"Open-ended": Η έννοια της ατέλειας μέσα από διαφορετικές τεχνικές και υλικά

Μια νέα ομαδική έκθεση που δίνει πρόσβαση σε καλλιτεχνικά στάδια που δεν αποκαλύπτονται και σε μέρη δουλειάς που παραμένουν αθέατα στο αρχείο ως "ανολοκλήρωτα".

Georgia Fambris -Χωρίς Τίτλο, Μαρκαδόροι και κολλάζ σε χαρτί, 29X21 εκ.

Η ομαδική έκθεση με τίτλο "Open-ended" εγκανιάζεται στις 10 Φεβρουαρίου (5-9 μ.μ.) στη γκαλερί Ζουμπουλάκη. Τα έργα που θα παρουσιαστούν πειραματίζονται με διαφορετικές τεχνικές και υλικά προκειμένου να αποδώσουν την πράξη επιτέλεσης ενός καλλιτεχνικού έργου αλλά και να τονίσουν την αξία που έχει η ατέλεια ως κόνσεπτ.

Sofia Rozaki - Χωρίς Τίτλο. Μαρκαδοράκι σε χαρτί, 28,5x21 εκ.
Sofia Rozaki - Χωρίς Τίτλο. Μαρκαδοράκι σε χαρτί, 28,5x21 εκ.

Η σύλληψη μίας ιδέας, οι επιρροές, οι προκλήσεις, οι δυσκολίες και γενικότερη η πορεία που ακολουθεί ο καλλιτέχνης έτσι ώστε να ολοκληρώσει ένα έργο είναι εμπνεύσεις των 20 συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Η εστίαση στη μεθοδολογία που ακολουθεί ο δημιουργός λειτουργεί για τους θεατές ως ένα είδος πρόσβασης στα καλλιτεχνικά στάδια που δεν αποκαλύπτονται και σε μέρη δουλειάς που παραμένουν αθέατα στο αρχείο.

Τα έργα της ομαδικής έκθεσης κάνουν αναφορές στην ιστορία της τέχνης και την καλλιτεχνική αρχή του non-finito, αναβιώνοντας τη φαντασία τόσο του ίδιου του καλλιτέχνη όσο και του επισκέπτη που τα αντικρίζει "ανολοκλήρωτα". Το "Open-ended" επιμελείται η Γεωργία Λιάπη.

Νίκος Μόσχος - Lost and found - Στυλό και κολάζ σε χαρτί. 70Χ52
Νίκος Μόσχος - Lost and found - Στυλό και κολάζ σε χαρτί, 70x52 εκ.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Αλεξίου, Μαρίνα Βελισιώτη, Θωμάς Διώτης, Δημήτρης Εφέογλου, Βασιλική Κούκου, Αλέξανδρος Κωτούλας, Νίκος Μόσχος, Βένια Μπεχράκη, Ξενοφών Μπήτσικας, Φωτεινή Παλπάνα, Σοφία Παπακώστα, Σοφία Ροζάκη, Παύλος Τσάκωνας, Δέσποινα Φλέσσα, Δέσποινα Χαριτωνίδη, Κώστας Χριστόπουλος, Georgia Fambris, David Fenwick, Melina Mosland, Eric Stephany.

Info: Γκαλερί Ζουμπουλάκη | 10/02-04/03 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ., Παρ.: 11 π.μ.-8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι True Believers θέλουν να διορθώσουν την ιστορία με επίκεντρο τη γκαλερί The Αpartment

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση της γκαλερί The Αpartment, η Crux Galerie παρουσιάζει μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί που ξετυλίγεται σε δύο μέρη, επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημασίας και επιδραστικότητα της στην εικαστική κοινότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
27/05/2022

"Εγγύτητες και Αποστάσεις": Μια πολυπολιτισμική έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

12 καλλιτέχνες φέρνουν στο νησί έργα από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, προωθώντας διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες και παραδόσεις.

Ιστορικά πλοία του Ελληνικού Αγώνα κοσμούν το Θωρηκτό Αβέρωφ

Μια επετειακή έκθεση με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη φιλοξενείται στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

Η ανάγκη για ελευθερία και επανασύνδεση αποδίδεται ζωγραφικά στις πολύχρωμες "Πτήσεις" του Απόστολου Λάβδα

Η έκθεση "Πτήσεις Ελευθερίας" θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

"Ωδή στη Γυναίκα" του Μεσοπολέμου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η ομαδική έκθεση "Το βιολί του Ingres. Μια Ωδή στη Νέα Γυναίκα" τιμάει τις μορφές του μεσοπολέμου που σημάδεψαν την ιστορία του φεμινισμού, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray.

"Ποσειδώνια": Η ζωή των ναυτικών καταγράφεται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η φωτογράφος Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη παρουσιάζει μία προσωπική εκθεσιακή αναδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνδέοντας την καθημερινότητα των ναυτικών στα καράβια με τη γοητεία της θάλασσας.