info: Citronne | 24/10-9/12 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. - 8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Citronne

Πατριάρχου Ιωακείμ 19, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.