Δείτε τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Στις νέες εκδόσεις συναντάμε ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ποίηση απ' όλο τον κόσμο, καθώς και ένα θεατρικό κείμενο.

εκδόσεις Βακχικόν

Οι εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορούν 9 νέους τίτλους βιβλίων για όλα τα γούστα αφού συναντάμε ελληνικά και ξένα βραβευμένα μυθιστορήματα, ποίηση από την Ελλάδα αλλά και απ' όλο τον κόσμο και ένα θεατρικό κείμενο. 

Η Ύβρις είναι της νύχτας, Κατερίνα Κουρή

εκδόσεις Βακχικόν

Η Δανάη, συγγραφέας, παροπλισμένη από τα τραγικά συμβαίνοντα στη χώρα, μα και στο προσωπικό και οικογενειακό της περιβάλλον, με την εισβολή της κρίσης στη χώρα, στην απελπισμένη της προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί και να αρχίσει το γράψιμο ξανά, θα μετακομίσει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας την άνοιξη του 2015, ελπίζοντας σε μια αλλαγή. Η επιστροφή στο κέντρο θα τη φέρει σε επαφή με τα έκρυθμα πολιτικά γεγονότα, αλλά και με τη φίλη της Ιωάννα, μια καταξιωμένη ψυχίατρο, που, έχοντας υποστεί σοβαρό ψυχικό κλονισμό εξαιτίας του διασυρμού της από πρόσωπο εξουσίας, της ζητάει να τη βοηθήσει με ένα ασυνήθιστο κι απεγνωσμένο εγχείρημα. Παρά τους ενδοιασμούς της, η Δανάη δέχεται, για να θεραπεύσουν τα τραύματά τους και να προχωρήσουν.

Ολιέβιν, Κώστας Γραμματικόπουλος

εκδόσεις Βακχικόν

Ένα μυθιστόρημα του Κώστα Γραμματικόπουλου, που το διαπερνούν όλα τα ελαττώματα και τα προτερήματα της ανθρώπινης φύσης, όπου η μικρότητά της συναντά τη μεγαλοσύνη! 

25η ώρα, Δημήτρης Παπαδημητρίου

εκδόσεις Βακχικόν

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου εμπνέεται από αληθινές ιστορίες και γεγονότα που συνέβησαν κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19 στη χώρα μας και στη γειτονική Ιταλία, και προσφέρει στον αναγνώστη μια συλλογή διηγημάτων με κύρια διάσταση τον χρόνο και τη σχέση που ανέπτυξαν με αυτόν οι ήρωές του. Το αν και με ποιους από αυτούς θα ταυτιστούμε, θα συγκινηθούμε και θα αναμετρηθούμε επαφίεται στον τρόπο που ζήσαμε όλοι τις μικρές και μεγαλύτερες "ρωγμές" του χρόνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αχλύς, Σταύρος Σταυράκης

εκδόσεις Βακχικόν

Αναζήτησα τα υπολείμματα των σωθικών μου τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη. Ελαττωματικά και δύσοσμα ξέμειναν σε περίεργο παράδεισο. Στις 12 άχνιζε η γέννα η παλιά. Έθαψα τα χλωρά χαμόγελα με την ελπίδα ότι θα τα ξαναβρώ. Και άκουγα για μακροημέρευση και χαρά, για έρωτες σαν πλίνθους, και είχα αφήσει ένα τραγούδι για το τέλος. Και μέτρησα ένα ένα τα πετράδια της απόστασης του αναλλοίωτου αγγίγματος που θα πρόσφερε. Και έμεινα γιατί δεν υπήρχε εκείνος ο χρόνος που σάπιζε μέσα στα ατέλειωτα καλοκαίρια με τα υπέροχα τζιτζίκια στα μαλλιά.
Πρόκειται για την πρώτη ποιητική συλλογή του μουσικού Σταύρου Σταυράκη.

Λόγοι, Άννα Ξανθοπούλου

εκδόσεις Βακχικόν

Ήμασταν σκιές του εαυτού μας
απόδειξη ότι υπήρξε φως
κι ίσως
κι ένας εαυτός.
Τώρα τυφλοί δινόμαστε στο χάος.
Όχι σκιές.
Μόνο σκοτάδι.
Πρόκειται για την πρώτη ποιητική συλλογή της Άννας Ξανθοπούλου.

Γη του έρωτα και των ερειπίων, Όντνι Έιρ (μτφρ. Στέργια Κάββαλου)

εκδόσεις Βακχικόν

Σε αυτό το βιβλίο, γραμμένο με τη μορφή ημερολογίου, η Όντνι Έιρ πλέκει στοιχεία φιλοσοφίας, ιστορίας, αρχαιολογίας, ερωτισμού και λογοτεχνίας. Τελικά, τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος στον σύγχρονο κόσμο;

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014

Ο γυάλινος κήπος, Τατιάνα Τσιμπουλεάκ (μτφρ. Άντζελα Μπράτσου)

εκδόσεις Βακχικόν

Μέσα από ένα συνονθύλευμα φωνών, που άλλοτε παρηγορούν και άλλοτε πληγώνουν, η Τατιάνα Τσιμπουλεάκ ενώνει τα θραύσματα που είναι κρυμμένα κάτω από το βαρύ πέπλο των αναμνήσεων, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ιστορία για την εξέλιξη και την ενηλικίωση μιας γυναίκας, τη μητρική αγάπη, το τραύμα και την αναζήτηση ταυτότητας.

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2019

Εύα/Eva, Αλίκη Μπάρνστόουν

εκδόσεις Βακχικόν

Η Αλίκη Μπάρνστόουν έζησε στην Ελλάδα στην ηλικία των δεκατριών ετών, και την επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, η μητέρα της είναι Χριστιανή Ορθόδοξη, ο πατέρας της Αμερικανός Εβραίος και παράλληλα με τον ρόλο της ως βραβευμένη ποιήτρια του Μιζούρι, είναι και μεταφράστρια από τα Ελληνικά στα Αγγλικά. Μέρος της ταυτότητάς της είναι Ελληνική. Μέρος της ταυτότητας της είναι η Εύα. Ίσως η Αλίκη να δημιούργησε την Εύα για να λειτουργήσει ως έτερο εγώ ή ως άβαταρ για την έκφραση συναισθημάτων.

Απόγνωση, Περικλής Μοσχολιδάκης

εκδόσεις Βακχικόν

Θέμα του βιβλίου και της παράστασης, είναι η απόγνωση που προκαλεί ο έρωτας, ο έρωτας που γίνεται όχημα και πρόσχημα για τη σωματική και ψυχολογική βία που ασκείται στη γυναίκα, ο έρωτας που γίνεται όχημα για την κακοποίηση, την εκμετάλλευση και τη γυναικοκτονία. Φαινόμενα που δυστυχώς εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά, όλο και πιο βίαια και σημαδεύουν ανεξίτηλα την κοινωνική μας πραγματικότητα, φαινόμενα που δημιουργούν μια πανδημία βίας, που συντρίβει στο πέρασμά της όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και κάθε ανθρώπινο πλάσμα. Το βιβλίο και η παράσταση είναι αφιερωμένα στις γυναίκες, θύματα της κάθε μορφής βίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της": Μια μεγάλη έκθεση για δύο επετείους-ορόσημα

Από τη ναζιστική κατοχή στη δημοκρατία και από τη δικτατορία στη μεταπολίτευση, η διπλή έκθεση μνήμης τιμά την απελευθέρωση της πρωτεύουσας σε δύο χρόνους στο Πάρκο Ελευθερίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο φωτίζει μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας

Μέσα από σπάνιες αφίσες της περιόδου και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, που εκπέμπουν ποικίλα μηνύματα και συμβολισμούς, αναδεικνύονται τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής.

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.

Έργα του σπουδαίου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζονται στην Πάτμο

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts πρόκειται να φιλοξενήσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Translatress: μια θηλυκή μεταφραστική συλλογικότητα "ανοίγει τ' αυτιά μας" ώστε να ακουστεί κάθε φωνή

Η θηλυκή παρέα μεταφραστριών που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο "Το σώμα της και άλλες εκδηλώσεις" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες μας διηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια που ξεκίνησε με τη ντανταϊστική απόφαση να δουλέψουν μαζί εξ αποστάσεως.

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.