Η νέα έκθεση κεραμικής του Γιώργου Βαβάτση επιχειρεί μία σύνδεση του θεατή με τον τόπο του

Υλικά συγκεντρωμένα από το γόνιμο έδαφος εμπνέουν τον καλλιτέχνη για μία έκθεση που αποσκοπεί σε μία εις βάθος μελέτη των εκθεμάτων.

Γιώργος Βαβάτσης @ Eleni Vourtsi

Ο Γιώργος Βαβάτσης παρουσιάζει τη νέα του ατομική έκθεση σε έναν χώρο της οδού Μακρυγιάννη, στην περιοχή της Ακρόπολης. Τα έργα του επιχειρούν να μελετήσουν τις γεωλογικές διεργασίες και πώς αυτές σχετίζονται με την τέχνη της κεραμικής. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (7 μ.μ.).

Βαβάτσης

Σε διάφορους γεωλογικούς περιπάτους του, ο Βαβάτσης εμπνεύστηκε από το υλικό προέλευσής μας, όπως το περιγράφει και ο ίδιος. Η συλλογή ενός ορυκτού από τον τόπο από όπου προερχόμαστε και η επεξεργασία του έχει μία συμβολική υπόσταση την οποία ενδεχομένως δεν αντιλαμβανόμαστε. Μέσω των κεραμικών του κατασκευών, ο καλλιτέχνης θέλει να μεταδώσει στον θεατή τη σημασία των γεωλογικών διεργασιών που έγιναν πριν τη δική μας παρέμβαση. Έτσι, ο επισκέπτης ανακαλεί το μέρος καταγωγής του και τις μνήμες που συνδέονται με αυτόν.

Info: Μακρυγιάννη 3, Ακρόπολη | 25/2 – 18/03 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ., Σαβ.: 10 π.μ. – 3 μ.μ., Τρ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ. – 8.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Maja Djordjevic "μεταμορφώνεται" στην γκαλερί "Δυο χωριά"

Η "Metamorphosis", η ατομική έκθεση των νέων έργων της Maja Djordjevic, που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για τη φουάρ Taipei Dangdai 2022, παρουσιάζεται στην γκαλερί σύγχρονης τέχνης "Δυο χωριά".

19/05/2022

"Ο σπόρος" αλχημιστή Πάνου Τσάγκαρη στην γκαλερί "Kalfayan"

Η νέα έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη με τίτλο The Seed (O Σπόρος) αποτελούμενη από πίνακες, έργα σε χαρτί και γλυπτικά στοιχεία, παρουσιάζεται στην γκαλερί "Kalfayan" στο Κολωνάκι.

Το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε ένα "φλογερό" εμβυθιστικό περιβάλλον

Η εικαστικός Δανάη Στράτου παρουσιάζει την καινούρια ατομική της έκθεση με τίτλο "Burning Issues - Merimbula".

"Plasmata: Bodies, Dreams, and Data": Η Στέγη φέρνει τη ψηφιακή τέχνη στο Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη επιστρέφει με μια εντυπωσιακή έκθεση-σίκουελ του "You and AI", ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που επίσης φιλοξενήθηκε στο Πεδίον του Άρεως πέρυσι.

Η γλύπτρια Katharina Fritsch "σκέφτεται με εικόνες" παρουσιάζοντας τη νέα της σειρά έργων στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Μύθοι, προσωπικές εμπειρίες και συνειρμοί, ανησυχίες και πολλά άλλα στοιχεία εγγράφονται στα γλυπτά της αναγνωρισμένης Γερμανίδας γλύπτριας, τα οποία θα παρουσιάζονται στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου έως το 2023.

Μια καλλιτεχνική συζήτηση για την τοξική αρρενωπότητα στο Haus N

Η έκθεση FEMME4FEMME4EVER φιλοξενείται στον χώρο τέχνης ως μέρος των δράσεων για το φετινό Queer Archive Festival #3.

Θραύσματα "Σώματος και Ψυχής" συνθέτει η εικαστικός Μαρίνα Κορέλλη

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος καλωσορίζει την καλλιτέχνιδα φιλοξενώντας τη νέα σειρά έργων της στον χώρο του.