"Ελληνικά τοπία" κοσμούν την Art Zone 42

Οι πίνακες του Παναγιώτη Παπανικολάου αποτελούν αφιέρωμα σε αγαπημένους ελληνικούς τόπους, αναδεικνύοντας το απέραντο γαλάζιο που τους διακρίνει.

Παναγιώτης Παπανικολάου Aίγινα Ι, 50x100cm

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 7 μ.μ. εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση του εικαστικού και αρχιτέκτονα Παναγιώτη Παπανικολάου, η οποία πραγματεύεται το ελληνικό τοπίο με όλη την απλότητα και το φως του.

Έργα από γνώριμα, ή και όχι τόσο, μέρη από αγαπημένους τόπους του κοσμούν την αίθουσα της γκαλερί Art Zone 42, πανοραμικές τοπιογραφίες, οι οποίες αποκτούν βάθος και υπόσταση με τη χρήση μόνο ελάχιστων πινελιών. Δίνοντας βάση περισσότερο στις διαβαθμίσεις των χρωμάτων και όχι και τόσο στο σχέδιο καθ’εαυτό, έχει σαν αποτέλεσμα να μας προσφέρει συνθέσεις από διάφορες ώρες τις μέρας, από τα δροσερά πρωινά, τα ηλιοφώτιστα μεσημέρια, έως τα ήρεμα δειλινά.

Με κύριο παράγοντα τη θάλασσα και τις εντάσεις της πραγματεύεται τοπία που αποτυπώνονται στο νου και τον αγαλλιάζουν. Ελαιογραφίες πάνω από όλα αφαιρετικές αλλά μεστές, υμνούν τα ελληνικά καλοκαίρια.

Παναγιώτης Παπανικολάου Aίγινα-Δύση, 26x50cm
Παναγιώτης Παπανικολάου, Aίγινα-Δύση, 26x50cm

Ο Παναγιώτης Παπανικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο University of East London, όπου βραβεύθηκε από το Royal Institute of British Architects. Από το 2018 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, παραμένοντας δραστήριος τόσο στον τομέα της αρχιτεκτονικής, όσο και της ζωγραφικής. Η έκθεση με θέμα το ‘Ελληνικό Τοπίο’, η οποία θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τέχνης Art Zone 42 αποτελεί τη δεύτερη του ατομική έκθεση, ενώ στο παρελθόν έχει συμμετάσχει και σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και την Ελευσίνα.

Εγκαίνια: 02/6 (7-10 μ.μ.)

Info: Art Zone 42 | 02/6-02/7 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 3-9 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

@ πρώτης φωτό: Παναγιώτης Παπανικολάου Aίγινα Ι, 50x100cm

Περισσότερες πληροφορίες

Art Zone 42

Βασ. Κωνσταντίνου 42, Καλλιμάρμαρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.