"Open-ended": Η έννοια της ατέλειας μέσα από διαφορετικές τεχνικές και υλικά

Μια νέα ομαδική έκθεση που δίνει πρόσβαση σε καλλιτεχνικά στάδια που δεν αποκαλύπτονται και σε μέρη δουλειάς που παραμένουν αθέατα στο αρχείο ως "ανολοκλήρωτα".

Georgia Fambris -Χωρίς Τίτλο, Μαρκαδόροι και κολλάζ σε χαρτί, 29X21 εκ.

Η ομαδική έκθεση με τίτλο "Open-ended" εγκανιάζεται στις 10 Φεβρουαρίου (5-9 μ.μ.) στη γκαλερί Ζουμπουλάκη. Τα έργα που θα παρουσιαστούν πειραματίζονται με διαφορετικές τεχνικές και υλικά προκειμένου να αποδώσουν την πράξη επιτέλεσης ενός καλλιτεχνικού έργου αλλά και να τονίσουν την αξία που έχει η ατέλεια ως κόνσεπτ.

Sofia Rozaki - Χωρίς Τίτλο. Μαρκαδοράκι σε χαρτί, 28,5x21 εκ.
Sofia Rozaki - Χωρίς Τίτλο. Μαρκαδοράκι σε χαρτί, 28,5x21 εκ.

Η σύλληψη μίας ιδέας, οι επιρροές, οι προκλήσεις, οι δυσκολίες και γενικότερη η πορεία που ακολουθεί ο καλλιτέχνης έτσι ώστε να ολοκληρώσει ένα έργο είναι εμπνεύσεις των 20 συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Η εστίαση στη μεθοδολογία που ακολουθεί ο δημιουργός λειτουργεί για τους θεατές ως ένα είδος πρόσβασης στα καλλιτεχνικά στάδια που δεν αποκαλύπτονται και σε μέρη δουλειάς που παραμένουν αθέατα στο αρχείο.

Τα έργα της ομαδικής έκθεσης κάνουν αναφορές στην ιστορία της τέχνης και την καλλιτεχνική αρχή του non-finito, αναβιώνοντας τη φαντασία τόσο του ίδιου του καλλιτέχνη όσο και του επισκέπτη που τα αντικρίζει "ανολοκλήρωτα". Το "Open-ended" επιμελείται η Γεωργία Λιάπη.

Νίκος Μόσχος - Lost and found - Στυλό και κολάζ σε χαρτί. 70Χ52
Νίκος Μόσχος - Lost and found - Στυλό και κολάζ σε χαρτί, 70x52 εκ.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Αλεξίου, Μαρίνα Βελισιώτη, Θωμάς Διώτης, Δημήτρης Εφέογλου, Βασιλική Κούκου, Αλέξανδρος Κωτούλας, Νίκος Μόσχος, Βένια Μπεχράκη, Ξενοφών Μπήτσικας, Φωτεινή Παλπάνα, Σοφία Παπακώστα, Σοφία Ροζάκη, Παύλος Τσάκωνας, Δέσποινα Φλέσσα, Δέσποινα Χαριτωνίδη, Κώστας Χριστόπουλος, Georgia Fambris, David Fenwick, Melina Mosland, Eric Stephany.

Info: Γκαλερί Ζουμπουλάκη | 10/02-04/03 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ., Παρ.: 11 π.μ.-8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.