Ο DOMa παρουσιάζει τους αρχιτέκτονες Pezo von Ellrichshausen στο Μουσείο Μπενάκη

Ο φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής, συνεχίζοντας τη σειρά διαλέξεων διακεκριμένων αρχιτεκτόνων, φιλοξενεί τους καλλιτέχνες Mauricio Pezo & Sofia von Ellrichshausen.

Νέος κύκλος ξεναγήσεων στο Μουσείο Μπενάκη

Ο φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa, συνεχίζοντας τη σειρά διαλέξεων διακεκριμένων αρχιτεκτόνων, παρουσιάζει τους Pezo von Ellrichshausen από το Concepcion της Χιλής σε μία διάλεξη που θα πραγματοποηθεί στις 10 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη (7.30 μ.μ.).

Οι Pezo von Ellrichshausen (Mauricio Pezo & Sofia von Ellrichshausen) είναι αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες. Διατηρούν γραφείο στο Concepcion της Χιλής από το 2002. Οι Pezo von Ellrichshausen ήταν επιμελητές του Χιλιανού Pavilion στη Μπιενάλε της Βενετίας το 2008 και επισκέπτες καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Πανεπιστήμιο Cornell, και στο Harvard GSD. Μεταξύ άλλων, έχουν δώσει διαλέξεις στην Tate Modern, στο Victoria and Albert Museum, στο Metropolitan Museum of Art, στο Alvar Aalto Symposium και στο Harvard GSD. Η δουλειά τους έχει παρουσιαστεί σε μονογραφικά τεύχη του A+U (Τόκιο, 2013), 2G (Βαρκελώνη, 2012) και έχει εκτεθεί στη Μπιενάλε της Βενετίας (2010), στο Royal Academy of Arts (Λονδίνο, 2014) και ως μέρος της μόνιμης συλλογής του MoMA (Νέα Υόρκη, 2014).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητη η προκράτηση θέσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μπενάκη − Ελληνικός Πολιτισμός

Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.