"APNEA 3.0": Από τη ψηφιακή τεχνολογία στον υλικό κόσμο

Ο καλλιτέχνης Niklas παρουσιάζει το έργο του "APNEA 3.0" στο πλαίσιο της έκθεσης «They Came From The Dogstar» και μιλάει για τα NFTs και τις δυνατότητες της ψηφιακής τέχνης.

APNEA 3.0 Niklas Above Olympus to the Dogstar

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου πραγματοποιείται στη The Blender Gallery παρουσίαση του έργου "ΑΡΝΕΑ 3.0" από τον εικαστικό - σχεδιαστή Niklas, στο πλαίσιο της έκθεσης ψηφιακής τέχνης "They Came From The Dogstar". Ο Niklas συστήνεται ως διεπιστημονικός σχεδιαστής και θα περιγράψει την πορεία και τη φιλοσοφία του στο σχεδιασμό.

Θα μιλήσει για τη διαδικασία του στο σχεδιασμό αντικειμένων με νέα μέσα και για το τι τον ώθησε στην επιλογή υλικού που χρησιμοποιεί. Θα περιγράψει πως αλλάζει ρόλους μεταξύ σχεδιαστή, maker και καλλιτέχνη και πως το τελικό αποτέλεσμα του σχεδιασμού του είναι, η καμπύλη μάθησής μέσα από την διαδικασία που ακολουθεί. Και τελικά τι σκέφτεται σχετικά με την αγορά των NFT και τα smart contracts στο design και την τέχνη.  

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης θα γίνει και μια επί σκηνής επίδειξη της σχεδιαστικής διαδικασίας σε VR, με τον σχεδιαστή να εξηγεί τη σκέψη του.

Το έργο "APNEA 3.0" είναι μια συλλογή κεραμικών αντικειμένων από πορσελάνη που σχεδιάστηκαν σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, υλοποιήθηκαν με την χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή (3D printer) και καταχωρήθηκαν ως NFTs. Ο σχεδιαστής προσπαθεί να φέρει τα αποτελέσματα της ψηφιακής τεχνολογίας στον υλικό κόσμο. Αντι για καλέμι και σφυρί, χρησιμοποιεί δύο χειριστήρια. Αντί για να αφαιρεί υλικό, πιέζει pixels και voxels. Αντί για την απτή διάδραση με τον υλικό, ελαφριές δονήσεις δημιουργούν την αναδραση. Αντί για τον τροχό κεραμικής, μια συλλογή από μοτέρ και αντί για δάκτυλα ένας ρομποτικός βραχίονας με ακροφύσιο. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Above Olympus to the Dogstar

  • Νέα μέσα

22 ειδικές οθόνες για NFTs προβάλλουν τις limited edition συλλογές ψηφιακών των Above Olympus και του Jonathan St. Void , ενώ ο designer - εικαστικός Niklas (Nikos Athanasopoulos) θα παρουσιάσει ένα installation που αναπτύσσεται μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου. Η έκθεση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία Jab Labs και είναι ουσιαστικά μια συνομιλία ζωγραφικής, ψηφιακής τέχνης, μουσικής και κεραμικής.

The Blender Gallery

Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Πώς γινόμαστε συμπολίτες;": Μια ημερίδα για την ιθαγένεια και την πολιτειότητα στο ΕΜΣΤ

Το μουσείο εξερευνά θεματικές που συζητήθηκαν σε πρόσφατες εκθέσεις του, όπως την περσινή κεντρική ""Statecraft. Διαμορφώνοντας το κράτος", αλλά και το "Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/02/2023

Ο Ανδρέας Καμουτσής φωτογραφίζει σκηνές μοναχικότητας

Παράλληλα με την έκθεση, θα διοργανώνονται εργαστήρια art therapy στον χώρο του TAF.

miss dialectic: Το πρότζεκτ "Μεταμορφώσεις" στοχάζεται το "ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα"

Μιλήσαμε με την Ελεάννα Παπαθανασιάδη, μέλος της miss dialectic, για το πώς γεννήθηκε η ιδέα του διακαλλιτεχνικού πρότζεκτ (και έκδοσης) "Μεταμορφώσεις", μια ομαδική έρευνα για τις σύγχρονες μορφές αφήγησης και τη σχέση τους με την τέχνη.

"Symbolic Creations": Οι κάρτες ταρώ και τα μάνταλα γίνονται αφορμή για τέχνη

Η Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου και η Adrienne Delbecq εξερευνούν τον μαγικό κόσμο των συμβόλων.

Η αφαιρετική ζωγραφική του Γιώργου Δουατζή

Η ζωγραφική του διακρίνεται για τις αφαιρετικές τάσεις, την εκφραστική δύναμη των χρωμάτων και τον εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα του συνόλου.

Τα 3D γλυπτά του Αθανάσιου Μπερούτσου διαθέσιμα σε NFT

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse.

Ζητάμε πολλά από την (τελετή έναρξης της) 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης;

Τι επίγευση αφήνει η πολυφωνική γιορτή της Ελευσίνας και τι υπόσχεται για τη συνέχεια;