Η καλλιτεχνική εκφραστικότητα της σύγχρονης κεραμικής

Mon Coin studio έκθεση @ Giorgos Vitsaropoulos

Στο Mon Coin Studio εγκαινιάζεται η έκθεση "Ceramic Art: painting & sculpture" την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 6 μ.μ., με θέμα τη σύγχρονη ελληνική εικαστική κεραμική. Έργα από 56 συνολικά Έλληνες καλλιτέχνες, κεραμίστες, εικαστικούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες θα παρουσιαστούν στον χώρο στην περιοχή του Μοναστηρακίου.

Η Eleonore Trenado - Finetis, κεραμίστρια η ίδια και δημιουργός του χώρου Mon Coin Studio, οργάνωσε την επερχόμενη έκθεση γύρω από την κεραμική γλυπτική και τη ζωγραφική πάνω σε κεραμικά. Εκεί, ο θεατής θα διαπιστώσει τις δυνατότητες έκφρασης που δίνει η κεραμική στη ζωγραφική και τη γλυπτική, καθώς μέσω της κεραμικής γίνονται διακριτές οι χωρικές ιδιότητες της ζωγραφικής και οι πολλαπλές προοπτικές που παρέχονται με τη μετακίνηση ενός γλυπτού ή ενός αντικειμένου. Η συνύπαρξη των τεχνών αυτών στην κεραμική εμφανίζεται ήδη στους αρχαίους πολιτισμούς, δίνοντας κάποια από τα πρώτα είδη έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν ποτέ από τον άνθρωπο.

Mon Coin studio έκθεση

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: 3SOME CERAMICS, ALEXANDRA ROUSSOPOULOS, COXX, DIANE KALOGIANNIDIS, EPALLADIO, EVI GEO, IN THE MANE O LOVE, MARIA SHANGHAI, NICOLA DE PAOLI, NISAKI MU, WOOZY, ANGELIKI PAPADOPOULOU, ALEXANDRA MANOUSAKIS, ALIKI STROUMPOULI, ANTONIS PALLES, VANESSA ANASTASOPOULOU, VASSILIKI KOSKINIOTOU, GIORGOS BAKOPOULOS, GEORGE PONTIKIS, YIORGOS TRICHAS, GEORGE TSEHELIDIS, GRIGORIS MYRGIOTIS, DIMITRIS LIMBERIDIS, ELENA MANALI, ILIAS KOEN, THEODORA TSIRAKOGLOU, KALLIA PANOPOULOU, KATERINA PAPAZISSI, KIKA HINARI, KORINA ROUMELIOTI, CHRISTELLE MAKRIS, CONSTANTINOS PAPADOUKAS, LIANA MARKAKI, LIANA PAPALEXI, LILIAN LYKIARDOPOULOU, MARGARITA MYROGIANNI, MARIA EFSTATHIOU, MARIA LINARDAKI,, MARIA MARINOGLOU, MARIA PAPANIKOLAOU, MELINA XENAKI, MYRSINI ALEXANDRIDI, MYRTO ZIRINI, MYRTO KOLLIA / PYROGA, NATALIA MANTA, NATALIA TRIANTAFYLLI, NIKOS SKLAVENITIS, RICHARDOS SOTIRIOU, STAVROS KARNAKIS, STAVROS PERRAKIS, JENNY SARIDI, HARIS PANOUSOPOULOS, CHRONIS TSAKIRAKAKIS, TINA PANTAZELOU / PADALU, CHBT, JEAN-STEPHAN KISS, KALODROMONAXOS

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 17 Απριλίου στις 6 μ.μ. .

Info: Mon Coin Studio | 17/4-31/5 | Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο: 10 π.μ. - 6 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.