Επανοραματιζόμαστε το ψηφιακό παιχνίδι στο The Art of Games in Greece 2023

Το Athens Digital Arts Festival και ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος καλούν δημιουργούς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και να αναδείξουν τα ψηφιακά παιχνίδια ως καλλιτεχνικά έργα.

The Art of Games in Greece 2023

Το διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) και ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος (GDA Greece) διοργανώνουν το The Art of Games in Greece (A.G.G.) 2023 και καλούν τους δημιουργούς να επανοραματιστούν το ψηφιακό παιχνίδι στην Ελλάδα.

Η κοινή αυτή δράση φιλοδοξεί να προωθήσει τη δημιουργία ψηφιακών παιχνιδιών (game development) στην Ελλάδα και να συμβάλει στην ανάδειξή τους ως μορφή σύγχρονης τέχνης, παροτρύνοντας συγχρόνως δημιουργούς και κοινό να εμπλακούν με το πεδίο των ψηφιακών παιχνιδιών. Το A.G.G. απαρτίζεται από τρία συμπληρωματικά μέρη: τους διαγωνισμούς "Crown” και "Blossoms”, και τη σειρά σεμιναρίων και workshops "Pollen”.

Το διαγωνιστικό κομμάτι αφορά σε παιχνίδια που σχετίζονται με την θεματική του ADAF 2023 "Welcome to the Uncanny”. Και οι δυο διαγωνισμοί είναι αποκλειστικά για ψηφιακά παιχνίδια made in Greece, προσβάσιμα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Νικητές και φιναλίστ, που θα επιλεγούν από πενταμελή κριτική επιτροπή, θα εκθέσουν τα έργα τους στην διαδικτυακή πλατφόρμα του φεστιβάλ όπου το κοινό θα μπορεί να παίξει και να ψηφίσει τα αγαπημένα του παιχνίδια.

Crown

Crown προσκαλούν developers με ήδη ανακοινωμένα ή δημοσιευμένα παιχνίδια που σχετίζονται με τη θεματική "Welcome to the Uncanny” και διαθέτουν δωρεάν demos να τα καταθέσουν μέσω της σχετικής φόρμας για να διεκδικήσουν μνείες και προβολή στην διαδικτυακή πλατφόρμα της διοργάνωσης κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.

Blossoms 

Blossoms καλούν τους developers να δημιουργήσουν νέα παιχνίδια που εμπνέονται από τη θεματική του ADAF 2023 και να διεκδικήσουν χρηματικό έπαθλο της τάξης των 1000€, επιπρόσθετα με τα βραβεία και την προβολή των έργων στην online πλατφόρμα του φεστιβάλ.

Pollen

Tο Pollen, το εκπαιδευτικό τμήμα της διοργάνωσης, θα αποτελείται από μία σειρά συνεδριών με σκοπό την εισαγωγή νέων δημιουργών στην παραγωγή ψηφιακών παιχνιδιών (game development) από καταξιωμένα άτομα του χώρου. Οι συνεδρίες αυτές θα είναι προσβάσιμες δωρεάν στην διαδικτυακή πλατφόρμα της διοργάνωσης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Pollen θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το Athens Digital Arts Festival και ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος συνεργάζονται για να αναδείξουν τα ψηφιακά παιχνίδια ως καλλιτεχνικά έργα. Το The Art of Games in Greece φιλοδοξεί να δημιουργήσει έτσι μια νέα κοιτίδα ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του ψηφιακού παιχνιδιού στην Ελλάδα και την προώθησή τους τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας μπορείτε να βρείτε στο online.adaf.gr/GDA_the_art_of_games_in_greece_2023

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

O Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα παρουσιάζει τη νέα φωτογραφική έκδοση της Ειρήνης Φιλιππίδη

Το βιβλίο με τίτλο "Τέχνη στα ερείπια. ΞΕΝΙΑ Άνδρου" παρουσιάζει το εγκαταλελημένο ξενοδοχείο "Τρίτων", που ήταν το πρώτο παράδειγμα ΞΕΝΙΑ που χτίστηκε από τον ΕΟΤ στην Ελλάδα του 1958.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/06/2023

"Σημείο Αιχμής": Μια έκθεση για την ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης

Τα έργα τέχνης θα είναι το πλαίσιο αναφοράς και καταγραφής αυτού που συμβαίνει, στον βαθμό που συμβαίνει ακόμη.

Η ανθρωποκεντρική ζωγραφική του Γιάννη Σελιμιώτη

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, "1427 μέρες λαζούρα", εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα".

Κόσμημα και εικαστικά μελετούν τους πολυσχιδείς συμβολισμούς της μέλισσας

Μια ομαδική έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τρεις νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Key Books

Νέοι τίτλοι που μιλούν για την δύσκολη ή κωμικοτραγική καθημερινότητα που ζουν οι άνθρωποι.

Χρυσό βραβείο ΕΒΓΕ για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τη νέα εικόνα του μουσείου σχεδίασε η ομάδα k2design.

Δύο εκθέσεις για τον Ιάννη Ξενάκη έρχονται στο ΕΜΣΤ

Το μουσείο διοργανώνει τη μεγαλύτερη εκθεσιακή παρουσίαση του Ιάννη Ξενάκη διεθνώς, ρίχνοντας φως στη ζωή και το σπουδαίο έργο του.