Το αεροδρόμιο της Αθήνας κοσμείται με παραδοσιακές φορεσιές

Η έκθεση «Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές» καλύπτει ένα εύρος ενδυμασιών από όλη την Ελλάδα.

«Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές»

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνουν την
έκθεση "Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές" έως 17 Ιουλίου, στον εκθεσιακό χώρο "Τέχνη & Περιβάλλον" στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου. Τα ζωγραφικά σχέδια του Γήση Παπαγεωργίου αποτελούν εμπνεύσεις από την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα, αναδεικνύοντας φορεσιές υφαντές και κεντητές, μεταξωτές, μάλλινες, λινές, με βαμβάκι και περίτεχνες χρυσοποίκιλτες ή πολύχρωμες διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Τα ενδυματολογικά εκθέματα προβάλλουν την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας καθώς και τις αντιλήψεις και παραδόσεις της κάθε περιοχής. Οι αρχαιοελληνικές, ευρωπαϊκές και βυζαντινές επιρροές είναι εμφανείς και οι δημιουργίες του Παπαγεωργίου έρχονται στη ζωή με μία τρομερά ρεαλιστική απόδοση. Η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη έχει αναλάβει την επιμέλεια της έκθεσης σε συνεργασία με την Χαρά - Ελένη Μητσοτάκη, Τομεάρχη Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτισμού του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Info: Εκθεσιακός Χώρος: Τέχνη & Περιβάλλον | 21/01– 17/07 | Eίσοδος Ελεύθερη
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η ομαδική έκθεση "Παιδαγωγικές του κοινού/των κοινών" μάς δείχνει "πώς να στεκόμαστε μαζί"

Με καλλιτεχνικά έργα, πρακτικές και αρχεία, η ομαδική εικαστική έκθεση προτείνει στο κοινό μια έννοια παιδαγωγικής του κοινωνικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2023

Το Athens Art Book Fair γεμίζει τέχνη την Αθήνα για τέταρτη χρονιά

Η ετήσια έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου επιστρέφει με 82 καλλιτέχνες, φωτογράφους, ζινάδες, ανεξάρτητα περιοδικά και εκδοτικούς οίκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Το 5o International Forum of Performance Art στρέφει το βλέμμα στον μετα-άνθρωπο

Το φεστιβάλ επιστρέφει για ένα τετραήμερο στην πόλη της Δράμας, με τη θεματική : "The Posthumanisms and the Metaverses Condition".

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Εθνική Πινακοθήκη διοργανώνει ξεναγήσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες

Η Εθνική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 διοργανώνει, μεταξύ άλλων, ξενάγηση στην περιοδική έκθεση "Αστυγραφία / Urbanography. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970".

"Πως θα αλλάξουμε το μυαλό μας, για να αλλάξουμε τον κόσμο": Διεθνές Συμπόσιο στην Ελευσίνα

Συναρπαστικές συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις σε ένα καινοτόμο τριήμερο συμπόσιο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο.

Διαβάζουμε Audre Lorde και Lola Ridge: Δυο ιστορικές γυναίκες, ριζοσπάστριες ποιήτριες μας συστήνουν οι εκδόσεις Κείμενα

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κείμενα μας συστήνουν την Audre Lorde, Μαύρη, λεσβία, ακτιβίστρια που έγραψε κείμενα-ορόσημα για το φεμινιστικό κίνημα της δεκαετίας του ‘80 και τη Lola Ridge αναρχική μοντερνίστρια των αρχών του 20ου αιώνα με έντονη παρουσία στην ιστορία του εργατικού κινήματος έγραψαν ιστορία με τη ζωή και το έργο τους που παραμένει ζωντανό και επίκαιρο.

Κάνοντας ένα "Ταξίδι στο χρώμα" στην έκθεση της Νάνσυς Ναουμίδου

Η εικαστικός εμπνέεται από την ελληνική φύση, τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα.