Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: δράσεις για παιδιά με αφορμή τις εκθέσεις "Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς" και "Ειδύλλια Οδός"

Στόχος των δραστηριοτήτων είναι η εξοικείωση των μικρότερων ηλικιών με τη φιγούρα της μεγάλης Μελίνας Μερκούρη αλλά και τον εικαστικό κόσμο γενικότερα.

'Ειδύλλια Οδός'

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά με αφορμή τις δύο μεγάλες περιοδικές εκθέσεις του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη από τις 18/01: την έκθεση-αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη "Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς" και την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης "Ειδύλλια Οδός". Οι δραστηριότητες αποσκοπούν να συστήσουν τους μικρούς συμμετέχοντες στον κόσμο της μεγάλης ηθοποιού και ταυτόχρονα να τους ψυχαγωγήσουν μέσω των εικαστικών τεχνών και υλικών.

Οι δράσεις αναλυτικότερα

"Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς - Ανακαλύπτοντας τη Μελίνα" (για οικογένειες με παιδιά από 6 ετών)

Μελίνα Μερκούρη έκθεση
Μελίνα Μερκούρη "Να με Θυμάσαι και να μ' αγαπάς"

Μέχρι τις 11 Μαρτίου οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την καριέρα της εμβληματικής σταρ και πολιτικού, μέσα από ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό kit, το οποίο θα προμηθεύονται καθημερινά και θα το χρησιμοποιούν για μία εξατομικευμένη περιήγηση στην έκθεση, ανακαλύπτοντας τη Μελίνα μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης και κάρτες ζωγραφικής που προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το βίο και το έργο μίας από τις μεγαλύτερες γυναικείες μορφές του περασμένου αιώνα.


"Ειδύλλια Οδός - Η τέχνη των υλικών" (για οικογένειες με παιδιά από 5 ετών)

"Ειδύλλια Οδός"

Στην έκθεση "Ειδύλλια Οδός", η οποία φιλοξενείται στην αίθουσα Μηχανουργείο, οι παρευρισκόμενοι θα εισαχθούν στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης, θαυμάζοντας έργα 33 καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από τις αλλόκοτες συνθήκες που επέφερε η πανδημία και ο εγκλεισμός και οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν πρώτες ύλες, χώμα, μαλλί, καλάμια, μάρμαρο, υφάσματα, κλωστές, βελόνες κι αργαλειούς, απεικονίζοντας στιγμές από παρόν και παρελθόν. Τα παιδιά θα γνωρίσουν την "τέχνη των υλικών", να πειραματιστούν με αυτές δημιουργώντας τα δικά τους καλλιτεχνήματα, μέσα από ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τις Κυριακές 6, 13 και 20 Φεβρουαρίου (12-1 μ.μ.). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα ατομικό kit υλικών για τη διεξαγωγή των εργαστήριων.

Info: Οι δράσεις είναι για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Απαραίτητες οι κρατήσεις (213-0109325, 11 π.μ.-5 μ.μ..Περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω δράσεις και τις εκθέσεις στο www.athens-technopolis.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.