Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (5-11/12)

Χορός, NFTs και πολυμεσικές ομαδικές αφηγήσεις ανάμεσα στα εικαστικά project που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Moods & Memories

Moods & Memories 

Οι καλλιτέχνιδες Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman στήνουν τα σχέδιά τους σε χαρτί και κολάζ στον χώρο της Ελένη Κορωναίου και πάνω σε αυτά, απεικονίζουν μελαγχολικά μονόφθαλμα πλάσματα, αστικές περιπλανήσεις σε δρόμους όπου η αρχιτεκτονική του Bauhaus κυριαρχεί, κομμάτια από πεζούλες σε πλαγιές των Κυκλάδων, γυμνές γυναικείες μορφές από vintage ερωτικά περιοδικά, αλλά και αφηρημένα σχήματα και ελεύθερες χειρονομίες, τα οποία κρύβουν αναμνήσεις και μια βαθύτερη αναζήτηση της αίσθησης του ανήκειν.

Εγκαίνια: 9/12 (6-9 μ.μ.)

Info: Ελένη Κορωναίου | 9/12/22-4/2/23 | Ώρες λειτουργίας: Τρ. - Παρ.: 12-6 μ.μ. Σαβ.: 12-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

terri(s)tories

terri(s)tories

Το πολυμεσικό πρότζεκτ terri(s)tories κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του χορού στην Αθήνα, διανύοντας ένα διάστημα 15 ετών (2005-2020). Μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

Εγκαίνια: 11/12 (8.30 μ.μ.)

Info: Flux Laboratory Athens | 12 -18/12 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 1-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Above Olympus to the Dogstar

Above Olympus to the Dogstar

22 ειδικές οθόνες για NFTs προβάλλουν τις limited edition συλλογές ψηφιακών έργων των Above Olympus και του Jonathan St. Void, ενώ ο designer - εικαστικός Niklas (Nikos Athanasopoulos) παρουσιάζει μια εγκατάσταση που αναπτύσσεται μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου. Η έκθεση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία Jab Labs και είναι ουσιαστικά μια συνομιλία ζωγραφικής, ψηφιακής τέχνης, μουσικής και κεραμικής.

Εγκαίνια: 10/12 (7 μ.μ. - 12 π.μ.)

Info: The Blender Gallery | 10/12/22-17/2/23 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.: 10 π.μ. - 6 μ.μ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Σαβ.: 12-4 μ.μ. | Για την είσοδο σας, απαιτείται αγορά εισιτηρίου

The Drawing Project - Works On Paper - Complete Series

The Drawing Project - Works On Paper - Complete Series

Ο κόσμος του Νίκου Κυριακόπουλου είναι ερωτικός, χαοτικός, οργιώδης και σκανταλιάρικος, μα πάνω απ’ όλα, ανθρώπινος. Μέσα από 400 περίπου έργα που ο καλλιτέχνης δημιούργησε τα τελευταία 3 χρόνια, κατασκευάζεται μια εγκατάσταση που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων. Κοινός άξονας των εκτιθέμενων έργων; Το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί μολύβια, μελάνια, λαδοπαστέλ και την επιφάνεια του χαρτιού, σχεδιάζοντας ζωγραφικές εικόνες λιτές και απέριττες, μένοντας μακριά από κάθε καλολογική επίδειξη.

Εγκαίνια: 7/12 (6-9 μ.μ.)

Info: 16 Φωκίωνος Νέγρη | 7-30/12 | Ώρες λειτουργίας: Τετ. - Παρ.: 4 - 8 μ.μ., Σαβ.: 12 - 5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.