Η ΜΑΤ. "Μπουσουλάει" στην Κάμιρο

Τον Δεκέμβριο έρχεται η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού στον πολιτιστικό χώρο της Κυψέλης.

ΜΑΤ Μπουσουλάω

Η πρώτη ατομική έκθεση της ΜΑΤ. έρχεται αυτόν τον Δεκέμβριο στην Κάμιρο. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 9/12 στις 5 μ.μ. ενώ η έκθεση "Μπουσουλάω", που θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, θα διαρκέσει έως τις 25/12.

Η ΜΑΤ. είναι αυτοδίδακτη εικαστικός, επικεντρωμένη στην ζωγραφική. Στην έκθεση της παρουσιάζει τον άνθρωπο, πιο πολύ όμως ασχολείται με την αλλοτρίωση του είδους μας. Τον άνθρωπο με τις λόξες του, τα χούγια του, τις καθημερινές του, καλές και κακές συνήθειες, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές του. Πόσο μικροί είμαστε όταν βολευόμαστε με όσα δε μας καλύπτουν; Γιατί έχουμε καταλήξει έτσι και η παρουσία του άλλου μεταφράζεται ως ενόχληση; Όπως γράφει και η ίδια στο σημείωμά της για την έκθεση: "Γιατί στεκόμαστε πολλή ώρα εδώ, γιατί δεν περιμένουμε, γιατί βιαζόμαστε και ουρλιάζουμε σε αγνώστους -με πιάνεις, τώρα; - για τα συντηρητικά μας κύτταρα, για τις αναιμικές μας χειρονομίες, για όλες αυτές τις εφεδρικές πιπίλες, για κάτι τέτοια μιλάω, επιτέλους βγήκε, δε γλίτωσε, κυρίως για αυτό μιλάω".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.