Το Platforms Project έγινε 10 και γιορτάζει

Το Platforms Project γιορτάζει δέκα χρόνια παρουσίας με τη μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση στην έως τώρα ιστορία του.

ArtCode_Μαρία Σταμάτη , Η Αξιοπρέπεια δεν είναι τρόπος Ζωής, είναι τρόπος Σκέψης _Κώστας Βίττης, Eye Eat Me

Ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και ημερίδων, βίντεο, προγραμμάτων για παιδιά, περφόρμανς και πάρτι πλαισιώνει τον εορτασμό των 10 ετών του Platformas Project. 

To Platforms Project 2022 – Independent Art Fair θα παρουσιαστεί  φέτος, από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου στον Εκθεσιακό χώρο "Νίκος Κεσσανλής" της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης) με ημερίδες, περφόρμανς, ομιλίες και workshops από τις συμμετέχουσες ομάδες. Ως κατεξοχήν φυτώριο νέων καλλιτεχνών, όπου ο πειραματισμός, η έρευνα αλλά και η διαμόρφωση καλλιτεχνικής ταυτότητας είναι συνεχές ζητούμενο, ο εκθεσιακός χώρος της ΑΣΚΤ αποτελεί, και φέτος, την ιδανική επιλογή για το project τη διεύθυνση του οποίου ενέλαβαν η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. 

Bureau d’Art et de Recherche Roubaix_Stéphane Laurent Marcel, Érections

To Platforms Project είναι μία διεθνής έκθεση που έχει πάντα ως στόχο την παρουσίαση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ομαδικές πρωτοβουλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που δρουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμβάλει σταθερά στην αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά και θεωρητικά ερωτήματα που τίθενται διεθνώς και την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης, όπως αυτή παράγεται σήμερα στις εικαστικές ομάδες-πλατφόρμες. Παρουσιάζει πλατφόρμες από 26 χώρες (ΗΠΑ, Κύπρος,  Ελλάδα, Καναδάς, Ολλανδία, Γαλλία, Μεξικό, Βενεζουέλα, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή,  Αιθιοπία, Ρωσία, Τουρκία, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Σουηδία, Βέλγιο, Δανία, Ελβετία, Πολωνία, Ουκρανία, Αυστραλία), έχοντας δεχθεί εκατοντάδες αιτήσεις μετά το ανοικτό διαδικτυακό του κάλεσμα. 

_top Transdisciplinary Project Space_Matthias Roth, Your Portait in Oil,

Στο Platforms Project 2022 θα συμμετέχουν 62 πλατφόρμες  με περισσότερους από 800 καλλιτέχνες επεκτείνοντας το παγκόσμιο δίκτυο που οικοδομείται και επικοινωνεί τα τελευταία δέκα χρόνια μέσω του Platforms Project. Παράλληλα με την παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ημερίδες, ομιλίες, περφόρμανς και workshops. 

Ώρες λειτουργίας:  13/10: 6 μ.μ-10 μ.μ, 14/10-16/10: 12 μ.μ-9 μ.μ | platformsproject.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Κέντρο Τεχνών ΜΙΝ παρουσιάζει την έκθεση του Κινέζου Ye Xue αφιερωμένη στον αρχαιότερο Ασιατικό Πολιτισμό τον Λιαντζού

Τα έργα του διάσημου Κινέζου ζωγράφου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή εκτός της Κίνας και ορισμένα από αυτά έχει συμπεριλάβει στην συλλογή του ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2023

Μια αντισυμβατική δημοπρασία έργων τέχνης έρχεται στο T.A.F.

Το διαδραστικό καλλιτεχνικό γεγονός με έργα των Dead Darlings ξεκινά με μια εικαστική έκθεση.

5 λόγοι για να μη χάσετε την περφόρμανς "Allegory of the Painted Woman" της Alexis Blake στο ΕΜΣΤ

Η περφόρμανς παρουσιάζεται στο πλαίσιο του νέου κύκλου εκθέσεων του ΕΜΣΤ, "Kι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;".

Ιδιωτικά ιδρύματα και πολιτισμός: μια σχέση υπό διαπραγμάτευση

H δυσανάλογα μεγάλη επιρροή των ιδιωτικών ιδρυμάτων στη χάραξη πολιτιστικής πολιτικής απασχολεί τους ανθρώπους του πολιτσμού και το φεστιβάλ H(E)AVENS φιλοδοξεί να ανοίξει έναν κριτικό διάλογο πάνω στο θέμα.

Ένας νέος πολιτιστικός χώρος για τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών Μικράς Ασίας ανοίγει στην Αθήνα

Ο πολιτιστικός χώρος θα αποτελεί τόπο συνάντησης των Αλαγιωτών και θα φιλοξενεί ένα μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών δράσεων.

Πέντε εγκαταστάσεις VR εικονοποιούν τη φωνή της Μαρίας Κάλλας

Το "Visualising the Voice of Maria Callas" είναι μια συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων (DmLab) του Πολυτεχνείου Κρήτης.

"Η μορφή της μάνας" στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης

Φιλική συμμέτοχη στην έκθεση τα 24 έργα της συλλογής Χαράλαμπου Λεοντιάδη από την ιστορική διαδρομή της Νεοελληνικής χαρακτικής που συνδέουν το εμβληματικό χθες με το ελπιδοφόρο σήμερα.