Η ανάγκη για ελευθερία και επανασύνδεση αποδίδεται ζωγραφικά στις πολύχρωμες "Πτήσεις" του Απόστολου Λάβδα

Η έκθεση «Πτήσεις Ελευθερίας» θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

Απόστολος Λάβδας

Την έντονη ανάγκη για ελευθερία, για επανασύνδεση και συνύπαρξη εκφράζει ο Απόστολος Λάβδας, μέσα από τη νέα του ατομική έκθεση, την πρώτη μετά την πανδημία, που έχει τίτλο "Πτήσεις Ελευθερίας" και εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall στις 2 Ιουνίου.

Ο φορέας για την κατάκτηση της πολυπόθητης ελευθερίας είναι οι αέναες πολύχρωμες πτήσεις, που γεμίζουν τους ουρανούς σε μια αδιάκοπη κίνηση προς τα πάνω. Στα έργα του Απόστολου Λάβδα αυτή τη φορά γίνονται πρωταγωνιστές οι πεταλούδες και τα μπαλόνια, σύμβολα δυναμικά σε μια πανδαισία χρωμάτων και ρυθμών. Μοιάζουν να θέλουν να μεταδώσουν το πέταγμα τους και να ανοίξουν δρόμους σε ανοιχτούς ορίζοντες. Μαζί με τα αγαπημένα ποδήλατα και τις βάρκες, που μπαίνουν κι αυτές στο κάδρο, έρχονται να σημειώσουν ότι δεν έχει σημασία το μέσον, αλλά αυτή η ίδια η απόδραση.

Απόστολος Λάβδας

Η νέα αυτή σειρά έργων δημιουργήθηκε από τον Λάβδα τον τελευταίο χρόνο, μέσα από εμπλουτισμένη οπτική, που χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα και τον αυθορμητισμό του. Μια ζωγραφική βαθιά εξπρεσιονιστική, άμεση, πηγαία, αλλά και λυρική, που προσφέρει νότες αισιοδοξίας και χαράς. Μια αληθινή πανδαισία που υμνεί τη δυνατότητα του πετάγματος και καλεί το θεατή να ανακαλύψει τη μαγεία του. Ο καλλιτέχνης δημιουργεί πολλαπλά χρωματικά επίπεδα, με ορατές και στιβαρές πινελιές, που σχεδόν ξεχειλίζουν τους πίνακες του, καταλύοντας τα περιγράμματα και τα όρια.

Απόστολος Λάβδας

Ο ίδιος εξηγεί για τα έργα του: "Η θεματογραφία μου είναι πολύ χαρακτηριστική για τη δημιουργία μου, ωστόσο εμπλουτίζεται ολοένα και περισσότερο στη διαδρομή του χρόνου. Όλα τα θέματα έχουν συγγένεια μεταξύ τους, συναντιούνται και ενώνονται στο χρόνο. Αυτό που τα χαρακτηρίζει είναι η κίνηση, με αφαιρετική, εξπρεσιονιστική διάθεση. Τα έργα μου είναι αποτέλεσμα μνήμης και παρατήρησης. Ο έξω κόσμος αποτελεί τον κύριο φορέα έμπνευσης μου. Οι μνήμες μου ενεργοποιούνται σε ανύποπτο χρόνο. Κάτι που επίσης με φορτίζει δημιουργικά είναι η παρατήρηση των ανθρώπων και η κίνηση τους στο δρόμο".

Εγκαίνια: 02/6 (6.30-9 μ.μ.)

Info: Kapopoulos Fine Arts–Golden Hall | 02-14/6 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 10 π.μ. - 9 μ.μ., Σαβ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

H Αλεξάνδρα Αθανασιάδη "Πλάθει το άυλο"

Μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην καλλιτέχνιδα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο, υπό τη διοργάνωση του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/06/2022

"Space Oddity": Εκδηλώσεις για τις τελευταίες μέρες της έκθεσης του Νίκου Χαραλαμπίδη

Η έκθεση καθώς και οι δράσεις διεξάγονται στον πολυχώρο Metaphor, στους Αμπελόκηπους.

Κατερίνα Γρέγου: "Στο ΕΜΣΤ θέλουμε να καλλιεργήσουμε την "ιστορική συνείδηση" παρά την "εθνική""

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΜΣΤ γύρω από την έννοια του κράτους, τις πολιτικές του έθνους και το ρόλο του εθνικού μας μουσείου.

"EΠANACΥΣΤΑΣΗ ΄21: η πλωτή έκθεση": Αναπαράσταση του ναυτικού αγώνα του ’21 στο λιμάνι της Χίου

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και θα επισκεφθεί τα λιμάνια διάφορων ελληνικών νησιών, καταλήγοντας στον Πειραιά.

Ο Αλέξανδρος Μαγκανιώτης αναζητάει τη δική του Οδύσσεια

Η έκθεση "Return" θα εγκαινιαστεί προσεχώς στην The Project Gallery.

"Αρκαδία": Η post-punk ζωγραφική του Χάρη Γαβρήλου

Το εκθεσιακό αφιέρωμα στο έργο του αδικοχαμένου καλλιτέχνη, που επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Χριστόφορος Μαρίνος, θα παρουσιαστεί στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

Σκέψεις για την καθημερινότητα στο Closing Soon

Το κέντρο τεχνών στα Πετράλωνα παρουσιάζει την έκθεση "Χάθηκα Σε Αδάμαστες Μορφές Εμπειριών Κρυφών, Σε Απέραντα Μέρη Που Εξαλείφονται" της Εύας Ανερράψη.