Αφιέρωμα στο εικαστικό έργο του πολυσχιδούς καλλιτέχνη Νίκου Βέλμου

Είναι η πρώτη φορά που, εδώ και 93 χρόνια από τον θάνατο του Βέλμου, εκτίθενται τα έργα του στο κοινό.

Νίκος Βέλμος

Το Radio Athènes παρουσιάζει ένα εκθεσιακό αφιέρωμα για τον πολυσχιδή καλλιτέχνη Νίκο Βέλμο, με τίτλο "Σχέδια". Πρόκειται για σχέδια του καλλιτέχνη από τη συλλογή τέχνης του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, στην οποία περιλαμβάνονται 438 έργα με δωρεά από τον συλλέκτη Τάκη Ευσταθίου. Είναι η πρώτη φορά που, εδώ και 93 χρόνια, από τον θάνατο του καλλιτέχνη, εκτίθενται τα έργα του στο κοινό.

Εγκαίνια: 29/1 (12-4 μ.μ.)

Info: Radio Athènes | 29/1-12/3 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 12-4 και κατόπιν συνεννόησης | Είσοδος ελεύθερη

Νίκος Βέλμος Σχέδια
Νίκος Βέλμος "Δημοσθένης Βουτυράς", περ. 1927. Μολύβι σε χαρτί, 25 x 17 εκ. Συλλογή Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος, δωρεά Τάκη Ευσταθίου

Νίκος Βέλμος Σχέδια

Ακολουθεί το αναλυτικό κείμενο της επιμελήτριας της έκθεσης, Γαλήνης Νόττι, σχετικά με το έργο του Νίκου Βέλμου:

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Radio Athenes

Πετράκη 15, Σύνταγμα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.

"Infrared": Ο Γαλαξιακός Εξπρεσιονισμός του Αστέριου Τόρη

Αυτό που ο καλλιτέχνης αποκαλεί "infrared", μας αφήνει την ελευθερία των υποθέσεων και τον αναζητήσεών μας για τη θέση μας στο σύμπαν, σ’ ένα περίπλοκο περιβάλλον που ακόμη είναι γεμάτο από ανεξήγητα φαινόμενα.