Νέα φιλανθρωπική δημοπρασία από την Vergos Auctions: 80 καλλιτέχνες στηρίζουν τη δράση της Πόρτας Ανοιχτής

Μετά την παράδοξα επιτυχημένη χρονιά του 2021, ο ιστορικός οίκος δημοπρασιών της χώρας χτυπάει ξανά το σφυρί με φιλανθρωπικό πρόσημο, για την υποστήριξη του έργου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών που φέτος συμπληρώνει πενήντα χρόνια παρουσίας.

ΡΟΡΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ έργο


Το 2021 ήταν μεν μια κουτσουρεμένη χρονιά για τον πολιτισμό και τις εκθέσεις, με τα μουσεία και τις γκαλερί να καταγράφει ραγδαία πτώση επισκεπτών λόγω της πολύμηνης αναστολής, αλλά ο απολογισμός δεν ήταν το ίδιο αρνητικός για τους οίκους δημοπρασίας: ο μεγαλύτερος και πιο παλιός οίκος της χώρας, η Vergos Auctions, λανσάροντας μια νέα μορφή δημοπρασιών, ανάλογη των περιστάσεων που επέβαλε η πανδημία, μέσω του YTB και σε ζωντανή μετάδοση χωρίς κοινό, σημείωσε τιμές-ρεκόρ σε ουκ ολίγα έργα, όπως το "Λευκό εικονοστάσιο" του Στήβεν Αντωνάκου και το "Signals [1974]" του Takis που πέτυχαν τις υψηλότερες τιμές παγκοσμίως, ενώ ανάλογη επιτυχία είχε και η φιλανθρωπική δημοπρασία που διοργάνωσε με συλλεκτικές εμφιαλώσεις κρασιών, επ’ αφορμή της επετείου.

Το φιλανθρωπικό πρόσημο επ’ αφορμή μιας επετείου είναι που, απ’ ότι φαίνεται, κρατά ο οίκος δημοπρασιών ως φορμάτ και για τη νέα χρονιά, καθότι υποδέχεται το 2022 με μία νέα σύμπραξη που ενέχει κοινωνικό πρόσημο και αναμένεται να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον των αγοραστών. "80 Καλλιτέχνες δίνουν το χέρι τους στα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής" είναι ο τίτλος της νέας δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί –ζωντανά και διαδικτυακά– στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου (7 μ.μ.), για την υποστήριξη του έργου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή, η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας στο πλευρό των παιδιών που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα σώμα έργων που συγκεντρώθηκε αφιλοκερδώς: καλλιτέχνες και συλλέκτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, προσέφεραν πολύτιμα έργα τέχνης με γνωστές υπογραφές προς δημοπράτηση, όπως των Χρήστου Μποκόρου, Γιώργου Λάππα, Γιάννη Ψυχοπαίδη κ.ά. Η τιμή εκκίνησης σε μερικά έργα είναι λίγο πάνω από τα 100 ευρώ, ενώ το σύνολο των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του ωφελούμενου οργανισμού.

POMODORO ARNALDO έργο

ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ έργο

"Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ευαισθησία και η ενσυναίσθηση του φιλότεχνου κοινού θα αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι η Τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα προσφοράς προς τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη την υποστήριξη όλων μας", αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο. Πριν τη δημοπρασία θα προηγηθεί ολιγοήμερη έκθεση των έργων, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, προκειμένου το κοινό να εκτιμήσει από κοντά τις επιλογές του.

Πώς μπορώ να λάβω μέρος στη δημοπρασία;

  • Φυσική παρουσία
  • Τηλεφωνικά
  • Γραπτή προσφορά
  • Online ζωντανά, μέσα από την ιστοσελίδα της Vergos Auctions

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τον κατάλογο των έργων που συλλέχθηκαν και δημοπρατούνται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.