Μία νέα έκθεση γλυπτικής από τη Μαριλία Κολυμπίρη σε ένα σούπερ μάρκετ της Κυψέλης

Η καθημερινότητα και οι «βασικές ανάγκες» του ανθρώπου παρουσιάζονται σε μορφή καλλιτεχνικών έργων.

Μαριλία Κολυμπίρη

Η νέα έμπνευση της εικαστικού Μαριλίας Κολυμπίρη, "Basic Needs", πρόκειται για ένα σύνολο έργων τα οποία θα εκθεθούν στο OK! Markets στη Φωκίωνος Νέγρη την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου (6-11 μ.μ.). Τα εκθέματα είναι ουσιαστικά κεραμικές αναπαραστάσεις γαλακτοκομικών, τροφίμων ξηρού φορτίου, καθαριστικών προϊόντων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία τοποθετούνται στα ράφια του σούπερ μάρκετ και εμπλέκονται με τα πραγματικά προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο τα αντικείμενα αποκτούν νέους συμβολισμούς και ερμηνείες και μετατρέπουν τον καταναλωτή σε θεατή.

Basic Needs

Το "Basic Needs" εξετάζει τη σχέση του ανθρώπου με τον χώρο, τα αντικείμενα που υπάρχουν σε αυτόν και τις γενικότερες βιοτικές του ανάγκες που είναι συνυφασμένες με τον καταναλωτισμό. Αφορμή για την υλοποίηση αυτού του κόνσεπτ ήταν η πανδημία που ξεκίνησε στις αρχές του 2020 και άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα των ανθρώπων. Το πρότζεκτ επιχειρεί να μελετήσει τη νέα σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στα αντικείμενα και στους καταναλωτές μέσω των εκθεμάτων – αντικειμένων καθημερινής χρήσης, αλλά και την ανάδειξη των σούπερ μάρκετ ως ένα περιβάλλον επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης τα τελευταία 2 χρόνια.

Basic Needs 2

Info: OK! Markets, Φωκίωνος Νέγρη 27, Κυψέλη | 18/02-11/03 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ. – Κυρ.: 8 π.μ. - 11 μ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ποσειδώνια": Η ζωή των ναυτικών καταγράφεται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η φωτογράφος Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη παρουσιάζει μία προσωπική εκθεσιακή αναδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνδέοντας την καθημερινότητα των ναυτικών στα καράβια με τη γοητεία της θάλασσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/05/2022

Μια καλλιτεχνική διερεύνηση της queer ταυτότητας στο νησί της Λέσβου

Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες εξετάζουν τη σχέση της ποίησης και της φωτογραφίας με την queer κουλτούρα, εξετάζοντας ζητήματα ταυτότητας και επιθυμίας.

Το Φουγάρο Art Center γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας εγκαινιάζοντας δύο νέες εκθέσεις

Εικαστικές εκθέσεις από τον Λευτέρη Ολύμπιου και τη Γερμανίδα Brigitte Hofherr εκκινούν τις εορταστικές εκδηλώσεις για το κλείσιμο μιας δεκαετίας του χώρου τέχνης στο Ναύπλιο.

"Plasmata": Η ψηφιακή τέχνη συναντά τα μεταβαλλόμενα σώματα σε μια εντυπωσιακή έκθεση στο Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη Ωνάση μας συστήνει τις διάφορες μορφές του σώματος με μια αλλόκοτη αλλά εντυπωσιακή έκθεση, όπου τα "πλάσματα" εξερευνώνται μέσω διαδραστικών, πολυμορφικών εγκαταστάσεων ψηφιακής τέχνης.

I Follow the Sun as I Follow my Distraction": Ποια η δύναμη των υλικών στην τέχνη της γλυπτικής;

Χαλκός, μαρμάρινες σφαίρες, κυρτό ατσάλι και πολλά άλλα υλικά μας μεταφέρουν σε μια ψευδαίσθηση του οικείου περιβάλλοντος του καλλιτέχνη Βασίλη Παπαγεωργίου, στον χώρο τέχνης Callirrhoe.

Μια ομαδική έκθεση δημιουργεί "Απο-Θήκες Μνήμης"

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, με τη συνεργασία της γκαλερί BRAGGART

"Cocta Terra": Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες διερευνούν τις δυνατότητες της κεραμικής τέχνης

Το i-D ProjectArt επιστρέφει με μια ομαδική έκθεση για την καλοκαιρινή του σεζόν.