Ο Στράτος Τζίτζης παρουσιάζει και κινηματογραφεί το βιβλίο του "Έχω κάτι να πω"

Βιβλίο και έβδομη τέχνη συναντώνται και η παρουσίαση του βιβλίου θα κινηματογραφηθεί, αποτελώντας μέρος της ταινίας που γυρίζεται αυτήν την εποχή σε παραγωγή Steficon.

Έχω κάτι να πω Πέτρος Τατσόπουλος και Αντίνοος Αλμπάνης

Οι Εκδόσεις Ευρασία παρουσιάζουν το βιβλίο του Στράτου Τζίτζη "Έχω κάτι να πω: στοιχεία για μια θεωρία της συμπλήρωσης", μια μελέτη πάνω στην ανάγκη του ανθρώπου για πληρότητα. Το "Έχω κάτι να πω" θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στον χώρο Art Factory-Τεχνοστάσιο, στις 6.30 μ.μ., λίγες μέρες προτού κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία.

Προλογίζουν οι συγγραφείς Ίκαρος Μπαμπασάκης και Πέτρος Τατσόπουλος, ο επιμελητής Μιχάλης Κατσιμίτσης και ο εκδότης Φαίδων Κυδωνιάτης. Οι ηθοποιοί Αντίνοος Αλμπάνης και Ζέτα Δούκα θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο. 

Έχω κάτι να πω
Ίκαρος Μπαμπασάκης και Αντίνοος Αλμπάνης

Η συγκεκριμένη παρουσίαση θα είναι διπλή, καθώς, σε μια σπάνια συνθήκη για τον χώρο του βιβλίου, η συγγραφή του "Έχω κάτι να πω" συνδυάστηκε με την κινηματογραφική αυτοσαρκαστική του διακωμώδηση. Έχοντας μακρόχρονη πορεία στον χώρο του σινεμά, ο Στράτος Τζίτζης βάσισε την νέα, ομώνυμη ταινία του στο χρονικό των προσπαθειών ενός ξεπερασμένου σκηνοθέτη να εκδώσει τα φιλοσοφικά γραπτά του. Έτσι, βιβλίο και έβδομη τέχνη συναντώνται και η παρουσίαση του βιβλίου θα κινηματογραφηθεί, αποτελώντας μέρος της ταινίας που γυρίζεται αυτήν την εποχή σε παραγωγή Steficon.

Tην παρουσίαση θα ακολουθήσει δεξίωση με τη συμμετοχή ηθοποιών από τις προηγούμενες ταινίες του Στράτου Τζίτζη, όπως, Μαρία Ζορμπά, Έφη Λογγίνου, Αλέκος Συσσοβίτης, Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Γιώργος Χρανιώτης, Γωγώ Μπρέμπου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, κ.α. Κατόπιν, θα γυριστούν σκηνές με τους ηθοποιούς της παρούσας ταινίας Αντίνοο Αλμπάνη, Ζέτα Δούκα, Γιάννη Ζουγανέλη, Χρήστο Σαπουντζή και άλλους, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν ως extras όσοι/ες το επιθυμούν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.