Δύο καλλιτέχνιδες εγγράφουν εφήμερες αναγνώσεις στα έργα τους

Η διατομική έκθεση στον χώρο τέχνης FokiaNou συνδυάζει την τέχνη της υφαντικής με εκείνη της φωτογραφίας, παίζοντας με τα χρονικά όρια.

Piyi Wong

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou παρουσιάζει την διατομική έκθεση της Ιωάννας Τερλίδου και της Piyi Wong με τίτλο "Ephemeral". Η κοινή τους, ευαίσθητη, λεπτεπίλεπτη και ανάλαφρη προσέγγιση του εφήμερου στοιχείου αντανακλάται μέσα από εντελώς διαφορετικά εκφραστικά μέσα που όμως συμπορεύονται στα πλαίσια της έκθεσης που θα εγκαινιαστεί στις 31 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. .

Το έργο της Τερλίδου αναπτύσσεται μέσα από το κέντημα, το βελονάκι, το πλέξιμο και τα υφάσματα, εισάγοντας τη διαφάνεια και παίζοντας με το φώς, το οποίο αποκαλύπτει διαφορετικές πτυχές του υφάσματος σε διαφορετικές στιγμές, καθώς και φευγαλέες αναλαμπές ανθρώπινων μορφών που θυμίζουν θέατρο σκιών. Παρομοίως, τα φωτογραφικά πορτρέτα βοτανικής της Wong με έναν άμεσο και επιδραστικό τρόπο καταφέρνουν να αποθανατίσουν τα θραύσματα του χρόνου, εκφράζοντας τη μεταβατική, στιγμιαία έννοια του εφήμερου, αντλώντας έμπνευση από τη φιλοσοφική έννοια Ziran του Lao Zi.

τερλίδου έκθεση
Ιωάννα Τερλίδου

Η Ιωάννα Τερλίδου με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, σπούδασε ταπισερί και σχέδιο στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts. Σταδιακά άρχισε να χρησιμοποιεί κάθετο αργαλειό, ο οποίος τη βοήθησε να αναπτύξει ένα πιο προσωπικό καλλιτεχνικό στυλ. Η Piyi Wong είναι μια διεπιστημονική καλλιτέχνης και σχεδιάστρια με κινεζικό-μαλαϊσιανό υπόβαθρο. Διαμένει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ παρακολούθησε για 3 χρόνια την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ως επισκέπτρια καλλιτέχνιδα στο εργαστήριο γραφικών (letterpress και βιβλιοδεσία) και στο εργαστήριο φωτογραφίας.

Info: FokiaNou Art Space | 31/3-16/4 | Ώρες λειτουργίας: Πέμ., Παρ., Σαβ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

FokiaNou Art Space

Φωκιανού 24, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.