Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Microcosm

Η Art Appel Gallery εγκαινιάζει (7/10, 6 μ.μ-11 μ.μ), την διατομική έκθεση ζωγραφικής δύο νέων καλλιτεχνών από την Θεσσαλονίκη, της Πηνελόπης Ακριτίδου και του Ίον Ρούντολφ.  Στην έκθεση παρουσιάζονται λάδια σε καμβά (Πηνελόπη Ακριτίδου) σε έντονους χρωματισμούς και παστέλ σε χαρτί σε ασπρόμαυρους τόνους (Ίον Ρούντολφ). 

Πιο συγκεκριμένα, η Πηνελόπη Ακριτίδου, θεωρώντας το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο, δημιουργεί σε κάθε έργο της ένα διαφορετικό περιβάλλον με ανάλογες συνθήκες, σχολιάζοντας την αλληλεπίδραση του με την κοινωνία. Τα έργα της απεικονίζουν τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων. Το εκάστοτε περιβάλλον που δημιουργείται σε κάθε έργο προέρχεται από εικόνες που παρουσιάζουν ιούς, είτε είναι μάζα συσσωρευμένη που περικλείει κύτταρα, είτε είναι περιεχόμενο από μη ανθρώπινο οργανισμό, που οδηγεί σε θανάτωση κυττάρων. Χρησιμοποιώντας αλλεπάλληλες χρωματικές στρώσεις και έντονα χρώματα επιδιώκει να τονίσει την συνεχή και έντονη επίδραση του ανθρώπου πάνω στο σύγχρονο περιβάλλον.

Microcosm
Ο "μικρόκοσμος" του Ίον Ρούντολφ

Ο Ίον Ρούντολφ με τα έργα του προσπαθεί να εξερευνήσει τον ξεχασμένο κόσμο του ανεξήγητου, του ανεξιχνίαστου μεταφυσικού, της μυστικιστικής παράδοσης. Θέλει να θυμίσει στον θεατή τον αθέατο κόσμο των πνευμάτων και της μαγείας της φύσης εισάγοντάς τον σε μια μυσταγωγική διαδικασία μύησης στον ιδιαίτερο σεβασμό προς το σύμπαν.
Χρησιμοποιεί έντομα τα οποία μετουσιώνονται με ιερά σχήματα και μαγικά σύμβολα σε πνεύματα. Απεικονίζονται υπερμεγέθη, απόκοσμα και απειλητικά, διεκδικώντας τον σεβασμό στην ύπαρξή τους. Η σχεδιαστική σημειολογία και αισθητική είναι άμεση αναφορά σε σελίδες μαγικού βιβλίου που ο θεατής ξεφυλλίζει στον δικό του χρόνο, συμμετέχοντας στην αβίαστη τελετουργία της μεταμόρφωσης.

Η έκθεση διαρκεί έως τις 29 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο.
 
Τρίτη έως Παρασκευή 3 μ.μ-8μ.μ | Σάββατο: 11 π.μ-3 μ.μ)

Περισσότερες πληροφορίες

Art Appel Gallery

Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Αυθεντικά τεκμήρια από τη ζωή στη Μικρά Ασία στην έκθεση "Από την πατρίδα: Τεκμήρια και μνήμες"

Μια παρουσίαση αυθεντικών τεκμηρίων και προφορικών μαρτυρίων στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, που επιτυγχάνει να αναδείξει τις ποικίλες πτυχές της περιπέτειας του μικρασιατικού ελληνισμού.

29/11/2022

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.

Η ΜΑΤ. "Μπουσουλάει" στην Κάμιρο

Τον Δεκέμβριο έρχεται η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού στον πολιτιστικό χώρο της Κυψέλης.

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.