Ένα ταξίδι στο όνειρο και τον σουρεαλισμό, στην έκθεση "Ψηφιακά εργόχειρα 2023"

Η Φλωρεντία Οικονομίδου μάς προσκαλεί σε μια άκρως επίκαιρη έκθεση, με έργα που προκαλούν εποικοδομητικούς προβληματισμούς.

. Art project space_Φλωρεντία Οικονομίδου_ Το μικρό καράβι που ταξίδεψε

Η αίθουσα τέχνης "Τεχνοχώρος" παρουσιάζει της ατομική έκθεση της Φλωρεντίας Οικονομίδου στο Art Project Space, υπό τον τίτλο  "Ψηφιακά εργόχειρα". Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ., ενώ η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως τις 21 Οκτωβρίου 2023. Πρόκειται για μια σειρά ψηφιακών έργων που ταξιδεύουν τον θεατή στον χωροχρόνο. Κάποια από αυτά αναφέρονται στην απώλεια του οικείου ενώ σε άλλα δίνεται έμφαση στον κοσμολογικό-ονειρικό χαρακτήρα. Σκοπός της καλλιτέχνιδος είναι να παρασύρει τον θεατή ανάμεσα στο ονειρικό και το πραγματικό και να τον προσκαλέσει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Φλωρεντία Οικονομίδου_ Χαρούμενα Γενέθλια Γή!.
 "Χαρούμενα Γενέθλια Γή!", Φλωρεντία Οικονομίδου

Τα "Ψηφιακά εργόχειρα", που πήραν μορφή κατά την περίοδο των πολέμων και
της πανδημίας σχολιάζουν το σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, συγκροτώντας μια ιδιαίτερη προσωπική εικαστική αφήγηση, όπου εμπλέκονται και στοιχεία από το
υποσυνείδητο και το φανταστικό
. Η έκθεση της Φλωρεντίας Οικονομίδου περιλαμβάνει τρία τρίπτυχα animation και μια σειρά μεγάλων εικαστικών τυπωμάτων. Παρατηρώντας κανείς τα έργα της καλλιτέχνιδος δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί τι συνέβη στο παρελθόν και τι θα φέρει το μέλλον.

Φλωρεντία Οικονομίδου_ Διατήρηση των Eιδών
"Διατήρηση των Eιδών", Φλωρεντία Οικονομίδου

Η επίκουρος καθηγήτρια Ιστορικός Τέχνης Ειρήνη Λεοντακιανάκου που προλογίζει την έκθεση αναφέρει σχετικά: "Το ύφος τους προσιδιάζει σε μια σουρεαλιστική οπτική με έντονο ανατρεπτικό χιούμορ παραμένοντας ανοικτά σε πολλαπλές ερμηνείες. Θυμίζουν ενίοτε "ψηφιακά εργόχειρα" σχεδιασμένα στις λεπτομέρειές τους, ξανά και ξανά στον υπολογιστή, καταλήγοντας σε εντυπωσιακές συνθέσεις και στη συνέχεια σε εξαιρετικά εικαστικά τυπώματα.  Ένα παζλ από μικρές ιστορίες αποκαλύπτεται όσο περισσότερο κοιτάζεις πολλά από αυτά. Όπως αναφέρει η ίδια η Φλωρεντία, τα έργα της μεταμορφώνονται κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, σαν να παίρνουν σιγά-σιγά τη δική τους ζωή."

Φλωρεντία Οικονομίδου_ Transcultural travelers
"Transcultural travelers", Φλωρεντία Οικονομίδου

Info: Πολυχώρος Art Project Space | 27/9-21/10 |  Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6 μ.μ. – 9 μ.μ., Σάβ.: 11 π.μ. – 2 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Art Project Space

Φαλήρου 66, Νέος Κόσμος
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/04/2024

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.