I’m Positive 2021: Για ακόμη μια χρονιά, τα οροθετικά άτομα καταπολεμούν την προκατάληψη με το λόγο τους

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Μαρία Γκίκα, Μάριος Λαζανάς, Lauretta Macauley, Ηλίας Μυρσινιάς, Φίλιππος Παγάνης και Κατερίνα Ταρλή.

I’m Positive 2021: Για ακόμη μια χρονιά, τα οροθετικά άτομα καταπολεμούν την προκατάληψη με το λόγο τους

Με αργά βήματα, μικρές και μεγάλες κινήσεις, όπως η ανοιχτή συζήτηση I’m Positive στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση που έχει εξελιχθεί σε θεσμό, σπάνε οι αιώνιες προκαταλήψεις για τον HIV κι η ορατότητα εξελίσσεται σε διεκδίκηση, σε πράξη αντίστασης κόντρα σε όσα οδηγούσαν να κρύβουμε την πραγματικότητα κάτω απ’ το χαλί. Στη φετινή συζήτηση, η οποία λαμβάνει χώρα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», επτά οροθετικά και μη άτομα παίρνουν το λόγο, σε συντονισμό των Λυδίας Παπαϊωάννου και Γιώργου Καπουτζίδη.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος θυμάται τις μεγάλες απώλειες της δεκαετίας του ‘80 και μιλάει για τη γενιά του, που πάλεψε για την αξιοπρέπεια των οροθετικών ατόμων, ο Ηλίας Μυρσινιάς αναλύει τη σημασία της πρoφυλακτικής θεραπείας PrEP, η Κατερίνα Ταρλή –η οποία έμαθε πριν από 35 χρόνια ότι είναι οροθετική μέσα από την κάθετη μετάδοση στο νεογέννητο μωρό της– εστιάζει στη σημασία της ενημέρωσης, ενώ η Lauretta Macauley (ιδρύτρια της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής στην Ελλάδα) μιλάει για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία.

Στη συζήτηση συμμετέχουν επίσης από επιστημονικής σκοπιάς ο Μάριος Λαζανάς, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, και ο Φίλιππος Παγάνης, ψυχολόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Orlando LGBT+. Σε βίντεο θα εμφανιστεί, τέλος, ο Kweku Mandela, εγγονός του Νέλσον Μαντέλα, συνιδρυτής της Africa Rising που ασχολείται με την ενημέρωση και πρόληψη για τον HIV στη Νότια Αφρική.

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση. Κλείστε θέση εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.