Διάλεξη του Διευθυντή του Βασιλικού Μουσείου Οντάριο στο Μουσείο Ακρόπολης

Ο Josh Basseches θα παρευρεθεί στην Αθήνα και θα μιλήσει για την μεταμόρφωση της μουσειακής εμπειρίας στο ROM τον 21ο αιώνα

Josh Basseches Διευθυντής Βασιλικού Μουσείου Οντάριο

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στις 7μ.μ., το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την διάλεξη του Josh Basseches, Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου του Βασιλικού Μουσείου του Οντάριο (ROM) με τίτλο "ROM Immortal: Transforming Museum Experiences for the 21st Century" στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Η ομιλία αφορά την μεταμόρφωση της μουσειακής εμπειρίας στο ROM τον 21ο αιώνα και θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική. Η είσοδος στην ομιλία είναι ελεύθερη.

Βασιλικό Μουσείο Οντάριο

Το Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο είναι το μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο μουσείο του Καναδά, ένα από τα 10 κορυφαία πολιτιστικά ιδρύματα της Βόρειας Αμερικής και φιλοξενεί μία συλλογή διεθνούς εμβέλειας αποτελούμενη από 13 εκατομμύρια αντικείμενα τέχνης και δείγματα φυσικής ιστορίας. Ως το εξέχον ερευνητικό ινστιτούτο του Καναδά και ένας διεθνής ηγέτης σε νέα και πρωτότυπα ευρήματα, το εν λόγω μουσείο διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην προώθηση της κατανόησής μας για τον καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και φυσικό κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.