Φωτογραφικό ταξίδι στις προστατευόμενες περιοχές της Αττικής

Η έκθεση «Η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από τη ματιά σου!» εγκαινιάζεται στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από τη ματιά σου!

Ένα φωτογραφικό ταξίδι στις προστατευόμενες περιοχές της Αττικής υπόσχεται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από τη ματιά σου!", η οποία θα εγκαινιαστεί στις 26 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα "Αποθήκη Επίπλευσης" του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου. Την έκθεση διοργανώνει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ με ανάδοχο το MEDASSET- Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών.

Ο επισκέπτης της έκθεσης θα δει μέσα από τον φακό των συμμέτεχοντων καλλιτεχνών τις παραλίες των προστατευόμενων περιοχών της Αττικής, θα ενημερωθεί για τις απειλές που υφίστανται και τελικά θα βρεθεί μπροστά σε εικόνες που βάζουν σε πρώτο πλάνο τις προσπάθειες που γίνονται για την αποκατάσταση και προστασία των περιοχών αυτών.

Η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από τη ματιά σου!

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει την μεγάλη οικολογική και αισθητική αξία των προστατευόμενων περιοχών της Αττικής (στις οποίες περιλαμβάνονται τα Εθνικά Πάρκα Πάρνηθας, Σχινιά και οι θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές του Σαρωνικού Κόλπου), τα σημαντικά είδη πανίδας και χλωρίδας που βρίσκουν καταφύγιο σε αυτές, τις απειλές που δέχονται κυρίως από ανθρωπογενείς παράγοντες (μόλυνση), αλλά και τις σημαντικές προσπάθειες που πραγματοποιούνται  για την προστασία τους.

Η έκθεση "Η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την ματιά σου" συγκεντρώνει πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό από δράσεις πεδίου στις προστατευόμενες περιοχές της Αττικής από τους ερευνητές του MEDASSET, καθώς και φωτογραφίες πολιτών που συλλέχθηκαν μέσα από την υλοποίηση συμμετοχικών δράσεων "Επιστήμης των Πολιτών".

Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης "Δράσεις Προστασίας, Προβολής και Ανάδειξης των  Προστατευόμενων Περιοχών Ευθύνης της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Περιοχών Αττικής του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.", του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος "Αττική 2014-2020" με ανάδοχο το MEDASSET.

Εγκαίνια:  26/9 ( -10 μ.μ.) 

Info: Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου | 26/9-9/10 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 6-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
25/04/2024

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.