Ο "Κώδικας Δεοντολογίας" στη σύγχρονη τέχνη, μια συζήτηση στο ΕΜΣΤ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το State of Concept διοργανώνουν μια συζήτηση σχετικά με την επαγγελματική συμπεριφορά ανάμεσα σε πολιτιστικά ιδρύματα, καλλιτέχνες, συλλέκτες και άλλους παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της σύγχρονης τέχνης.

The Ethics of Collecting

Με αφορμή την παρουσίαση του "Κώδικα Δεοντολογίας για Συλλέκτες Σύγχρονης Τέχνης", το ΕΜΣΤ, σε συνεργασία με το State of Concept, διοργανώνει τη συζήτηση "Τhe Ethics of Collecting". Ο "Κώδικας Δεοντολογίας για Συλλέκτες Σύγχρονης Τέχνης" είναι ένα πρότυπο κείμενο που συνέταξε μια ομάδα συλλεκτών την οποία αποτελούν οι Pedro Barbosa, Haro Cumbusyan, Ιορδάνης Κερενίδης, Evrim Oralkan, Jessica Oralkan, Piergiorgio Pepe, Sandra Terdjman και Andre Zivanari.

Η συζήτηση, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου (6.30 μ.μ.), στοχεύει να αναδείξει ζητήματα που αφορούν την επαγγελματική συμπεριφορά και τις βέλτιστες πρακτικές συνεργασίας μεταξύ πολιτιστικών ιδρυμάτων, καλλιτεχνών, συλλεκτών και άλλων παραγόντων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της σύγχρονης τέχνης. Στην συζήτηση συμμετέχουν οι Piergiorgio Pepe, Ιορδάνης Κερενίδης, Ιωάννα Βρυζάκη και Πάκυ Βλασσοπούλου και συντονίζουν η Κατερίνα Γρέγου, καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΜΣΤ, και η Ηλιάνα Φωκιανάκη, διευθύντρια του State of Concept.

Η εκδήλωση "The Ethics of Collecting" διοργανώνεται από το State of Concept, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και ορίζει την έναρξη του προγράμματος "Care-full Growing" (State of Concept,  Σεπτέμβριος 2022-Δεκέμβριος 2023).

Ethics of Collecting

Info: ΕΜΣΤ (Αίθουσα Προβολών-Μεσοπάτωμα) | Ελεύθερη είσοδος

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, με σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κωνσταντίνα Μελαχροινού στο info@stateofconcept.org.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Statecraft: Διαμορφώνοντας το Κράτος

  • Μεικτά Μέσα

Η ομαδική έκθεση "Statecraft: Διαμορφώνοντας το Κράτος" αποτελεί μια συλλογική έρευνα 39 καλλιτεχνών, οι οποίοι μέσω των έργων τους μελετούν την έννοια του έθνους-κράτους και τους μηχανισμούς που το διαμορφώνουν και το συγκροτούν σήμερα. Η ονομασία του είναι δανεισμένη από το ομότιτλο έργο της Loulou Cherinet και προσεγγίζει όρους σχετικούς με την κρατική γραφειοκρατία, τις κυρίαρχες αφηγήσεις που συγκροτούν ένα κράτος, άλλες μορφές δημοκρατίας και πολιτειακής πρακτικής, αλλά και τι κρύβεται στο παρακράτος ή βαθύ κράτος και πώς μπορεί να γίνει κατάχρηση της κρατικής εξουσίας, ένα θέμα που καθιστά την έκθεση πιο επίκαιρη από ποτέ.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

Μια έκθεση "Δια χειρός" Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζεται στην Αθήνα

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση του αφιερώματος "Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις".