Το project Ουράνιο Τόξο παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

22 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί εμπνέονται και δημιουργούν με αφετηρία το κίτρινο χρώμα.

Georgio Babili

Η καρδιά της Τέχνης αρχίζει να χτυπά και πάλι στην καρδιά της Αθήνας, στον Ελληνογαλλικό Συνδέσμο. 6 + 1 ομαδικές εκθέσεις που πλαισιώνουν το project Ουράνιο τόξο - Rainbow θα δώσουν χρώμα και βαθύτερα νοήματα έως το καλοκαίρι του 2023.

Η πρώτη έκθεση του project έχει θέμα το κίτρινο χρώμα και παρουσιάζεται στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέμου από τη Δευτέρα, 10 έως το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου. Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Jocasta M.

Κατερίνα Σακελλαρίδη

Το κίτρινο χρώμα είναι συνδεδεμένο με πολλούς συμβολισμούς. Κατεξοχήν με τον ήλιο, το φως, τον πλούτο, τη δόξα, την αισιοδοξία και την ευτυχία. Στην Κίνα θεωρείται το χρώμα της σοφίας. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, στην Ευρώπη είχε αρνητική αντιμετώπιση, καθώς για άγνωστο λόγο είχε συνδεθεί με τον Ιούδα Ισκαριώτη. Έτσι, με αυτό χαρακτηρίζονταν και στιγματίζονταν οι Εβραίοι αλλά και οι αιρετικοί.

Θεόδωρος Ελευθεριάδης

Σήμερα, λόγω της φωτεινότητάς του χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις χαμηλής ορατότητας ή και ως προειδοποίηση, όπως το κίτρινο στα φανάρια της τροχαίας που προειδοποιεί ότι σε λίγα δευτερόλεπτα ακολουθεί κόκκινο φως. Επίσης, είναι το δημοφιλέστερο χρώμα διεθνώς στα ταξί, λόγω της έντονης φωτεινότητάς του, που το κάνει να ξεχωρίζει στο μάτι ευκολότερα από άλλα χρώματα.

Βάσια Μουστάκα

Στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά και σε άλλες χώρες διεθνώς, το κίτρινο σχετίζεται με τη διασκέδαση, την ευγένεια, το χιούμορ, την ευτυχία και τον αυθορμητισμό.

Φωτεινή Κρητικάκη

Γιάννης Αμπατζόγλου

22 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί εμπνέονται και δημιουργούν με αφετηρία το κίτρινο χρώμα. Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Georgio Babili – Jocasta M. – Yiannis Kaminis - Γιάννης Αμπατζόγλου –Έλενα Αρσενίδου - Πόλυ Γεωργακοπούλου - Θεόδωρος Ελευθεριάδης – Στέλλα Κατεργιαννάκη - Πόπη Κρανίδη - Φωτεινή Κρητικάκη - Νίκη Κυριάκη - Ευαγγελία Λιάσκου – Χριστίνα Μακροπούλου – Βάσια Μουστάκα – Αντιγόνη Παγώνα – Κώστας Παπαϊωάννου – Βάιος Παρασκευάς – Κατερίνα Σακελλαρίδη – Μανταλένα Τάνη – Όλγα Αικατερίνη Τσουρή – Μαρία Χατζηθεοδώρου – Δημήτρης Ψωμοδότης 

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση με τη Διεθνή Πολιτιστική Πλατφόρμα ART HUB ATHENS / Art for social change.

Εγκαίνια: 10/10 (5 – 9 μ.μ.)

Info: Ελληνογαλλικός σύνδεσμος | 10-29/10 | Ώρες λειτουργίας:  Δευτ., Τρ., Πεμ., Παρ. 5 – 9 μ.μ., Σαβ. 12 – 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".