Το "Greece in USA" τιμάει τον Στήβεν Αντωνάκο με την έκθεση "Form, Color, Space"

Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης φιλοξενεί την έκθεση του διακεκριμένου καλλιτέχνη υπό την επιμέλεια της Λόλας Σιένα Κουτούδη.

Αντωνάκος

Η έκθεση του Στήβεν Αντωνάκος με τίτλο "Form, Color, Space" εγκαινιάζεται στις 24 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης. Στα πλαίσια της έκθεσης, η ιδρυτική διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Greece in USA" Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα συντονίζει τη συζήτηση για το έργο του αξιόλογου καλλιτέχνη με τον συγγραφέα και εκδότη David Ebony και τη Naomi S. Antonakos, Διευθύντρια του Stephen Antonakos Studio LLC. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Λόλα Σιένα Κουτούδη.

Ο ίδιος ο Αντωνάκος περιέγραψε το έργο του ως "πραγματικά πράγματα σε πραγματικούς χώρους στο εδώ και το τώρα". Οι συνθέσεις, τα χρώματα και οι φόρμες στο έργο του εικαστικού ήταν πάντα ξεκάθαρες. Ωστόσο, η βίωσή τους από τον θεατή διαμορφώνεται βάσει του τόπου και χρόνου. Οι ημιτελείς γεωμετρίες που σχεδίαζε επιτρέπουν στο κοινό να ολοκληρώσει από μόνο του τις εικαστικές φόρμες, χωρίς ο ίδιος να τις είχε ολοκληρώσει. Έτσι, τα έργα γίνονται αντιληπτά τόσο σε κινητικό όσο και σε οπτικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Maja Djordjevic "μεταμορφώνεται" στην γκαλερί "Δυο χωριά"

Η "Metamorphosis", η ατομική έκθεση των νέων έργων της Maja Djordjevic, που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για τη φουάρ Taipei Dangdai 2022, παρουσιάζεται στην γκαλερί σύγχρονης τέχνης "Δυο χωριά".

19/05/2022

"Ο σπόρος" αλχημιστή Πάνου Τσάγκαρη στην γκαλερί "Kalfayan"

Η νέα έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη με τίτλο The Seed (O Σπόρος) αποτελούμενη από πίνακες, έργα σε χαρτί και γλυπτικά στοιχεία, παρουσιάζεται στην γκαλερί "Kalfayan" στο Κολωνάκι.

Το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε ένα "φλογερό" εμβυθιστικό περιβάλλον

Η εικαστικός Δανάη Στράτου παρουσιάζει την καινούρια ατομική της έκθεση με τίτλο "Burning Issues - Merimbula".

"Plasmata: Bodies, Dreams, and Data": Η Στέγη φέρνει τη ψηφιακή τέχνη στο Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη επιστρέφει με μια εντυπωσιακή έκθεση-σίκουελ του "You and AI", ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που επίσης φιλοξενήθηκε στο Πεδίον του Άρεως πέρυσι.

Η γλύπτρια Katharina Fritsch "σκέφτεται με εικόνες" παρουσιάζοντας τη νέα της σειρά έργων στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Μύθοι, προσωπικές εμπειρίες και συνειρμοί, ανησυχίες και πολλά άλλα στοιχεία εγγράφονται στα γλυπτά της αναγνωρισμένης Γερμανίδας γλύπτριας, τα οποία θα παρουσιάζονται στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου έως το 2023.

Μια καλλιτεχνική συζήτηση για την τοξική αρρενωπότητα στο Haus N

Η έκθεση FEMME4FEMME4EVER φιλοξενείται στον χώρο τέχνης ως μέρος των δράσεων για το φετινό Queer Archive Festival #3.

Θραύσματα "Σώματος και Ψυχής" συνθέτει η εικαστικός Μαρίνα Κορέλλη

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος καλωσορίζει την καλλιτέχνιδα φιλοξενώντας τη νέα σειρά έργων της στον χώρο του.