Ο νέος χώρος τέχνης της Παιανίας "Imagine Visual Arts" μας καλεί να ξανασκεφτούμε τη σημασία της υλικότητας

Ένας μετεωρίτης τέχνης «σκάει» στην Παιανία, στο νέο χώρο τέχνης «Imagine Visual Arts».

Έργο Κωνσταντίνου Πάτσιου @ Κωνσταντίνος Πάτσιος

Στην έκθεση με τίτλο "Re-Imagine", που πραγματοποιείται από τις 28 Απριλίου έως τις 21 Μαΐου, στο νέο χώρο τέχνης "Imagine Visual Arts", όλοι οι εκθέτες καλλιτέχνες επικεντρώθηκαν στα χαρακτηριστικά και τις αφηγηματικές δυνατότητες διαφόρων υλικών όπως το ύφασμα, το σκυρόδεμα, το ξύλο, η κεραμική, το χαρτί, οι ρητίνες κλπ. για να μετατρέψουν υλικά και ιδέες σε νέες πραγματικότητες. 

Έργο Γωγώ Ιερομόναχου.
Γωγώ Ιερομόναχου
Έργο Γωγώ Ιερομόναχου

Καθοδηγούμενο από την επιθυμία επικοινωνίας μέσω μεταβαλλόμενων διαδικασιών, το ίδιο το μήνυμα της αλλαγής έγινε παράλληλα το μέσο του κάθε δημιουργού. Σε ένα κοινωνικό κλίμα όπου δίνεται μεγάλη σημασία σε παράγοντες όπως η αυτοκατασκευή και η ανακύκλωση με αισθητικές αξιώσεις, η έκθεση επιτρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα για την αξία και τη σημασία της υλικότητας στη σημερινή εποχή. Στην έκθεση, της οποίας την επιμέλεια φέρει η ιστορικός τέχνης ΕΚΠA, Ελένη Γατσά, συμμετέχουν οι εικαστικοί Βασίλης Αλεξάνδρου, Έλλη Βέλλιου, Νίκος Γυφτάκης, Γωγώ Ιερομόναχου, Βασίλης Καβουρίδης, Χάρης Κοντοσφύρης, Έλενα Κυρκιλή, Κλεονίκη Μαραγκού, Ελεάννα Μαρτίνου, Λένα Μορφογένη, Παναγιώτης Νέζης, Διονύσης Παππάς,Κωνσταντίνος Πάτσιος, Αριστείδης Πατσόγλου, Λία Πέτρου, Αποστόλης Φιλίππου, Μάριος Φούρναρης, Στάθης Φώτης και η ομάδα Pulvis Umbra (Μάριος Αντωνιάδης, Κώστας Ζιρίδης, Στέργιος Σαμσάκης, Κώστας Φιλίππου). 

Ο Χάρβεϊ Φιρστάιν (Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός) έχει πει ότι "η τέχνη έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει, να φωτίζει, να εκπαιδεύει, να εμπνέει και να παρακινεί". 
Με έμπνευση από την παραπάνω ρήση, η θεματική της έκθεσης Re-Imagine ορίζεται ως "μια αλλαγή στη μορφή, την εμφάνιση ή την ιδέα" με συνώνυμα όπως επαναπροσδιορισμός, τροποποίηση, μετατροπή, μεταμόρφωση. 

Ώρες Λειτουργίας: ∆ευτέρα - Παρασκευή 11 π.μ – 9 μ.μ | Σάββατο 11 π.μ – 6 μ.μ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
25/04/2024

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.