Η Ximena Heraud μας "ταξιδεύει στο Περού"

Η έκθεση της καλλιτέχνιδας θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και έκθεση αποτελείται από μια σειρά τοπίων, τα οποία η Heraud εμπνεύστηκε από τα ταξίδια της σε όλο το Περού.

Tarata Ταξιδεύοντας στο Περού

Η Πρεσβεία του Περού στην Ελλάδα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα την έκθεση "Recorriendo Peru" (Ταξιδεύοντας στο Περού) με έργα της γνωστής Περουβιανής καλλιτέχνιδας Ximena Heraud (Χιμένα Χεράουδ), στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δήμου Αθηναίων.
Η έκθεση αποτελείται από μια σειρά τοπίων, τα οποία η Heraud εμπνεύστηκε από τα ταξίδια της σε όλο το Περού. Τα τοπία που παρουσιάζονται δείχνουν την μοναδική ομορφιά του εξωτικού Περού. Θάλασσες, βουνά, ζούγκλα, σημεία δύσκολα προσβάσιμα στον κόσμο, καθώς και μέρη με μεγάλες διαδρομές σε αφιλόξενα σημεία αποτελούν το βασικό στοιχείο της έκθεσης. Θα περιπλανηθούμε, μεταξύ άλλων, στο δάσος της Puya Raimondi (Πούγια Ραΐμόντι), που βρίσκεται σε υψόμετρο 4.000 μέτρων και διαθέτει τη μεγαλύτερη ανθοφορία στον κόσμο, ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο κάθε 100 χρόνια και προσελκύει το γιγαντιαίο κολίμπρι των Άνδεων.

Pucallpa Ταξιδεύοντας στο Περού
Pucallpa

Η έκθεση στόχο έχει να μεταφέρει στον κόσμο τη μοναδική αρχιτεκτονική που χάρισε η φύση στο ιστορικό Περού. Πρόκειται για μια γνωριμία των θεατών με τα τοπία της πατρίδας των Ίνκας μέσα από τη ζωγραφική της Ximena Heraud.

Η Heraud πρόκειται για μια μοναδική στο είδος της καλλιτέχνη, όπου στη ζωγραφική της πρωταγωνιστεί η γεωμετρική αφαίρεση, το χρώμα και ο συμβολισμός. Γεννήθηκε στη Λίμα του Περού και σπούδασε στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας και από τότε πραγματοποιεί εκθέσεις σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο. Το 2015 ξεκίνησε το ταξίδι της σε όλο το Περού. Επέστρεψε στη Λίμα και ξεκίνησε να ζωγραφίζει τα πιο ενδιαφέροντα μέρη των περιηγήσεών της. Ορισμένοι από τους πίνακές της περιλαμβάνουν μέρη με δύσκολη πρόσβαση που απαιτούν έρευνα και μεγάλη πεζοπορία σε αφιλόξενα μέρη.

Ταξιδεύοντας στο Περού Puya Raimondi
Puya Raimondi

Η σειρά τοπίων της Arequipa (Αρεκίπα) αφηγείται πώς η καλλιτέχνης έφτασε, περπατώντας μέσα σε τοπία με κόνδορες και κίτρινα χρώματα, σε ένα μικρό απομονωμένο ανάμεσα σε λόφους χωριό που ονομάζεται Tapay (Ταπάι) και βρίσκεται στο Canon Colca (φαράγγι Κόλκα). Οι γραμμές Nazca (Νάζκα) που βρίσκονται στην Ιca (Ίκα) του Περού αποτελούν μέρος ενός αστικού μύθου, που λέει ότι έγιναν από εξωγήινους. Η Ximena πέταξε πάνω από τις γραμμές με ένα μικρό αεροπλάνο για να τις ζωγραφίσει. Αυτή η εικόνα δείχνει το κολίμπρι.

Playa El Elefante Ταξιδεύοντας στο Περού
Playa El Elefante

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της ΛΕΑ-Λογοτεχνία Εν Αθήναις.

Οργάνωση και επιμέλεια έκθεσης: Κέντρο Τέχνης – ΜΑ Ιάννης Πανταζίδης

Info: Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" Δήμου Αθηναίων | 21/6-5/7 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Παρ.: 11 π.μ. - 7 μ.μ., Σάβ., Κυρ.: 10 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.

"Infrared": Ο Γαλαξιακός Εξπρεσιονισμός του Αστέριου Τόρη

Αυτό που ο καλλιτέχνης αποκαλεί "infrared", μας αφήνει την ελευθερία των υποθέσεων και τον αναζητήσεών μας για τη θέση μας στο σύμπαν, σ’ ένα περίπλοκο περιβάλλον που ακόμη είναι γεμάτο από ανεξήγητα φαινόμενα.

Διαγωνισμοί για διευθυντές/διευθύντριες των μουσείων σύγχρονης τέχνης: ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση

O διαγωνισμός για την επιλογή διευθυντή/διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (MOMus) έχει προκαλέσει συζητήσεις στον κόσμο της τέχνης και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που επιμένουν και πρέπει να λυθούν.

"Purple Rain": Εικόνες από το ανήσυχο μυαλό του ζωγράφου Πάνου Παπαδόπουλου

Η έκθεση είναι το τρίτο ατομικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη, το οποίο παρουσιάζει στην Eleni Koroneou Gallery.

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.