"Στο κάτω κάτω της ΑΦΗς": Μια έκθεση για την έννοια του χρόνου στο Μπενάκη

Η έκθεση τιμά την για τόσα χρόνια συνοδοιπόρισσα και φίλη ζωής, Κορίννα Κουτουζή, ενεργό μέλος της ομάδας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

'Στο κάτω κάτω της ΑΦΗς' Ομάδα ΑΦΗ collective: Η Κορίννα Κουτούζη στο στούντιό της

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση της ομάδας ΑΦΗ collective "Στο κάτω κάτωτης ΑΦΗς"από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα, 23/11 (8 μ.μ.) και είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, που μιλάει για το πριν, το τώρα αλλά και το μετά, όπου η εξέλιξη της δουλειάς των μελών της ομάδας είναι εμφανής. Τι σημαίνει χρόνος για τον καθένα, πώς τον αντιλαμβάνεται, πώς μετριέται, σε ποια άυλη, άπιαστη έννοιά του στέκεται. Η πανδημία έδωσε άλλες διαστάσεις και νέα τροπή στην έννοια του χρόνου, έκανε το πριν να φαντάζει μακρινό, το μετά αβέβαιο και το τώρα το πιο απτό.

Η έκθεση τιμά την για τόσα χρόνια συνοδοιπόρισσα και φίλη ζωής, Κορίννα Κουτουζή, ενεργό μέλος της ομάδας που συμμετέχει στην έκθεση, και η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Το "Corinna's wish" είναι ένας φόρος τιμής στη Κουτουζή και υλοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία και χρηματοδότηση των φίλων, συγγενών, συνεργατών και ακόλουθων της ΑΦΗ Collective.

Η ΑΦΗ Collective ιδρύθηκε το 1979. Το αρχικό ενωτικό στοιχείο ήταν η επιθυμία των μελών να αποφύγουν την απομόνωση μετά από χρόνια σπουδών στο εξωτερικό. Η ομάδα δεν έχει ιεραρχία, ούτε δογματικούς αποκλεισμούς, επιδιώκει συνεργασίες και χαρακτηρίζεται από ομαδικότητα, ενθάρρυνση, υποστήριξη, σεβασμό στην προσωπικότητα του άλλου, μοίρασμα, αλλολοσυμπλήρωση. 

Info: Μουσείο Μπενάκη | 24/11-8/1 | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Moods & Memories": 5 γυναίκες φέρνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στην Ελένη Κορωναίου

Η γκαλερί φιλοξενεί στον χώρο της περιλαμβάνει σχέδια σε χαρτί και κολάζ από τις Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2022

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου προσκαλεί την ελληνική πολιτεία για την ολοκλήρωση του βραβευμένου Μνημείου Εθνικής Ενότητας

Το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών το 1985 για την ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (5-11/12)

Χορός, NFTs και πολυμεσικές ομαδικές αφηγήσεις στα εικαστικά project που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από την έκθεση "Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και εβραίοι στη Θεσσαλονίκη"

Ο τρίτος κύκλος του εκθεσιακού πρότζεκτ παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

"Μικρά Ζωγραφικά Έργα" στη Sianti Gallery

Η καθιερωμένη ομαδική έκθεση της Sianti παρουσιάζει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών με χρώματα και ευχές.

Ξενάγηση στην Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Μια κυριακάτικη βόλτα σε ένα πρότυπο πολιτιστικό αστικό πάρκο με σημαντικά εκθέματα σύγχρονης τέχνης.

Στον νέο του εκθεσιακό κύκλο, το ΕΜΣΤ εξερευνά την "αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του μουσείου, Κατερίνα Γρέγου, επιμελείται τη μεγάλη ομαδική έκθεση "Modern Love" η οποία μελετά την αγάπη και τους στενούς ανθρώπινους δεσμούς στα χρόνια του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής διασύνδεσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.