"Ελληνικά τοπία" κοσμούν την Art Zone 42

Οι πίνακες του Παναγιώτη Παπανικολάου αποτελούν αφιέρωμα σε αγαπημένους ελληνικούς τόπους, αναδεικνύοντας το απέραντο γαλάζιο που τους διακρίνει.

Παναγιώτης Παπανικολάου Aίγινα Ι, 50x100cm

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 7 μ.μ. εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση του εικαστικού και αρχιτέκτονα Παναγιώτη Παπανικολάου, η οποία πραγματεύεται το ελληνικό τοπίο με όλη την απλότητα και το φως του.

Έργα από γνώριμα, ή και όχι τόσο, μέρη από αγαπημένους τόπους του κοσμούν την αίθουσα της γκαλερί Art Zone 42, πανοραμικές τοπιογραφίες, οι οποίες αποκτούν βάθος και υπόσταση με τη χρήση μόνο ελάχιστων πινελιών. Δίνοντας βάση περισσότερο στις διαβαθμίσεις των χρωμάτων και όχι και τόσο στο σχέδιο καθ’εαυτό, έχει σαν αποτέλεσμα να μας προσφέρει συνθέσεις από διάφορες ώρες τις μέρας, από τα δροσερά πρωινά, τα ηλιοφώτιστα μεσημέρια, έως τα ήρεμα δειλινά.

Με κύριο παράγοντα τη θάλασσα και τις εντάσεις της πραγματεύεται τοπία που αποτυπώνονται στο νου και τον αγαλλιάζουν. Ελαιογραφίες πάνω από όλα αφαιρετικές αλλά μεστές, υμνούν τα ελληνικά καλοκαίρια.

Παναγιώτης Παπανικολάου Aίγινα-Δύση, 26x50cm
Παναγιώτης Παπανικολάου, Aίγινα-Δύση, 26x50cm

Ο Παναγιώτης Παπανικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο University of East London, όπου βραβεύθηκε από το Royal Institute of British Architects. Από το 2018 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, παραμένοντας δραστήριος τόσο στον τομέα της αρχιτεκτονικής, όσο και της ζωγραφικής. Η έκθεση με θέμα το ‘Ελληνικό Τοπίο’, η οποία θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τέχνης Art Zone 42 αποτελεί τη δεύτερη του ατομική έκθεση, ενώ στο παρελθόν έχει συμμετάσχει και σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και την Ελευσίνα.

Εγκαίνια: 02/6 (7-10 μ.μ.)

Info: Art Zone 42 | 02/6-02/7 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 3-9 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

@ πρώτης φωτό: Παναγιώτης Παπανικολάου Aίγινα Ι, 50x100cm

Περισσότερες πληροφορίες

Art Zone 42

Βασ. Κωνσταντίνου 42, Καλλιμάρμαρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Κινηματοθέατρο Ζαΐρα: Η ιστορία της οικογένειας Πανά πίσω από ένα αθηναϊκό τοπόσημο

Η οικογενειακή κληρονομιά και το βιβλίο του Χρύσανθου Πανά με φόντο τον κινηματογράφο Ζαΐρα στο Γαλάτσι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2026

"Πάμε Πειραιά Πάμε Δημοτικό": Το πολυθεματικό φεστιβάλ επιστρέφει

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγεται για 8η συνεχή χρονιά -από τις 12 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου- με βλέμμα παρεμβατικό, πειστικό, καλλιτεχνικό σε μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού στην καρδιά της πόλης.

Το καλοκαίρι ξεκινά στο Μουσείο Μαρία Κάλλας με καλλιτεχνικές δράσεις για όλους

Mουσική, θέατρο, δημιουργικές δραστηριότητες, καλοκαιρινές δράσεις για μικρούς και μεγάλους και ένα παιχνιδιάρικο summer camp σας περιμένουν τον Ιούνιο.

Πόσα βιβλία χωράει μια βαλίτσα; Θα το ανακαλύψετε στο "Μπερλίν"

Το βιβλιοπωλείο διοργανώνει καλοκαιρινό παζάρι βιβλίων, με νέους και παλιούς τίτλους, second hand προτάσεις και... σπιτική παγωμένη λεμονάδα.

Εγκαίνια: οι εκθέσεις της εβδομάδας (01/06-07/06)

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Έξι φρέσκα πρόσωπα μας συστήνονται σε μια έκθεση

Νέοι καλλιτέχνες με σύγχρονους προβληματισμούς και προσωπικά έργα διαφορετικών θεμάτων και ειδών, μιλάνε για το σήμερα στη εικαστική έκθεση που εγκαινιάζει η γκαλερί.

Όλες οι εκδηλώσεις που μπορείς να απολαύσεις δωρεάν σε ένα από τα πιο δραστήρια άλση της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με δωρεάν επιλογές υψηλής ποιότητας για μικρούς και μεγάλους σας περιμένει στο Άλσος.