Δημοπρασία στη μνήμη της Χριστίνας Πρέκα για καλό σκοπό

Με δωρεά της Μερόπης και του Γιώργου Πρέκα, 94 σπουδαία έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα θα δημοπρατηθούν στη μνήμη της από τον Οίκο Vergos Auctions.

Φωτιάδης Μιχάλης-«Μουσείο Ακρόπολης» Φωτιάδης Μιχάλης-«Μουσείο Ακρόπολης»

Με δωρεά της Μερόπης και του Γιώργου Πρέκα, 94 σπουδαία έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα θα δημοπρατηθούν στη μνήμη της από τον Οίκο Vergos Auctions στις 8 Δεκεμβρίου (7 μ.μ), στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου. Τα έργα θα εκτεθούν στο χώρο του Μουσείου στις 6 Δεκεμβρίου (10 π.μ-6 μ.μ), στις 7 Δεκεμβρίου (10 π.μ-6 μ.μ) και στις 8 Δεκεμβρίου (10 π.μ-3 μ.μ) και τα έσοδα θα διατεθούν για το μοναδικό σε εύρος και ποιότητα έργο που επιτελείται στο Πρότυπο Κέντρο "Πόρτα Ανοιχτή", της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή της, όπου προσφέρονται καθημερινά και δωρεάν, εκπαίδευση και αποκατάσταση σε πάνω από 240 παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση.

Φασιανός
Η "Θερινή οπτασία (ερωτική ιστορία)" (χαρακτικό) είναι ένα από τα έργα που θα δημοπρατηθούν

Η φετινή δημοπρασία είναι η 18η, στη σειρά, που οργανώνεται από το 1979, πάντα με την πρόθυμη συμμετοχή σημαντικών ζωγράφων και γλυπτών και τη γενναιόδωρη ανταπόκριση της φιλότεχνης κοινωνίας. Η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, Δάφνη Οικονόμου αναφέρει: "Ευχαριστούμε βαθύτατα τη Μερόπη και τον Γιώργο Πρέκα για τη συγκινητική αυτή δωρεά στη μνήμη της Χριστίνας και του Πάρι Πρέκα. Η τόσο γενναιόδωρη αυτή χειρονομία, εκφράζει δύο αλήθειες: πρώτον, ότι η Εταιρεία μας έχει πιστούς φίλους που αναγνωρίζουν έμπρακτα το έργο μας, και δεύτερον, πως από την ίδρυσή μας, πριν από 50 χρόνια, ο καλλιτεχνικός κόσμος έχει σταθεί δυναμικά στο πλευρό μας. Από την πλευρά μας πιστεύουμε πως η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη ζωή κάθε ανθρώπου, όπως πιστεύουμε στη μοναδική αξία και τις απέραντες δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρίες. Η Δημοπρασία στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, θα φέρει ξανά μαζί καλλιτέχνες και φιλότεχνο κοινό, και ευχαριστούμε τους κυρίους Πέτρο και Ανδρέα Βέργο, του ιστορικού Οίκου Vergos Auctions, που προσφέρουν πάλι αφιλοκερδώς τη μαεστρία τους στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της δημοπρασίας. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή θα συνεχίσει να προσφέρει μία "θέση στον ήλιο" σε παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση. Τώρα ήρθε και η σειρά του φιλότεχνου κοινού να σταθεί γενναιόδωρα στο πλευρό τους".
 
 Τρόποι συμμετοχής

  • Συμμετοχή με φυσική παρουσία στο χώρο της δημοπρασίας στις 8 Δεκεμβρίου 2022
  • Συμμετοχή με υποβολή γραπτής προσφοράς
  • Συμμετοχή με τηλεφωνική σύνδεση
  • Συμμετοχή με διαδικτυακή σύνδεση μέσω της ιστοσελίδας www.vergosauctions.com

Οίκος Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ, τηλ: 210 36 14 897

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

31/01/2023

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.