"In praise of anything liminal": Χωροχρονικές αφηγήσεις της μνήμης στο ERGO Collective space

Μία νέα τεχνική επεξεργασίας βίντεο συστήνεται στο κοινό, με έμφαση στη δημιουργία έργων μέσω συλλογικών διαλόγων και αυτοσχεδιασμού.

in praise of anything liminal

Η νέα καλλιτεχνική δράση του ERGO Collective space είναι το αποτέλεσμα της όσμωσης έξι αφηγήσεων πλεγμένων μεταξύ τους, οι οποίες δημιουργούν μια συλλογική μνήμη. Η διαδικασία παραγωγής αυτού του έργου αντανακλά το περιεχόμενό του, καθώς ο χώρος και ο χρόνος αναδιπλώνονται σε ένα σύνθετο σενάριο που υφαίνει προηγούμενες εμπειρίες από διάφορες τοποθεσίες και στιγμές στο χρόνο. Οι καλλιτέχνες δανείστηκαν στοιχεία από την τεχνική cut-up και συγκέντρωσαν ξεχωριστές οπτικοακουστικές αφηγήσεις σε μια σύνθεση ενός σώματος, κόβοντας και επανασυναρμολογώντας το περιεχόμενο.

in praise of anything luminal video still

Η τεχνική αυτή συστήνει μια νέα προσέγγιση στη συχνά ατομικιστική διαδικασία επεξεργασίας βίντεο με μια συλλογική διαδικασία συζήτησης, διαλόγου και ομαδικού αυτοσχεδιασμού. Η ταινία υλοποιείται ως ένα κοινό σώμα που μοιράζεται η ομάδα καλλιτεχνών. Ο ρυθμός του μοντάζ προσομοιώνει έναν οργανικό, αλλά χαοτικό παλμό αντανακλάσεων που αναπολούν και θυμούνται.

Αυτό το έργο ήταν μια ευκαιρία να έρθει το κοινό πιο κοντά σε περιόδους συναισθηματικής αστάθειας, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες διαδικτυακών επικοινωνιών. Ανταλλάσσοντας ημιτελείς ιδέες και έρευνα, αυτός ο τρόπος συνδημιουργίας στοχεύει στην υποκίνηση εμπιστοσύνης και πειραματισμού έξω από την άνεση των ατομικών πρακτικών. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια συναισθηματική αντανάκλαση των ζωών μας, των κοινών εμπειριών και μια εξέταση της ανθρώπινης αντίληψης. Το in praise of anything liminal είναι η μία προσωπική ανάγνωση της μνήμης μέσω του φιλμ, που προέρχεται από μια ενδοσκόπηση της ταυτότητάς των δημιουργών ως καλλιτεχνική συλλογικότητα.

 Info: ERGO Collective space | 15-20/4 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9-10.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

In praise of anything liminal

  • Εικαστικά

Έξι αφηγήσεις που διασυνδέονται, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια συλλογική μνήμη. Οπτικοακουστικά έργα με στοιχεία δανεισμένα από την τεχνική cut-up υφαίνουν στην οθόνη εμπειρίες από διάφορες τοποθεσίες και στιγμές στον χρόνο. Το περιεχόμενο που συλλέχθηκε κόπηκε και επανασυναρμαλογήθηκε, παρουσιάζοντας μία νέα μορφή επεξεργασίας βίντεο, η οποία βασίζεται στη συλλογική διαδικασία συζήτησης και ομαδικού αυτοσχεδιασμού. 6 καλλιτέχνες καταλήγουν να λειτουργούν ως ένα ενιαίο σώμα για την ταινία και επιχειρούν να φέρουν το κοινό πιο κοντά, μέσα σε μια περίοδο συναισθηματικής αστάθειας και απομόνωσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένας νέος χώρος τέχνης εγκαινιάζεται στον Λυκαβηττό

Το νεοσύστατο VS Athens art gallery υποδέχεται το κοινό με την έκθεση "Perfect Machine" της ζωγράφου και γλύπτριας Βάνιας Στέφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2022

Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (26/9-2/10)

Το πρώην ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί μετατρέπεται σε μια ιδιόμορφη γκαλερί, δύο καταξιωμένες εικαστικοί στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και το σίκουελ της έκθεσης "True Believers" ανάμεσα στις εκθέσεις που θα δούμε τις επόμενες μέρες στην πόλη.

"reality check ΙΙ: inner sanctum": Ο Κώστας Πράπογλου και 24 νέοι καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του εσωτερικού ιερού στο Δαφνί

Ο επιμελητής του πρώτου κεφαλαίου του "reality check" επιστρέφει στην πρώην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί με το σίκουελ "inner sanctum" και, μαζί με μερικούς από τους καλλιτέχνες του φετινού πρότζεκτ, μας μιλά για τις νέες ενδιαφέρουσες αναγνώσεις που επιδιώκονται.

Οι μυθικές συνθέσεις της Αλεξάνδρας Μπενάκη

Στην Contemporary Athens Fine Art Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας.

Τι αντιπροσωπεύει το "ΜΩΒ" για τον Δημήτρη Μυτά;

Ο καλλιτέχνης εγκαινιάζει την ατομική του έκθεση φωτογραφίας στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ.