Δημοπρασία στη μνήμη της Χριστίνας Πρέκα για καλό σκοπό

Με δωρεά της Μερόπης και του Γιώργου Πρέκα, 94 σπουδαία έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα θα δημοπρατηθούν στη μνήμη της από τον Οίκο Vergos Auctions.

Φωτιάδης Μιχάλης-«Μουσείο Ακρόπολης» Φωτιάδης Μιχάλης-«Μουσείο Ακρόπολης»

Με δωρεά της Μερόπης και του Γιώργου Πρέκα, 94 σπουδαία έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα θα δημοπρατηθούν στη μνήμη της από τον Οίκο Vergos Auctions στις 8 Δεκεμβρίου (7 μ.μ), στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου. Τα έργα θα εκτεθούν στο χώρο του Μουσείου στις 6 Δεκεμβρίου (10 π.μ-6 μ.μ), στις 7 Δεκεμβρίου (10 π.μ-6 μ.μ) και στις 8 Δεκεμβρίου (10 π.μ-3 μ.μ) και τα έσοδα θα διατεθούν για το μοναδικό σε εύρος και ποιότητα έργο που επιτελείται στο Πρότυπο Κέντρο "Πόρτα Ανοιχτή", της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή της, όπου προσφέρονται καθημερινά και δωρεάν, εκπαίδευση και αποκατάσταση σε πάνω από 240 παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση.

Φασιανός
Η "Θερινή οπτασία (ερωτική ιστορία)" (χαρακτικό) είναι ένα από τα έργα που θα δημοπρατηθούν

Η φετινή δημοπρασία είναι η 18η, στη σειρά, που οργανώνεται από το 1979, πάντα με την πρόθυμη συμμετοχή σημαντικών ζωγράφων και γλυπτών και τη γενναιόδωρη ανταπόκριση της φιλότεχνης κοινωνίας. Η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, Δάφνη Οικονόμου αναφέρει: "Ευχαριστούμε βαθύτατα τη Μερόπη και τον Γιώργο Πρέκα για τη συγκινητική αυτή δωρεά στη μνήμη της Χριστίνας και του Πάρι Πρέκα. Η τόσο γενναιόδωρη αυτή χειρονομία, εκφράζει δύο αλήθειες: πρώτον, ότι η Εταιρεία μας έχει πιστούς φίλους που αναγνωρίζουν έμπρακτα το έργο μας, και δεύτερον, πως από την ίδρυσή μας, πριν από 50 χρόνια, ο καλλιτεχνικός κόσμος έχει σταθεί δυναμικά στο πλευρό μας. Από την πλευρά μας πιστεύουμε πως η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη ζωή κάθε ανθρώπου, όπως πιστεύουμε στη μοναδική αξία και τις απέραντες δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρίες. Η Δημοπρασία στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, θα φέρει ξανά μαζί καλλιτέχνες και φιλότεχνο κοινό, και ευχαριστούμε τους κυρίους Πέτρο και Ανδρέα Βέργο, του ιστορικού Οίκου Vergos Auctions, που προσφέρουν πάλι αφιλοκερδώς τη μαεστρία τους στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της δημοπρασίας. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή θα συνεχίσει να προσφέρει μία "θέση στον ήλιο" σε παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση. Τώρα ήρθε και η σειρά του φιλότεχνου κοινού να σταθεί γενναιόδωρα στο πλευρό τους".
 
 Τρόποι συμμετοχής

  • Συμμετοχή με φυσική παρουσία στο χώρο της δημοπρασίας στις 8 Δεκεμβρίου 2022
  • Συμμετοχή με υποβολή γραπτής προσφοράς
  • Συμμετοχή με τηλεφωνική σύνδεση
  • Συμμετοχή με διαδικτυακή σύνδεση μέσω της ιστοσελίδας www.vergosauctions.com

Οίκος Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ, τηλ: 210 36 14 897

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".