Η Έφη Σπύρου δημιουργεί τo πρώτο φιλμ-μανιφέστο της σύγχρονης γυναικείας καλλιτεχνικής φωνής

Τα γυρίσματα του φιλμ διήρκησαν τέσσερις ημέρες στο Θερμοκήπιο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με στιγμές γεμάτες ανατροπές και μαγεία.

WOMANIFESTO II ©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Η εικαστικός Έφη Σπύρου και η ομάδα της RUNONART ΜΚΟ, προσκαλεί στο σύνολο δεκαπέντε γυναίκες δημιουργούς από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, για να γράψουν και να παρουσιάσουν το δικό τους μανιφέστο, δίνοντας για ένα λεπτό on camera, τη δική τους διακήρυξη στις προκλήσεις των καιρών.

WOMANIFESTO II
©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Το πρότζεκτ "WOMANIFESTO" ξεκίνησε την παρθενική του κινηματογραφική παραγωγή στο Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αρχικά με δεκαπέντε γυναίκες δημιουργούς, ως "WOMANIFESTO I", τον Οκτώβριο του 2021.

WOMANIFESTO II
©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Η κινηματογράφηση του WOMANIFESTO II πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου του 2022 με την οικονομική υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελλάδος, της A.Γ. Λεβεντείου Πινακοθήκης & Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως -Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας ΕΜΔΓ, Kύπρου και του Αssaf Burstein.

WOMANIFESTO II
©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

WOMANIFESTO II
©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Στο "WOMANIFESTO II" συμμετέχουν η Iσραηλινή περφόρμερ Tamar Raban, οι Κύπριες καλλιτέχνιδες Enact Theatre (Έλενα Καλλινίκου & Μαρίνα Μακρή), Νάγια Τ. Καρακώστα, Λία Χαράκη και οι Ελληνίδες δημιουργοί Άρτεμις Παναγιωτίδου, Ελευθερία Καζάνα,  Έρη Δημητριάδη, Ελένη Πανουκλιά, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μαρία Παπαποστόλου, Μαρία Παπαφίγκου, Μαρία ΣιόρμπαΝατάσα Μπιζά και Σταυρούλα Σιάμου.

WOMANIFESTO II
©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Τα γυρίσματα του φιλμ διήρκησαν τέσσερις ημέρες στο Θερμοκήπιο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα φιλμ θα προβληθούν ως ενιαία στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη προς τα τέλη Δεκεμβρίου και στην Πινακοθήκη Λεβεντείου στη Λευκωσία, την άνοιξη του 2023.

WOMANIFESTO II
©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.