"APNEA 3.0": Από τη ψηφιακή τεχνολογία στον υλικό κόσμο

Ο καλλιτέχνης Niklas παρουσιάζει το έργο του "APNEA 3.0" στο πλαίσιο της έκθεσης «They Came From The Dogstar» και μιλάει για τα NFTs και τις δυνατότητες της ψηφιακής τέχνης.

APNEA 3.0 Niklas Above Olympus to the Dogstar

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου πραγματοποιείται στη The Blender Gallery παρουσίαση του έργου "ΑΡΝΕΑ 3.0" από τον εικαστικό - σχεδιαστή Niklas, στο πλαίσιο της έκθεσης ψηφιακής τέχνης "They Came From The Dogstar". Ο Niklas συστήνεται ως διεπιστημονικός σχεδιαστής και θα περιγράψει την πορεία και τη φιλοσοφία του στο σχεδιασμό.

Θα μιλήσει για τη διαδικασία του στο σχεδιασμό αντικειμένων με νέα μέσα και για το τι τον ώθησε στην επιλογή υλικού που χρησιμοποιεί. Θα περιγράψει πως αλλάζει ρόλους μεταξύ σχεδιαστή, maker και καλλιτέχνη και πως το τελικό αποτέλεσμα του σχεδιασμού του είναι, η καμπύλη μάθησής μέσα από την διαδικασία που ακολουθεί. Και τελικά τι σκέφτεται σχετικά με την αγορά των NFT και τα smart contracts στο design και την τέχνη.  

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης θα γίνει και μια επί σκηνής επίδειξη της σχεδιαστικής διαδικασίας σε VR, με τον σχεδιαστή να εξηγεί τη σκέψη του.

Το έργο "APNEA 3.0" είναι μια συλλογή κεραμικών αντικειμένων από πορσελάνη που σχεδιάστηκαν σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, υλοποιήθηκαν με την χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή (3D printer) και καταχωρήθηκαν ως NFTs. Ο σχεδιαστής προσπαθεί να φέρει τα αποτελέσματα της ψηφιακής τεχνολογίας στον υλικό κόσμο. Αντι για καλέμι και σφυρί, χρησιμοποιεί δύο χειριστήρια. Αντί για να αφαιρεί υλικό, πιέζει pixels και voxels. Αντί για την απτή διάδραση με τον υλικό, ελαφριές δονήσεις δημιουργούν την αναδραση. Αντί για τον τροχό κεραμικής, μια συλλογή από μοτέρ και αντί για δάκτυλα ένας ρομποτικός βραχίονας με ακροφύσιο. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Above Olympus to the Dogstar

  • Νέα μέσα

22 ειδικές οθόνες για NFTs προβάλλουν τις limited edition συλλογές ψηφιακών των Above Olympus και του Jonathan St. Void , ενώ ο designer - εικαστικός Niklas (Nikos Athanasopoulos) θα παρουσιάσει ένα installation που αναπτύσσεται μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου. Η έκθεση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία Jab Labs και είναι ουσιαστικά μια συνομιλία ζωγραφικής, ψηφιακής τέχνης, μουσικής και κεραμικής.

The Blender Gallery

Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"άνδρα πολύτροπον": Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Γιάννη Κωστόπουλου

Η έκθεση, της οποίας ο τίτλος αναφέρεται στον πρώτο στίχο της Οδύσσειας, εστιάζει στη συμβολή του Γιάννη Κωστόπουλου και σε τομείς πέρα από τον τραπεζικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/02/2024

Τι θα δούμε τον Μάρτιο στην Εθνική Πινακοθήκη

Μουσικές εκδηλώσεις και ακόμα περισσότερες ξεναγήσεις στα παραρτήματα της ΕΠΜΑΣ.

"Vulnera": Ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς δημιουργεί γκροτέσκες, ετερόδοξες εικόνες στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη περιλαμβάνει έργα της τελευταίας δεκαετίας που προσεγγίζουν έννοιες όπως το τραύµα, το ανοίκειο, η φθαρτότητα, το αποτρόπαιο.

Λίγες ακόμα δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας

Ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει μία νέα σειρά ξεναγήσεων με ελεύθερη είσοδο για τον Μάρτιο.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου μας "βάζει" στην ατομική του έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Σάλτσμπουργκ που συνδέει Βορρά και Νότο μέσα από το πρίσμα του (υπερ)τουρισμού

Κλιματική κρίση, ελληνικός αιγιαλός, προσωπικό και πλανητικό burn out, ήχοι της Μεσογείου και της Κεντρικής Ευρώπης. Ο καλλιτέχνης μας μιλά με αφορμή την ατομική του έκθεση στην Salzburger Kunstverein 'με τίτλο 'Sunseekers or Dimming the Sun or'' που εγκαινιάζεται την 1η Μαρτίου.

Η Αλεξάνδρα Ισακίδη δημιουργεί τη δική της μοναδική "Neverland"

Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία η καλλιτέχνης δημιουργεί έργα τα οποία θα χαρακτήριζε κανείς ως αλληγορικά με συμβολισμούς που μας ταξιδεύουν στην παιδική μας ηλικία.

Η γυναικεία μορφή στη συλλογή του Ιδρύματος Γουλανδρή

Δυο θεματικές ξεναγήσεις διοργανώνει το ίδρυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.