Ξεναγήσεις στην έκθεση "Πειραιάς, 1922: τεκμήρια προσφυγιάς"

Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, παράλληλα με μια σειρά μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων.

Πειραιάς, 1922: τεκμήρια προσφυγιάς

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά φιλοξενεί μια σειρά μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων καθώς και ξεναγήσεις στο πλαίσιο της έκθεσης: "Πειραιάς, 1922: τεκμήρια προσφυγιάς" της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου.

Οι ξεναγήσεις θα διεξαχθούν από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου 2023, κάθε Τετάρτη, από τις 6 - 8 μ.μ. και κάθε Παρασκευή,  από τις 11 π.μ. - 1 μ.μ. στον χώρο της έκθεσης.

Τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, στον χώρο της έκθεσης, από τις 9 Ιανουαρίου έως τις  28 Φεβρουαρίου 2023, Δευτέρα έως Τετάρτη, από τις 10 π.μ. - 2 μ.μ. και Πέμπτη από τις 9 - 11 π.μ., κατόπιν ραντεβού.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πειραιάς, 1922: τεκμήρια προσφυγιάς

  • Ιστορικές - Αρχαιολογικές

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Ιστορικό Αρχείο σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, χάρτες και άλλα τεκμήρια, καθώς επίσης και μαρτυρίες προσφύγων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

31/01/2023

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.