"In praise of anything liminal": Χωροχρονικές αφηγήσεις της μνήμης στο ERGO Collective space

Μία νέα τεχνική επεξεργασίας βίντεο συστήνεται στο κοινό, με έμφαση στη δημιουργία έργων μέσω συλλογικών διαλόγων και αυτοσχεδιασμού.

in praise of anything liminal

Η νέα καλλιτεχνική δράση του ERGO Collective space είναι το αποτέλεσμα της όσμωσης έξι αφηγήσεων πλεγμένων μεταξύ τους, οι οποίες δημιουργούν μια συλλογική μνήμη. Η διαδικασία παραγωγής αυτού του έργου αντανακλά το περιεχόμενό του, καθώς ο χώρος και ο χρόνος αναδιπλώνονται σε ένα σύνθετο σενάριο που υφαίνει προηγούμενες εμπειρίες από διάφορες τοποθεσίες και στιγμές στο χρόνο. Οι καλλιτέχνες δανείστηκαν στοιχεία από την τεχνική cut-up και συγκέντρωσαν ξεχωριστές οπτικοακουστικές αφηγήσεις σε μια σύνθεση ενός σώματος, κόβοντας και επανασυναρμολογώντας το περιεχόμενο.

in praise of anything luminal video still

Η τεχνική αυτή συστήνει μια νέα προσέγγιση στη συχνά ατομικιστική διαδικασία επεξεργασίας βίντεο με μια συλλογική διαδικασία συζήτησης, διαλόγου και ομαδικού αυτοσχεδιασμού. Η ταινία υλοποιείται ως ένα κοινό σώμα που μοιράζεται η ομάδα καλλιτεχνών. Ο ρυθμός του μοντάζ προσομοιώνει έναν οργανικό, αλλά χαοτικό παλμό αντανακλάσεων που αναπολούν και θυμούνται.

Αυτό το έργο ήταν μια ευκαιρία να έρθει το κοινό πιο κοντά σε περιόδους συναισθηματικής αστάθειας, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες διαδικτυακών επικοινωνιών. Ανταλλάσσοντας ημιτελείς ιδέες και έρευνα, αυτός ο τρόπος συνδημιουργίας στοχεύει στην υποκίνηση εμπιστοσύνης και πειραματισμού έξω από την άνεση των ατομικών πρακτικών. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια συναισθηματική αντανάκλαση των ζωών μας, των κοινών εμπειριών και μια εξέταση της ανθρώπινης αντίληψης. Το in praise of anything liminal είναι η μία προσωπική ανάγνωση της μνήμης μέσω του φιλμ, που προέρχεται από μια ενδοσκόπηση της ταυτότητάς των δημιουργών ως καλλιτεχνική συλλογικότητα.

 Info: ERGO Collective space | 15-20/4 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9-10.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

In praise of anything liminal

  • Εικαστικά

Έξι αφηγήσεις που διασυνδέονται, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια συλλογική μνήμη. Οπτικοακουστικά έργα με στοιχεία δανεισμένα από την τεχνική cut-up υφαίνουν στην οθόνη εμπειρίες από διάφορες τοποθεσίες και στιγμές στον χρόνο. Το περιεχόμενο που συλλέχθηκε κόπηκε και επανασυναρμαλογήθηκε, παρουσιάζοντας μία νέα μορφή επεξεργασίας βίντεο, η οποία βασίζεται στη συλλογική διαδικασία συζήτησης και ομαδικού αυτοσχεδιασμού. 6 καλλιτέχνες καταλήγουν να λειτουργούν ως ένα ενιαίο σώμα για την ταινία και επιχειρούν να φέρουν το κοινό πιο κοντά, μέσα σε μια περίοδο συναισθηματικής αστάθειας και απομόνωσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.