"Remedy": Πώς ερμηνεύεται η ίαση;

Μια εικαστική υπενθύμιση του πώς θεραπευόμαστε, πως παραμένουμε δυνατοί, πως γινόμαστε ανθεκτικοί.

Remedy TAF © Haotique

Το Cream Athens και το TAF/ The Art Foundation παρουσιάζουν το "Remedy", μια έκθεση με νέα έργα 28 πρωτοποριακών καλλιτεχνών, που πραγματοποιείται στο TAF, The Art Foundation από την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.

Σε μια περίοδο που ο κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις ερχόμενες από πολλά διαφορετικά μέτωπα, και ενώ η καταστροφική πανδημία μοιάζει παρελθόν, ένα θέμα προκύπτει από τα δεδομένα αναζήτησης της Google. Μια παγκόσμια προσπάθεια εύρεσης λύσεων, θεραπειών και μια βαθιά εξερεύνηση για τον εντοπισμό τρόπων να βρούμε αντοχή και να ξεπεράσουμε ότι έρχεται στο διάβα μας. 

Remedy TAF
© Alexandros Alekidis

Η ιδέα της θεραπείας μπορεί να γίνει αντιληπτή ως κάτι που μπορεί να ανακουφίσει από έναν πόνο, ή να θεραπεύσει μια πάθηση, ένας τρόπος να διορθωθεί ή να λυθεί ένα πρόβλημα ή μια αισιόδοξη δήλωση που μπορεί να ανατρέψει αρνητικές σκέψεις. Ως ίαση μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και το όταν κάποιος λέει πως λυπάται για μια διαφωνία, είναι μια θεραπευτική διαδικασία που φέρνει τα πάντα στο φως και κλείνει ένα κεφάλαιο με διδάγματα και μια νέα μέρα μπροστά μας. 

Μέσα από ένα εικαστικό πέρασμα για την ερμηνεία της ‘ίασης’, η έκθεση αυτή μας υπενθυμίζει το πόσο χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, όχι μόνο για στήριξη αλλά για να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις που απαιτούν την συλλογική μας δράση για να λυθούν. Με νέα έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, το πρότζεκτ ελπίζει να εμβαθύνει στην ικανότητα ή την αναγκαιότητα μιας συνεχούς προσπάθειας να έρθουμε πιο κοντά στη φύση μας. 

Remedy TAF
© George Petsikopoulos

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Αλεκίδης, Εμι Αβορα, Κλαύδια Μπαλαμπανίδου, Θοδωρής Μπαργιώτας, Λίλα Μπουτάρη Λαλαούνη, Child of Difficulty, Λευτέρης Δελήμπασης, Αθηνά Γροντή , Haotique, Irzzy, Holly Kay Silius, Harsimran Juneja, Μελίνα Mosland, Βασίλης Καμπούρης, Μιχάλης Καραΐσκος , Anders Lindseth, Χαρούλα Νικολαΐδου,Iωάννης Μαρκάκης, Κωνσταντίνος Μουχταρίδης, Χριστίνα Παπαϊωάννου, Γιώργος Πετσικόπουλος, Annie Riga, Aλέξανδρος  Ροκαδάκης, Τζένη Σαρίδη, Αλίκη Σιτζόγλου, Miriam Steinmacher, Ειρήνη Βλαβιανού, ‘Όλγα Ειρήνη Ζαφειροπούλου  

Επιμέλεια έκθεσης: Nia Hefe Filiogianni

Εγκαίνια: 23/12 (7 μ.μ.)

Info: TAF / The Art Foundation | 22/12/22-22/1/23 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ.: 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Παράλληλες δράσεις

Performance | 7/1/23: 11 π.μ. - 12 μ.μ.
Workshops | 15 & 23/1/23: 12-3 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.