Η νέα εικαστική σεζόν στον Αστρολάβο ξεκινά με μια πολυμεσική ομαδική έκθεση

Τα έργα της παρούσας έκθεσης θα αποτελέσουν σίγουρα ένα δυνατό πόλο έλξης του ενδιαφέροντος του φιλότεχνου κοινού και κάθε λάτρη της Τέχνης, αλλά και του απλού κοινού.

Ναταλία Κερκύρα © Ναταλία Κερκύρα

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται η νέα εικαστική σεζόν στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος Δεξαμενή" με την παρουσίαση της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, "Exclusives 2022".

Έργα που φανερώνουν τις απίστευτες δυνατότητες των σύγχρονων καλλιτεχνών της χώρας συνομιλούν σε έναν άκρως ενδιαφέροντα εικαστικό διάλογο.

Aρτεμις Κατσαμπάνη

Η έκθεση μας ταξιδεύει από τη ρεαλιστική ζωγραφική αισθητική, έως την αφαίρεση, από την αφηγηματική αναπαράσταση, στην ποπ-αρτ και τον εξπρεσιονισμό, έως τις νέες εκφάνσεις τους, αλλά και τα διαφορετικά υλικά και τεχνοτροπικές ιδιαιτερότητες των έργων.

Αννα-Μαρία Παπαδημητρίου

Κάτια Βαρβάκη

Πλουραλισμός, έκρηξη χρώματος, δυναμικές και ευαίσθητες προσεγγίσεις σε θεματογραφικούς άξονες που κυμαίνονται από την σύγχρονη τοπιογραφία έως ανθρωποκεντρικές συνθέσεις, την γεωμετρική τέχνη και την αφαίρεση, δημιουργούν μία διέξοδο από την πραγματικότητα και μας εισάγουν σ' έναν ιδιαίτερο κόσμο, που μόνο οι καλλιτέχνες μπορούν να δημιουργήσουν. 

Διονύσης Ματαράγκας

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Παναγιώτης Αλεξίου, Μελίνα Αποστολίδου, Νίκος Βανδώρος, Κάτια Βαρβάκη, Αριάδνη Βιτάσταλη, Χριστίνα Δουζένη, Μιχάλης Δουκουμετζάκης, Άρτεμις Κατσαμπάνη, Ναταλία Κερκύρα, Πάνος Κόλλιας, Νίκος Κρανάκης, Νίκος Κρυωνίδης, Διονύσης Ματαράγκας, Νικόλας Μπλιάτκας, Ισμήνη Μπονάτσου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Σιδηροπούλου.

Info: Αστρολάβος Δεξαμενή | 14-29/10 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Παρ. 12 - 4 μ.μ. & 5 - 8 μ.μ. | Σαβ. 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.

07/12/2022

Η έκθεση "Pott / Pott" διερευνά τη δημώδη παράδοση

Η έκθεση που εντάσσεται στον εκθεσιακό κύκλο "Τα δημώδη" του "The Symptom Projects".

Η ιστορία του χορού στην Αθήνα την τελευταία 15ετία μέσα από την πολυμεσική έκθεση "terri(s)tories"

Διανύοντας 15 χρόνια και μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

"Tender arrangements": Ο Maxence Chevreau εμπνέεται από το λιμάνι του Πειραιά

Ο δημιουργός της έκθεσης Maxence Chevreau επιχειρεί να μεταμορφώσει αντικείμενα που έβρισκε στη Finistère στη δυτική Βρετάνη, με υλικά, μορφές και χρώματα, επηρεασμένος από τη μηνιαία διαμονή του στην Αθήνα.

Oμαδική έκθεση "μικρού μεγέθους" στη Manifactura Gallery

Ζωγραφική, φωτογραφία, χαρακτικά, κατασκευές, έργα με μεικτή τεχνική, εκθέτουν οι 13 καλλιτέχνες στην ομαδική έκθεση "small size".

Χριστούγεννα στην Εθνική Πινακοθήκη

Η ανανεωμένη και με νέο όραμα Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει τα Χριστούγεννα τις πόρτες της στο κοινό προτείνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων.

Το "Ωμό Μουσείο" της Ελευσίνας μετακομίζει στον τόπο αναφοράς του

Μετά την επιτυχημένη της πρώτη παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση για τα μυστήρια και τη μοναδικότητα της Ελευσίνας φιλοξενείται στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης.