Open Call για σύγχρονους καλλιτέχνες οπτικής τέχνης από το Snehta Residency

Το φετινό πρόγραμμα του οργανισμού επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει την έννοια του «οίκου» μέσω ερευνών σχετικών με την σύγχρονη αθηναϊκή τέχνη.

Snehta

Το Snehta Residency καλεί ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες να συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί σε δύο περιόδους, από Μάιο μέχρι Ιούλιο και από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο. Το open call αφορά καλλιτέχνες που ασχολούνται με οπτικές τέχνες όπως εγκαταστάσεις, video art, περφόρμανς, γλυπτική κ.τ.λ .

Οι 3 καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμα θα μείνουν και θα εργαστούν στην πρωτεύουσα επιλέγοντας μία από τις δύο χρονικές περιόδους και, μέσω πρωτότυπων ερευνών, καλούνται να προτείνουν ιδέες για τον επαναπροσδιορισμό της σύγχρονης αθηναϊκής τέχνης, υπό την καθοδήγηση ενός αρμόδιου αντιπροσώπου της Snehta Residency.

Τα τελευταία 10 χρόνια, το Snehta έχει αναπτύξει ένα περιβάλλον στην πόλη της Αθήνας, όπου οι καλλιτέχνες ζουν, εργάζονται, δημιουργούν νέες αναγνώσεις σχετικές με την πόλη και ταυτόχρονα δίνουν έμφαση σε διαφορετικούς τομείς της. Μετά από πολύχρονες μελέτες, ο οργανισμός επιχειρεί να επανεξετάσει τον λειτουργικό πυρήνα του προγράμματός του μέσω της ενδυνάμωσης του ρόλου του ως "οίκο" σύγχρονης τέχνης. Επίσης, παρακολουθεί την τοπική οικονομία μέσω του καλλιτεχνικού του προγράμματος και επικεντρώνεται στη μεθοδολογία της έρευνας.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής κλείνει την Πέμπτη 31/3, στις 11.59 μ.μ. .

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.