Open Call για σύγχρονους καλλιτέχνες οπτικής τέχνης από το Snehta Residency

Το φετινό πρόγραμμα του οργανισμού επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει την έννοια του «οίκου» μέσω ερευνών σχετικών με την σύγχρονη αθηναϊκή τέχνη.

Snehta

Το Snehta Residency καλεί ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες να συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί σε δύο περιόδους, από Μάιο μέχρι Ιούλιο και από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο. Το open call αφορά καλλιτέχνες που ασχολούνται με οπτικές τέχνες όπως εγκαταστάσεις, video art, περφόρμανς, γλυπτική κ.τ.λ .

Οι 3 καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμα θα μείνουν και θα εργαστούν στην πρωτεύουσα επιλέγοντας μία από τις δύο χρονικές περιόδους και, μέσω πρωτότυπων ερευνών, καλούνται να προτείνουν ιδέες για τον επαναπροσδιορισμό της σύγχρονης αθηναϊκής τέχνης, υπό την καθοδήγηση ενός αρμόδιου αντιπροσώπου της Snehta Residency.

Τα τελευταία 10 χρόνια, το Snehta έχει αναπτύξει ένα περιβάλλον στην πόλη της Αθήνας, όπου οι καλλιτέχνες ζουν, εργάζονται, δημιουργούν νέες αναγνώσεις σχετικές με την πόλη και ταυτόχρονα δίνουν έμφαση σε διαφορετικούς τομείς της. Μετά από πολύχρονες μελέτες, ο οργανισμός επιχειρεί να επανεξετάσει τον λειτουργικό πυρήνα του προγράμματός του μέσω της ενδυνάμωσης του ρόλου του ως "οίκο" σύγχρονης τέχνης. Επίσης, παρακολουθεί την τοπική οικονομία μέσω του καλλιτεχνικού του προγράμματος και επικεντρώνεται στη μεθοδολογία της έρευνας.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής κλείνει την Πέμπτη 31/3, στις 11.59 μ.μ. .

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Εορτινά 2023": Η μαγεία των Χριστουγέννων σε μια έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής

Πιστή στο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό η γκαλερί Καψιώτη υποδέχεται την πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου με την έκθεση - θεσμό που στα είκοσι δύο χρόνια λειτουργίας της απέκτησε φανατικούς φίλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2023

Χριστουγεννιάτικο παζάρι κεραμικών στη Vlastaris Antiques

Συλλέκτες και μη θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μοναδικά αντικείμενα και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τις συλλογές και τα ενδιαφέροντά τους.

Εξπρεσιονισμός και άρτε πόβερα επιρροές στην έκθεση "Στη θολή γραμμή των οριζόντων" του Βασίλη Παφίλη

Η τοπιογραφία του Βασίλη Παφίλη εκφράζει δημιουργικά μια χαμηλόφωνη κραυγή απέναντι στη λήθη.

Δείτε τις προτάσεις εορταστικών δώρων από το Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο προτείνει στους επισκέπτες του μια σειρά από μοναδικά αναμνηστικά είδη, όπως γούρια, κεραμικά στολίδια, διακοσμητικά αντικείμενα, όλα διαθέσιμα στα Πωλητήρια του Μουσείου.

Η έκθεση "Ever Goya" αποδεικνύει τη διαχρονικότητα του έργου του Φρανθίσκο Γκόγια

21 καταξιωμένοι διεθνείς σύγχρονοι καλλιτέχνες τιμούν τον Ισπανό ζωγράφο.

"H(e)avens": Ένα φεστιβάλ για την παρέμβαση ιδιωτικών ιδρυμάτων στον χώρο του πολιτισμού

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και διάφοροι χώροι τέχνης και πολιτισμού.

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή αποχαιρετά το 2023 με έναν νέο κύκλο θεματικών ξεναγήσεων

Η ξενάγηση εστιάζει στα ζευγάρια καλλιτεχνών που εκπροσωπούνται με έργα τους στη Συλλογή, παρουσιάζοντας το έργο των καλλιτεχνών και αναλύοντας τη μεταξύ τους σχέση.