Η νέα έκθεση κεραμικής του Γιώργου Βαβάτση επιχειρεί μία σύνδεση του θεατή με τον τόπο του

Υλικά συγκεντρωμένα από το γόνιμο έδαφος εμπνέουν τον καλλιτέχνη για μία έκθεση που αποσκοπεί σε μία εις βάθος μελέτη των εκθεμάτων.

Γιώργος Βαβάτσης @ Eleni Vourtsi

Ο Γιώργος Βαβάτσης παρουσιάζει τη νέα του ατομική έκθεση σε έναν χώρο της οδού Μακρυγιάννη, στην περιοχή της Ακρόπολης. Τα έργα του επιχειρούν να μελετήσουν τις γεωλογικές διεργασίες και πώς αυτές σχετίζονται με την τέχνη της κεραμικής. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (7 μ.μ.).

Βαβάτσης

Σε διάφορους γεωλογικούς περιπάτους του, ο Βαβάτσης εμπνεύστηκε από το υλικό προέλευσής μας, όπως το περιγράφει και ο ίδιος. Η συλλογή ενός ορυκτού από τον τόπο από όπου προερχόμαστε και η επεξεργασία του έχει μία συμβολική υπόσταση την οποία ενδεχομένως δεν αντιλαμβανόμαστε. Μέσω των κεραμικών του κατασκευών, ο καλλιτέχνης θέλει να μεταδώσει στον θεατή τη σημασία των γεωλογικών διεργασιών που έγιναν πριν τη δική μας παρέμβαση. Έτσι, ο επισκέπτης ανακαλεί το μέρος καταγωγής του και τις μνήμες που συνδέονται με αυτόν.

Info: Μακρυγιάννη 3, Ακρόπολη | 25/2 – 18/03 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ., Σαβ.: 10 π.μ. – 3 μ.μ., Τρ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ. – 8.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

"Remains": Η εικαστικός Μαρία Ζιάκα δίνει νέα ζωή σε παλιά έργα της

Τα "απομεινάρια" επεξεργάζονται εκ νέου, ενώ οι εικόνες που προκύπτουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία-πρακτική καλύπτονται με μεγάλες λευκές, τις περισσότερες φορές, επιφάνειες.

Το ερευνητικό πρότζεκτ "[α] border of dying" επικεντρώνεται στις εικαστικές τέχνες

Το έργο αποτελείται από μια διπλή περφόρμανς, μια εικαστική εγκατάσταση και ένα εργαστήριο ανοιχτό στο κοινό.

Αφιέρωμα στο εικαστικό έργο του πολυσχιδούς καλλιτέχνη Νίκου Βέλμου

Είναι η πρώτη φορά που, εδώ και 93 χρόνια από τον θάνατο του Βέλμου, εκτίθενται τα έργα του στο κοινό.

"Η Τέχνη του Αλγόριθμου": Κατανοώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης με τον ίδιο αλγόριθμο.