Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

«Playtime»

Τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών θέλουν να μοιραστούν με το κοινό μία από τις χάρες της τέχνης τους, προτείνοντας μια παιγνιώδη έκθεση με τίτλο "Playtime". Τρισδιάστατη ανάγνωση, λεπτομερής ανάγνωση (ψάχνοντας τις διαφορές μεταξύ δυο τυπωμάτων του ίδιου έργου), περιήγηση με φακό, παζλ, αποδόμηση και αναδόμηση ενός έργου, θα είναι διάφοροι παιγνιώδεις τρόποι μιας διαφορετικής αντίληψης της χαρακτικής τέχνης καθώς και εν γένει της εικόνας.

Οι πολλαπλές, λεπτές και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται στην παραγωγή των χαρακτικών εικόνων είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστες διότι σπάνια τις αναφέρουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. Και όμως σε αυτές οφείλεται κατά πολύ η αγάπη τους για την τέχνη της χαρακτικής.

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων 2022 που ανέλαβε η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Μιχάλης Αδάμης, Νίκος Δεσεκόπουλος, Γιώργος Κεφαλληνός, Αναστασία Κωνσταντάκου, Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, Βάντα Μαυροειδή, Ιωάννης Μονογυιός, Βαρθολομαίος Παπαδαντωνάκης, Στεφανία Πατρικίου, Νίκος Σταυρακαντωνάκης και Φλοράνς Χρηστάκη.

Info: Εκτός | 1/2-4/3 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Παρ.: 6-9 μ.μ., Σαβ. 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.

Η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού για την παραίτηση του Προέδρου του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Η Λίνα Μενδώνη σχολίασε την παραίτηση, απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα "Τι συμβαίνει τελικά με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο;".