"Remedy": Πώς ερμηνεύεται η ίαση;

Μια εικαστική υπενθύμιση του πώς θεραπευόμαστε, πως παραμένουμε δυνατοί, πως γινόμαστε ανθεκτικοί.

Remedy TAF © Haotique

Το Cream Athens και το TAF/ The Art Foundation παρουσιάζουν το "Remedy", μια έκθεση με νέα έργα 28 πρωτοποριακών καλλιτεχνών, που πραγματοποιείται στο TAF, The Art Foundation από την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.

Σε μια περίοδο που ο κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις ερχόμενες από πολλά διαφορετικά μέτωπα, και ενώ η καταστροφική πανδημία μοιάζει παρελθόν, ένα θέμα προκύπτει από τα δεδομένα αναζήτησης της Google. Μια παγκόσμια προσπάθεια εύρεσης λύσεων, θεραπειών και μια βαθιά εξερεύνηση για τον εντοπισμό τρόπων να βρούμε αντοχή και να ξεπεράσουμε ότι έρχεται στο διάβα μας. 

Remedy TAF
© Alexandros Alekidis

Η ιδέα της θεραπείας μπορεί να γίνει αντιληπτή ως κάτι που μπορεί να ανακουφίσει από έναν πόνο, ή να θεραπεύσει μια πάθηση, ένας τρόπος να διορθωθεί ή να λυθεί ένα πρόβλημα ή μια αισιόδοξη δήλωση που μπορεί να ανατρέψει αρνητικές σκέψεις. Ως ίαση μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και το όταν κάποιος λέει πως λυπάται για μια διαφωνία, είναι μια θεραπευτική διαδικασία που φέρνει τα πάντα στο φως και κλείνει ένα κεφάλαιο με διδάγματα και μια νέα μέρα μπροστά μας. 

Μέσα από ένα εικαστικό πέρασμα για την ερμηνεία της ‘ίασης’, η έκθεση αυτή μας υπενθυμίζει το πόσο χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, όχι μόνο για στήριξη αλλά για να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις που απαιτούν την συλλογική μας δράση για να λυθούν. Με νέα έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, το πρότζεκτ ελπίζει να εμβαθύνει στην ικανότητα ή την αναγκαιότητα μιας συνεχούς προσπάθειας να έρθουμε πιο κοντά στη φύση μας. 

Remedy TAF
© George Petsikopoulos

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Αλεκίδης, Εμι Αβορα, Κλαύδια Μπαλαμπανίδου, Θοδωρής Μπαργιώτας, Λίλα Μπουτάρη Λαλαούνη, Child of Difficulty, Λευτέρης Δελήμπασης, Αθηνά Γροντή , Haotique, Irzzy, Holly Kay Silius, Harsimran Juneja, Μελίνα Mosland, Βασίλης Καμπούρης, Μιχάλης Καραΐσκος , Anders Lindseth, Χαρούλα Νικολαΐδου,Iωάννης Μαρκάκης, Κωνσταντίνος Μουχταρίδης, Χριστίνα Παπαϊωάννου, Γιώργος Πετσικόπουλος, Annie Riga, Aλέξανδρος  Ροκαδάκης, Τζένη Σαρίδη, Αλίκη Σιτζόγλου, Miriam Steinmacher, Ειρήνη Βλαβιανού, ‘Όλγα Ειρήνη Ζαφειροπούλου  

Επιμέλεια έκθεσης: Nia Hefe Filiogianni

Εγκαίνια: 23/12 (7 μ.μ.)

Info: TAF / The Art Foundation | 22/12/22-22/1/23 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ.: 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Παράλληλες δράσεις

Performance | 7/1/23: 11 π.μ. - 12 μ.μ.
Workshops | 15 & 23/1/23: 12-3 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.