Ο Ανδρέας Καμουτσής φωτογραφίζει σκηνές μοναχικότητας

Παράλληλα με την έκθεση, θα διοργανώνονται εργαστήρια art therapy στον χώρο του TAF.

Ανδρέας Καμουτσής Μια Θέση Ανάμεσά τους © Ανδρέας Καμουτσής

Το TAF / the Art Foundation παρουσιάζει το φωτογραφικό πρότζεκτ του Ανδρέα Καμουτσή με τίτλο "Μια Θέση Ανάμεσά τους", σε επιμέλεια του Αλέξανδρου Βούτσα.

Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα ενός πολύχρονου προσωπικού φωτογραφικού πρότζεκτ του Ανδρέα που διήρκησε 8 χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε 8 χώρες με 8 διαφορετικές Fujifilm μηχανές. Συγκεκριμένα από το 2015 έως και το 2022 στις Δανία, Ελλάδα, Σερβία, Ισραήλ, Τουρκία, Μαρόκο, Ισπανία και Πορτογαλία και χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά mirrorless φωτογραφικός εξοπλισμός Fujifilm Χ-Series. Με σημείο αναφοράς την γλώσσα της εικόνας, ο φωτογράφος εξερευνεί ανθρώπινες καταστάσεις, πολλές φορές αντιφατικές, όπως η μοναξιά και η μοναχικότητα, που ενδεχομένως όλοι έχουμε βιώσει και που ο κάθε θεατής μπορεί να τις αποκωδικοποιήσει με το δικό του τρόπο. Πρωταγωνιστές ήταν τυχαίοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, που βάδιζαν σε παράλληλες πορείες δίχως να συναντιούνται.

Ανδρέας Καμουτσής Μια Θέση Ανάμεσά τους
© Ανδρέας Καμουτσής

Μέσα από 56 φωτογραφίες και χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του είδος φωτογραφίας, αυτό της φωτογραφίας δρόμου, ο Ανδρέας Καμουτσής μας ξεναγεί σε νέα αλλά και γνώριμα μέρη με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας συλλαμβάνοντας στιγμές που περνούν γρήγορα από μπροστά μας, αλλά μένουν και αποτυπώνονται ανεξίτηλα στον καμβά της ζωής μας, διαμορφώνοντας μελλοντικά τον ψυχισμό μας. Το σύνολό τους υποδηλώνει μια αέναη αναζήτηση, που εκφράζεται μέσω του προσωπικού αγώνα ύπαρξης κάθε ανθρώπου μέσα κι έξω από τις μεγαλουπόλεις του 21ου αιώνα.

Ανδρέας Καμουτσής Μια Θέση Ανάμεσά τους
© Ανδρέας Καμουτσής

Στα πλαίσια της έκθεσης, οι εικαστικές ψυχοθεραπεύτριες Κατερίνα Ραμαντάνη και Αναστασία Βούτσα καλούν τους θεατές στις ομάδες art therapy που θα συντονίσουν στον χώρο του TAF/ The Art Foundation.  

Μέσα από τα εργαστήρια εικαστικής ψυχοθεραπείας, βασισμένα στην θεωρία και στις τεχνικές της Therapeutic Photography και των έργων της συλλογής του φωτογράφου Ανδρέα Καμουτσή, θα διαδραματιστεί μια αλληλεπίδραση μεταξύ της εικόνας που εκτίθεται και της δημιουργικής διαδικασίας που θα παραχθεί, εκφράζοντας το ιδιαίτερο εσωτερικό κάδρο του ατόμου.

Δηλώστε εδώ συμμετοχή για τα δωρεάν εργαστήρια ή την ημέρα των εγκαινίων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγκαίνια: 14/2 (7 μ.μ.)

Info: TAF / The Art Foundation | 14-19/2 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ.: 12-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο νέα εικαστικά πρότζεκτ έρχονται στα Dio Horia

O "Ιστώνας" της Ηλιοδώρας Μαργέλλου και το "Μερικές φορές είμαι δέντρο" του Rhys Lee θα φιλοξενούνται στην έδρα της γκαλερί στην Ακρόπολη έως τις αρχές Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Καλλιτεχνικές συνθέσεις συνδέουν το αθηναϊκό παραλιακό μέτωπο με τις θάλασσες του κόσμου

Η εικαστική έκθεση του Τάσου Ταστάνη, "Καρνάγια" παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου.

Μια τιμητική εκδήλωση για τον Χρόνη Μπότσογλου στο ΕΜΣΤ

Φέτος συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του σπουδαίου ζωγράφου.

Οι νέοι τίτλοι των εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Οι νέοι τίτλοι που ξεφυλλίζουμε από τη βιβλιοθήκη των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Δέκα ερωτήσεις στον Χάρη Παπαδημητρακόπουλο για το λεύκωμα "Lockdowned"

Ο γνωστός φωτογράφος αποτύπωσε με τον φακό του τo λοκντάουν της πανδημίας στην Αθήνα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (27/3-2/4)

Οι Guerrilla Girls φέρνουν την τέχνη τους στο ΚΠΙΣΝ, ο Χάρης Παπαδημητρακόπουλος απαθανατίζει μια ερημωμένη Αθήνα και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

25η Μαρτίου: Ξεναγήσου δωρεάν στα μουσεία της πόλης

Αυτά είναι τα αθηναϊκά μουσεία που γιορτάζουν την εθνική επέτειο με ελεύθερη είσοδο στις συλλογές τους.