Η Έφη Σπύρου δημιουργεί τo πρώτο φιλμ-μανιφέστο της σύγχρονης γυναικείας καλλιτεχνικής φωνής

Τα γυρίσματα του φιλμ διήρκησαν τέσσερις ημέρες στο Θερμοκήπιο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με στιγμές γεμάτες ανατροπές και μαγεία.

WOMANIFESTO II ©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Η εικαστικός Έφη Σπύρου και η ομάδα της RUNONART ΜΚΟ, προσκαλεί στο σύνολο δεκαπέντε γυναίκες δημιουργούς από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, για να γράψουν και να παρουσιάσουν το δικό τους μανιφέστο, δίνοντας για ένα λεπτό on camera, τη δική τους διακήρυξη στις προκλήσεις των καιρών.

WOMANIFESTO II
©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Το πρότζεκτ "WOMANIFESTO" ξεκίνησε την παρθενική του κινηματογραφική παραγωγή στο Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αρχικά με δεκαπέντε γυναίκες δημιουργούς, ως "WOMANIFESTO I", τον Οκτώβριο του 2021.

WOMANIFESTO II
©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Η κινηματογράφηση του WOMANIFESTO II πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου του 2022 με την οικονομική υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελλάδος, της A.Γ. Λεβεντείου Πινακοθήκης & Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως -Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας ΕΜΔΓ, Kύπρου και του Αssaf Burstein.

WOMANIFESTO II
©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

WOMANIFESTO II
©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Στο "WOMANIFESTO II" συμμετέχουν η Iσραηλινή περφόρμερ Tamar Raban, οι Κύπριες καλλιτέχνιδες Enact Theatre (Έλενα Καλλινίκου & Μαρίνα Μακρή), Νάγια Τ. Καρακώστα, Λία Χαράκη και οι Ελληνίδες δημιουργοί Άρτεμις Παναγιωτίδου, Ελευθερία Καζάνα,  Έρη Δημητριάδη, Ελένη Πανουκλιά, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μαρία Παπαποστόλου, Μαρία Παπαφίγκου, Μαρία ΣιόρμπαΝατάσα Μπιζά και Σταυρούλα Σιάμου.

WOMANIFESTO II
©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Τα γυρίσματα του φιλμ διήρκησαν τέσσερις ημέρες στο Θερμοκήπιο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα φιλμ θα προβληθούν ως ενιαία στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη προς τα τέλη Δεκεμβρίου και στην Πινακοθήκη Λεβεντείου στη Λευκωσία, την άνοιξη του 2023.

WOMANIFESTO II
©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/11/2022

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (28/11-4/12)

Το φαινόμενο της αστικοποίησης, ο γυναικείος ερωτισμός και η σύγχρονη ιταλική τέχνη εξερευνώνται στα εικαστικά πρότζεκτ που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Μια άγνωστη πτυχή του Αλέκου Φασιανού αποκαλύπτεται στην Carwan

Περισσότερα από 100 έργα design που ο ζωγράφος έφτιαξε για την οικογένειά του, σε συνεργασία με επαγγελματίες τεχνίτες, αντανακλούν το πάθος του για τη λεπτομέρεια και την ομορφιά.

Η πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Στο επιβλητικό Αίθριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εγκαινιάστηκε, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, από την ΑΕ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η νέα έκθεση "Κλιματική Αλλαγή και Εμείς".

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti