Δείτε τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Στις νέες εκδόσεις συναντάμε ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ποίηση απ' όλο τον κόσμο, καθώς και ένα θεατρικό κείμενο.

εκδόσεις Βακχικόν

Οι εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορούν 9 νέους τίτλους βιβλίων για όλα τα γούστα αφού συναντάμε ελληνικά και ξένα βραβευμένα μυθιστορήματα, ποίηση από την Ελλάδα αλλά και απ' όλο τον κόσμο και ένα θεατρικό κείμενο. 

Η Ύβρις είναι της νύχτας, Κατερίνα Κουρή

εκδόσεις Βακχικόν

Η Δανάη, συγγραφέας, παροπλισμένη από τα τραγικά συμβαίνοντα στη χώρα, μα και στο προσωπικό και οικογενειακό της περιβάλλον, με την εισβολή της κρίσης στη χώρα, στην απελπισμένη της προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί και να αρχίσει το γράψιμο ξανά, θα μετακομίσει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας την άνοιξη του 2015, ελπίζοντας σε μια αλλαγή. Η επιστροφή στο κέντρο θα τη φέρει σε επαφή με τα έκρυθμα πολιτικά γεγονότα, αλλά και με τη φίλη της Ιωάννα, μια καταξιωμένη ψυχίατρο, που, έχοντας υποστεί σοβαρό ψυχικό κλονισμό εξαιτίας του διασυρμού της από πρόσωπο εξουσίας, της ζητάει να τη βοηθήσει με ένα ασυνήθιστο κι απεγνωσμένο εγχείρημα. Παρά τους ενδοιασμούς της, η Δανάη δέχεται, για να θεραπεύσουν τα τραύματά τους και να προχωρήσουν.

Ολιέβιν, Κώστας Γραμματικόπουλος

εκδόσεις Βακχικόν

Ένα μυθιστόρημα του Κώστα Γραμματικόπουλου, που το διαπερνούν όλα τα ελαττώματα και τα προτερήματα της ανθρώπινης φύσης, όπου η μικρότητά της συναντά τη μεγαλοσύνη! 

25η ώρα, Δημήτρης Παπαδημητρίου

εκδόσεις Βακχικόν

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου εμπνέεται από αληθινές ιστορίες και γεγονότα που συνέβησαν κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19 στη χώρα μας και στη γειτονική Ιταλία, και προσφέρει στον αναγνώστη μια συλλογή διηγημάτων με κύρια διάσταση τον χρόνο και τη σχέση που ανέπτυξαν με αυτόν οι ήρωές του. Το αν και με ποιους από αυτούς θα ταυτιστούμε, θα συγκινηθούμε και θα αναμετρηθούμε επαφίεται στον τρόπο που ζήσαμε όλοι τις μικρές και μεγαλύτερες "ρωγμές" του χρόνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αχλύς, Σταύρος Σταυράκης

εκδόσεις Βακχικόν

Αναζήτησα τα υπολείμματα των σωθικών μου τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη. Ελαττωματικά και δύσοσμα ξέμειναν σε περίεργο παράδεισο. Στις 12 άχνιζε η γέννα η παλιά. Έθαψα τα χλωρά χαμόγελα με την ελπίδα ότι θα τα ξαναβρώ. Και άκουγα για μακροημέρευση και χαρά, για έρωτες σαν πλίνθους, και είχα αφήσει ένα τραγούδι για το τέλος. Και μέτρησα ένα ένα τα πετράδια της απόστασης του αναλλοίωτου αγγίγματος που θα πρόσφερε. Και έμεινα γιατί δεν υπήρχε εκείνος ο χρόνος που σάπιζε μέσα στα ατέλειωτα καλοκαίρια με τα υπέροχα τζιτζίκια στα μαλλιά.
Πρόκειται για την πρώτη ποιητική συλλογή του μουσικού Σταύρου Σταυράκη.

Λόγοι, Άννα Ξανθοπούλου

εκδόσεις Βακχικόν

Ήμασταν σκιές του εαυτού μας
απόδειξη ότι υπήρξε φως
κι ίσως
κι ένας εαυτός.
Τώρα τυφλοί δινόμαστε στο χάος.
Όχι σκιές.
Μόνο σκοτάδι.
Πρόκειται για την πρώτη ποιητική συλλογή της Άννας Ξανθοπούλου.

Γη του έρωτα και των ερειπίων, Όντνι Έιρ (μτφρ. Στέργια Κάββαλου)

εκδόσεις Βακχικόν

Σε αυτό το βιβλίο, γραμμένο με τη μορφή ημερολογίου, η Όντνι Έιρ πλέκει στοιχεία φιλοσοφίας, ιστορίας, αρχαιολογίας, ερωτισμού και λογοτεχνίας. Τελικά, τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος στον σύγχρονο κόσμο;

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014

Ο γυάλινος κήπος, Τατιάνα Τσιμπουλεάκ (μτφρ. Άντζελα Μπράτσου)

εκδόσεις Βακχικόν

Μέσα από ένα συνονθύλευμα φωνών, που άλλοτε παρηγορούν και άλλοτε πληγώνουν, η Τατιάνα Τσιμπουλεάκ ενώνει τα θραύσματα που είναι κρυμμένα κάτω από το βαρύ πέπλο των αναμνήσεων, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ιστορία για την εξέλιξη και την ενηλικίωση μιας γυναίκας, τη μητρική αγάπη, το τραύμα και την αναζήτηση ταυτότητας.

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2019

Εύα/Eva, Αλίκη Μπάρνστόουν

εκδόσεις Βακχικόν

Η Αλίκη Μπάρνστόουν έζησε στην Ελλάδα στην ηλικία των δεκατριών ετών, και την επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, η μητέρα της είναι Χριστιανή Ορθόδοξη, ο πατέρας της Αμερικανός Εβραίος και παράλληλα με τον ρόλο της ως βραβευμένη ποιήτρια του Μιζούρι, είναι και μεταφράστρια από τα Ελληνικά στα Αγγλικά. Μέρος της ταυτότητάς της είναι Ελληνική. Μέρος της ταυτότητας της είναι η Εύα. Ίσως η Αλίκη να δημιούργησε την Εύα για να λειτουργήσει ως έτερο εγώ ή ως άβαταρ για την έκφραση συναισθημάτων.

Απόγνωση, Περικλής Μοσχολιδάκης

εκδόσεις Βακχικόν

Θέμα του βιβλίου και της παράστασης, είναι η απόγνωση που προκαλεί ο έρωτας, ο έρωτας που γίνεται όχημα και πρόσχημα για τη σωματική και ψυχολογική βία που ασκείται στη γυναίκα, ο έρωτας που γίνεται όχημα για την κακοποίηση, την εκμετάλλευση και τη γυναικοκτονία. Φαινόμενα που δυστυχώς εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά, όλο και πιο βίαια και σημαδεύουν ανεξίτηλα την κοινωνική μας πραγματικότητα, φαινόμενα που δημιουργούν μια πανδημία βίας, που συντρίβει στο πέρασμά της όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και κάθε ανθρώπινο πλάσμα. Το βιβλίο και η παράσταση είναι αφιερωμένα στις γυναίκες, θύματα της κάθε μορφής βίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η συγγραφέας Ειρήνη Γεωργή μάς εξηγεί ποιος είναι "Αυτός που θέλουν οι γυναίκες" στο Public Cafe Συντάγματος

Το βιβλίο προσεγγίζει θέματα και έννοιες που αφορούν από σεξιστικά αστεία ως την κουλτούρα του βιασμού, από το φλερτ ως την παρενόχληση, από το σεξ ως τη συναίνεση κι από την απόλαυση ως το οργασμικό κενό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/05/2023

Η Μαρία Παπανικολάου αναστοχάζεται την ελευθερία στο Μέγαρο Μουσικής

Η έκθεση "Free from what" θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του καλοκαιρινού εικαστικού προγράμματος του annexM.

Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης για ενήλικες αναγνώστες με κείμενα της Ζωρζ Σαρή

Σε κάθε συνάντηση ένας προσκεκλημένος λογοτέχνης ξαναδιαβάζει ένα μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή, συμμετέχει στη λέσχη και επιχειρεί μια νέα αναγνωστική προσέγγιση.

Το Φεστιβάλ Νάξου τιμά το έργο του Klaus Pfeiffer με την έκθεση "Τα φτερά του ίκαρου"

Το έργο του avant-garde καλλιτέχνη, ο οποίος έζησε και δημιούργησε για πάνω από 50 χρόνια στη Νάξο, συμπυκνώνει την κλασική ελληνική μυθολογία, την κοινωνική κριτική και τα μοτίβα της κλασικής ιστορίας της τέχνης, μεταφέροντάς τα σε μια πολύχρωμη, σύγχρονη σύνθεση.

6 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Κέδρος

Τα νέα βιβλία απευθύνονται σε βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών με επιλογές που περιλαμβάνουν από ελληνική και ξένη πεζογραφία μέχρι δοκίμια και ποίηση.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (29/5-4/6)

Μια αλλόκοτη χαρτογράφηση στο Μπενάκη, δύο εκθέσεις από τον Πόλυ Πεσλίκα και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτήν την εβδομάδα.

Το Βιβλιοπωλείο Ευρυπίδης παρουσιάζει το διεθνές bestseller "Όταν το σώμα λέει όχι" του Gabor Maté

Ο θεραπευτής στο έργο του αυτό αντλεί στοιχεία από πρωτοποριακές έρευνες, καθώς και από τις αληθινές ιστορίες ασθενών του.