Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Σονάτα για γάτες

Μια σειρά έργων που αποτυπώνουν μέσα από τα γνωστά -γεμάτα χρώματα και σχήματα- μοτίβα της καλλιτέχνιδας Σοφίας Λαμνάτου, την ομορφιά και την απόμακρη γοητεία των αγαπημένων αυτών αιλουροειδών, παρουσιάζεται σε μια έκθεση από 10 έως 12 Οκτωβρίου, στον πολυχώρο Αmalias 36.

Το πονηρό βλέμμα της γάτας του κήπου, το ράθυμο γουργούρισμα κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο του καλοκαιριού, το κρυφτό μέσα στις φυλλωσιές, το άραγμα στη θαλπωρή των μαξιλαριών του καναπέ, αποτυπώνονται μέσα από το τρυφερό βλέμμα της Σοφίας Λαμνάτου, αποδίδοντας και υμνώντας το ανήσυχο πνεύμα, τον ανεξάρτητο χαρακτήρακαι τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο των μαγευτικών αυτών ζώων. Συνολικά η έκθεση παρουσιάζει 28 έργα και περιλαμβάνει εκτός από τις γάτες, επιλεγμένα έργα από την συλλογή "Ψάρια" καθώς και δύο νέα έργα με θέμα προηγούμενης έκθεσης "Πέντε λεπτά από την Ομόνοια".

Σονλάτα για γάτες

Όπως αναφέρει η ίδια η ζωγράφος: "Είχα την τύχη να γεννηθώ σε ένα μεγάλο περιβόλι. Στην Αθήνα. Γύρω μου, όλα τα ζώα. Οι γονείς μου με έμαθαν να τα αγαπάω. Ιδίως τις γάτες.  Με αυτές μεγάλωσα. Πάντα συντροφιά μου. Πάντα με ηρεμούσαν με το γουργουρητό τους. Με συντρόφευαν στον ύπνο μου, με έκαναν να γελάω με τα παιχνίδια τους. Μου έδιναν στιγμές απέραντης γαλήνης. Εκείνες μου έμαθαν να βλέπω τα χρώματα της ψυχής τους. Τους χρωστάω την έκθεση αυτή".

Info: Amalias 36, Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 36, 210 32 30534 | 10/10: 7 μ.μ-11 μ.μ, 11-12/10:  (12 μ.μ,-8 μ.μ) 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.