Τα pop art balloon animals του Jeff Koons στη Γκαλερί Σκουφά

Η έκθεση «Jeff Koons X Skoufa Gallery» γίνεται με τη συνεργασία του καλλιτέχνη και τον οίκο Bernardaud.

Jeff Koons X Skoufa BalloonRabbit

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την καινούργια έκθεση "Jeff Koons X Skoufa Gallery", σε συνεργασία με τον Αμερικανό καλλιτέχνη Jeff Koons και τον οίκο Bernardaud. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου.

Μια σειρά αριθμημένων αντιτύπων των διάσημων balloon dogs και άλλων balloon animals, καθώς και πορσελάνινων πιάτων και φλυτζανιών τσαγιού με διακοσμήσεις από πολύ γνωστά έργα του καλλιτέχνη, παρουσιάζονται στον ισόγειο χώρο της Γκαλερί Σκουφά.

Jeff Koons X Skoufa Gallery BalloonDog,Magenta
BalloonDog,Magenta

O Jeff Koons είναι από τους πιο σημαντικούς εν ζωή pop art καλλιτέχνες, με έντονη παρουσία στον χώρο της τέχνης από τη δεκαετία του 1980. Οι εννοιολογικές κατασκευές του Koons εμπνέονται από καθημερινά αντικείμενα, τα οποία μετατρέπονται σε εικαστικές αναφορές/σχόλια για την ιστορία και τον πολιτισμό, χαρακτηριστικό της pop κουλτούρας που έχει συνδεθεί άρρηκτα με το όνομα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.

Εγκαίνια: 16/6 (5-9 μ.μ.)

Info: Γκαλερί Σκουφά 4 | 16/6-10/7 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ., Σαβ.: 10 π.μ. - 3.30 μ.μ., Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. - 9 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Σκουφά

Σκουφά 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Saxa Loquuntur", τα τοπία του Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια μαρτυρούν έναν κόσμο υπό κατάρρευση

Ο καλλιτέχνης εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά και τα μεταφέρει στο ζωγραφικό καμβά μέσω της μεθόδου "γλυπτική εικόνα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2023

Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας με μια μεγάλη έκθεση

Η επιμελητική ματιά του Γιώργου Βογιατζόγλου επικεντρώθηκε σε δέκα Έλληνες και Ελληνίδες εικαστικούς που διατρέχουν με το έργο τους τον 20ο αιώνα έως και τις μέρες μας.

"Κτίσματα": Η αναπαράσταση του ψυχικού τραύματος στη ζωγραφική του Γιώργου Λουλούδη

Ο καλλιτέχνης φαίνεται να χρησιμοποιεί το κτίριο περισσότερο συμβολικά, επιδιώκοντας μέσω αυτού να εκφράσει ψυχικές διαθέσεις.

"Εσωστρέφεια σε μικρό format": Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης δημιουργεί με θέμα το αλκοόλ

Ο καλλιτέχνης καταγράφει μοναχικές φιγούρες σε μπαρ που στοχάζονται σαν τον Van Gogh στο περιώνυμο καφενείο του, σχετικά με την αυτοκτονία ή την τρέλα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (6-12/2)

Η νέα προκλητική έκθεση του Στηβ Γιανάκου, αφιέρωμα στον Γιάννη Γαΐτη, έργα Τεχνητής Νοημοσύνης και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

"Body Panels Mirrors Lights": Οι πολυδιάστατες εικαστικές συνδέσεις της Ραλλούς Παναγιώτου

Τα αντικείμενα στην έκθεση εμφανίζονται την ίδια στιγμή κοντινά στην αφή και σαν μακρινές σιλουέτες, δημιουργώντας ξαφνικές εναλλαγές σε μετρικές αξίες, συγκεκριμένα μεγέθη και εσωτερική κλίμακα.

Οι προκλητικές ποπ αρτ αφηγήσεις του Στηβ Γιανάκου στη Citronne

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια νέα ενότητα έργων, σε συνδυασμό με έξι παλαιότερα.