Οδηγός Τεχνών

I’m Positive 2021: Για ακόμη μια χρονιά, τα οροθετικά άτομα καταπολεμούν την προκατάληψη με το λόγο τους

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Μαρία Γκίκα, Μάριος Λαζανάς, Lauretta Macauley, Ηλίας Μυρσινιάς, Φίλιππος Παγάνης και Κατερίνα Ταρλή.

I’m Positive 2021: Για ακόμη μια χρονιά, τα οροθετικά άτομα καταπολεμούν την προκατάληψη με το λόγο τους

Με αργά βήματα, μικρές και μεγάλες κινήσεις, όπως η ανοιχτή συζήτηση I’m Positive στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση που έχει εξελιχθεί σε θεσμό, σπάνε οι αιώνιες προκαταλήψεις για τον HIV κι η ορατότητα εξελίσσεται σε διεκδίκηση, σε πράξη αντίστασης κόντρα σε όσα οδηγούσαν να κρύβουμε την πραγματικότητα κάτω απ’ το χαλί. Στη φετινή συζήτηση, η οποία λαμβάνει χώρα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», επτά οροθετικά και μη άτομα παίρνουν το λόγο, σε συντονισμό των Λυδίας Παπαϊωάννου και Γιώργου Καπουτζίδη.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος θυμάται τις μεγάλες απώλειες της δεκαετίας του ‘80 και μιλάει για τη γενιά του, που πάλεψε για την αξιοπρέπεια των οροθετικών ατόμων, ο Ηλίας Μυρσινιάς αναλύει τη σημασία της πρoφυλακτικής θεραπείας PrEP, η Κατερίνα Ταρλή –η οποία έμαθε πριν από 35 χρόνια ότι είναι οροθετική μέσα από την κάθετη μετάδοση στο νεογέννητο μωρό της– εστιάζει στη σημασία της ενημέρωσης, ενώ η Lauretta Macauley (ιδρύτρια της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής στην Ελλάδα) μιλάει για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία.

Στη συζήτηση συμμετέχουν επίσης από επιστημονικής σκοπιάς ο Μάριος Λαζανάς, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, και ο Φίλιππος Παγάνης, ψυχολόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Orlando LGBT+. Σε βίντεο θα εμφανιστεί, τέλος, ο Kweku Mandela, εγγονός του Νέλσον Μαντέλα, συνιδρυτής της Africa Rising που ασχολείται με την ενημέρωση και πρόληψη για τον HIV στη Νότια Αφρική.

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση. Κλείστε θέση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Updated | Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.

Μέχρι τέλος του μήνα θα παίζεται το "Τέλος του παιχνιδιού"

Για λίγες ακόμα ημέρες προλαβαίνετε να δείτε το μπεκετικό "Τέλος του παιχνιδιού" στο Σύγχρονο Θέατρο με τον Δημήτρη Καταλειφό.

Preview 2022: Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε και να ακούσουμε σε μια γεμάτη πολιτιστικά χρονιά

Σημαντικά ονόματα του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, ταινίες που θα διεκδικήσουν ή έχουν κερδίσει ήδη χρυσά αγαλματίδια και μεγάλα εικαστικά γεγονότα δίνουν το στίγμα μιας δυναμικής σεζόν.