Το "Greece in USA" τιμάει τον Στήβεν Αντωνάκο με την έκθεση "Form, Color, Space"

Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης φιλοξενεί την έκθεση του διακεκριμένου καλλιτέχνη υπό την επιμέλεια της Λόλας Σιένα Κουτούδη.

Αντωνάκος

Η έκθεση του Στήβεν Αντωνάκος με τίτλο "Form, Color, Space" εγκαινιάζεται στις 24 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης. Στα πλαίσια της έκθεσης, η ιδρυτική διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Greece in USA" Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα συντονίζει τη συζήτηση για το έργο του αξιόλογου καλλιτέχνη με τον συγγραφέα και εκδότη David Ebony και τη Naomi S. Antonakos, Διευθύντρια του Stephen Antonakos Studio LLC. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Λόλα Σιένα Κουτούδη.

Ο ίδιος ο Αντωνάκος περιέγραψε το έργο του ως "πραγματικά πράγματα σε πραγματικούς χώρους στο εδώ και το τώρα". Οι συνθέσεις, τα χρώματα και οι φόρμες στο έργο του εικαστικού ήταν πάντα ξεκάθαρες. Ωστόσο, η βίωσή τους από τον θεατή διαμορφώνεται βάσει του τόπου και χρόνου. Οι ημιτελείς γεωμετρίες που σχεδίαζε επιτρέπουν στο κοινό να ολοκληρώσει από μόνο του τις εικαστικές φόρμες, χωρίς ο ίδιος να τις είχε ολοκληρώσει. Έτσι, τα έργα γίνονται αντιληπτά τόσο σε κινητικό όσο και σε οπτικό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

"Remains": Η εικαστικός Μαρία Ζιάκα δίνει νέα ζωή σε παλιά έργα της

Τα "απομεινάρια" επεξεργάζονται εκ νέου, ενώ οι εικόνες που προκύπτουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία-πρακτική καλύπτονται με μεγάλες λευκές, τις περισσότερες φορές, επιφάνειες.

Το ερευνητικό πρότζεκτ "[α] border of dying" επικεντρώνεται στις εικαστικές τέχνες

Το έργο αποτελείται από μια διπλή περφόρμανς, μια εικαστική εγκατάσταση και ένα εργαστήριο ανοιχτό στο κοινό.

Αφιέρωμα στο εικαστικό έργο του πολυσχιδούς καλλιτέχνη Νίκου Βέλμου

Είναι η πρώτη φορά που, εδώ και 93 χρόνια από τον θάνατο του Βέλμου, εκτίθενται τα έργα του στο κοινό.

"Η Τέχνη του Αλγόριθμου": Κατανοώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης με τον ίδιο αλγόριθμο.