Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: δράσεις για παιδιά με αφορμή τις εκθέσεις "Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς" και "Ειδύλλια Οδός"

Στόχος των δραστηριοτήτων είναι η εξοικείωση των μικρότερων ηλικιών με τη φιγούρα της μεγάλης Μελίνας Μερκούρη αλλά και τον εικαστικό κόσμο γενικότερα.

'Ειδύλλια Οδός'

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά με αφορμή τις δύο μεγάλες περιοδικές εκθέσεις του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη από τις 18/01: την έκθεση-αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη "Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς" και την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης "Ειδύλλια Οδός". Οι δραστηριότητες αποσκοπούν να συστήσουν τους μικρούς συμμετέχοντες στον κόσμο της μεγάλης ηθοποιού και ταυτόχρονα να τους ψυχαγωγήσουν μέσω των εικαστικών τεχνών και υλικών.

Οι δράσεις αναλυτικότερα

"Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς - Ανακαλύπτοντας τη Μελίνα" (για οικογένειες με παιδιά από 6 ετών)

Μελίνα Μερκούρη έκθεση
Μελίνα Μερκούρη "Να με Θυμάσαι και να μ' αγαπάς"

Μέχρι τις 11 Μαρτίου οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την καριέρα της εμβληματικής σταρ και πολιτικού, μέσα από ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό kit, το οποίο θα προμηθεύονται καθημερινά και θα το χρησιμοποιούν για μία εξατομικευμένη περιήγηση στην έκθεση, ανακαλύπτοντας τη Μελίνα μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης και κάρτες ζωγραφικής που προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το βίο και το έργο μίας από τις μεγαλύτερες γυναικείες μορφές του περασμένου αιώνα.


"Ειδύλλια Οδός - Η τέχνη των υλικών" (για οικογένειες με παιδιά από 5 ετών)

"Ειδύλλια Οδός"

Στην έκθεση "Ειδύλλια Οδός", η οποία φιλοξενείται στην αίθουσα Μηχανουργείο, οι παρευρισκόμενοι θα εισαχθούν στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης, θαυμάζοντας έργα 33 καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από τις αλλόκοτες συνθήκες που επέφερε η πανδημία και ο εγκλεισμός και οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν πρώτες ύλες, χώμα, μαλλί, καλάμια, μάρμαρο, υφάσματα, κλωστές, βελόνες κι αργαλειούς, απεικονίζοντας στιγμές από παρόν και παρελθόν. Τα παιδιά θα γνωρίσουν την "τέχνη των υλικών", να πειραματιστούν με αυτές δημιουργώντας τα δικά τους καλλιτεχνήματα, μέσα από ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τις Κυριακές 6, 13 και 20 Φεβρουαρίου (12-1 μ.μ.). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα ατομικό kit υλικών για τη διεξαγωγή των εργαστήριων.

Info: Οι δράσεις είναι για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Απαραίτητες οι κρατήσεις (213-0109325, 11 π.μ.-5 μ.μ..Περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω δράσεις και τις εκθέσεις στο www.athens-technopolis.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

Συνεχίζονται οι ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά με τις "Κυριακές στην Αθήνα"

Την πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά σε ψυχαγωγικές δράσεις με οικολογικό αποτύπωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2022

Οι True Believers θέλουν να διορθώσουν την ιστορία με επίκεντρο τη γκαλερί The Αpartment

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση της γκαλερί The Αpartment, η Crux Galerie παρουσιάζει μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί που ξετυλίγεται σε δύο μέρη, επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημασίας και επιδραστικότητα της στην εικαστική κοινότητα.

"Εγγύτητες και Αποστάσεις": Μια πολυπολιτισμική έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

12 καλλιτέχνες φέρνουν στο νησί έργα από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, προωθώντας διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες και παραδόσεις.

Οι ιστορίες που ταξιδεύουν "Από Γενιά σε Γενιά"

Ένα διαγενεακό πρόγραμμα προφορικής ιστορίας φέρνει παιδιά από 5 έως 8 ετών σε επαφή με άτομα 3ης ηλικίας.

Ιστορικά πλοία του Ελληνικού Αγώνα κοσμούν το Θωρηκτό Αβέρωφ

Μια επετειακή έκθεση με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη φιλοξενείται στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

Η ανάγκη για ελευθερία και επανασύνδεση αποδίδεται ζωγραφικά στις πολύχρωμες "Πτήσεις" του Απόστολου Λάβδα

Η έκθεση "Πτήσεις Ελευθερίας" θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.