"Είμαι ο άνεμος η βροχή τα έρημα δάση": Η έκθεση του εικαστικού Γιάννη Στεφανάκι εγκαινιάζεται στο Σπίτι της Κύπρου

Εμπνευσμένη από τον ποιητή Μιχάλη Κατσαρό, η έκθεση του Γιάννη Στεφανάκι επιδιώκει να εικονοποιήσει μέρος του λόγου του ποιητή τονίζοντας το πολυσχιδές έργο του.

Γιάννης Στεφανάκις

Η έκθεση του Γιάννη Στεφανάκι με τίτλο "Είμαι ο άνεμος η βροχή τα έρημα δάση" θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στο Σπίτι της Κύπρου, με έργα εμπνευσμένα από τον ποιητή Μιχάλη Κατσαρό.

Γιάννης Στεφανάκις

Ο καλλιτέχνης αναφέρει: "Η πολύχρονη φιλία μου με τον Μιχάλη Κατσαρό, οι συχνές μας συναντήσεις και οι εποικοδομητικές μας συζητήσεις, η έκδοση από κοινού της βραχύβιας εφημερίδας ποίησης νέου πνεύματος Επίπεδο, αλλά και η σπουδή στο έργο του, θέλω να πιστεύω ότι μου έδωσαν τη δυνατότητα να εικονοποιήσω μέρος του λόγου του με διαφορετικές τεχνικές, τονίζοντας έτσι το πολυσχιδές έργο του, με τα δικά μου τα μέσα και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου".

Γιάννης Στεφανάκις

Ο Γιάννης Στεφανάκης γεννήθηκε στη Γρηγοριά Ηρακλείου Κρήτης το 1951. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου και έχει βραβευτεί. Εκδίδει το περιοδικό "Νέο Επίπεδο" καθώς και το συλλεκτικό "Τεχνοπαίγνιο". Επίσης, εκδίδει συλλεκτικές χειροποίητες εκδόσεις για την ποίηση σημαντικών Ελλήνων ποιητών. Έχουν εκδοθεί τέσσερις ποιητικές συλλογές του και τα έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το Σπίτι της Κύπρου

Ηρακλείτου 10, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.