Ένας νέος εκθεσιακός χώρος σύγχρονης γλυπτικής στο Μαρούσι

Ο Αναστάσιος Νυφαδόπουλος εγκαινιάζει την προσωπική του γκαλερί και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προσφέρει το 50% των εσόδων της έκθεσης στους πυρόπληκτους.

Ένας νέος εκθεσιακός χώρος σύγχρονης γλυπτικής στο Μαρούσι

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. εγκαινιάζεται ο πρώτος εκθεσιακός χώρος σύγχρονης γλυπτικής στην περιοχή Μαρούσι. Ο γλύπτης Αναστάσιος Νυφαδόπουλος σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό θα προσφέρει το 50% των εσόδων της έκθεσης στους ανθρώπους που πλήγηκαν από τις φωτιές φέτος. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό και το Σαββατοκύριακο.

Ένας νέος εκθεσιακός χώρος σύγχρονης γλυπτικής στο Μαρούσι - εικόνα 1

Ερωτευμένος με την τέχνη από την παιδική του ηλικία, ο Αναστάσιος Νυφαδόπουλος σε ηλικία 21ενός ετών άνοιξε το εργαστήριό του στο Μαρούσι το 2013 κοντά στα εκπαιδευτήρια Δούκα. Εκεί δημιούργησε το γλυπτό «Κρίση», το πρώτο γλυπτό στον κόσμο σε δημόσιο χώρο με θέμα τις συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην ανθρωπότητα.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Αναστάσιος έγινε ο πρώτος Έλληνας που λαμβάνει το παγκόσμιο βραβείο Τέχνης 2018 Global Arts Award από τον Αγγλικό οργανισμό Red Line Artworks, όπου συμμετείχαν καλλιτέχνες από 28 χώρες. Η Τέχνη του γλύπτη επικεντρώνεται στην ανθρωπότητα, στο πώς διαμορφώνεται και πώς μπορεί να αλλάξει και να εξελιχθεί. Ο καλλιτέχνης ενσωματώνει τις αρχές της διασύνδεσης και της διαρκούς αλλαγής τόσο μέσω του θέματος όσο και των επιλεγμένων υλών, της εμφάνισης και του τρόπου κατασκευής του έργου Τέχνης.

Ένας νέος εκθεσιακός χώρος σύγχρονης γλυπτικής στο Μαρούσι - εικόνα 2

Μέρος της δημιουργικής διαδικασίας του Αναστάσιου, περιλαμβάνει το τέντωμα και τη χαλάρωση χιλιάδων ινών άνθρακα με το χέρι, δημιουργώντας ένα δυναμικό μοτίβο που αναδύεται κάπου στην αρχική του κατάσταση, ενώ αλλού μετατρέπεται σε παράλληλες γραμμές. Αυτό επηρεάζει τη φυσική εμφάνιση του έργου Τέχνης, με αποτέλεσμα τη συνεχή κίνηση των ινών στην αντίληψη του παρατηρητή, ενσωματώνοντας τη διαρκή αλλαγή. Συλλογιζόμενοι τη διαρκή αλλαγή, ο Αναστάσιος πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορεί να συνειδητοποιήσουν ότι ανεξάρτητα από τη φαινομενολογική μονιμότητα μιας κατάστασης, η στάση μας απέναντί της μπορεί να αλλάξει.

Ένας νέος εκθεσιακός χώρος σύγχρονης γλυπτικής στο Μαρούσι - εικόνα 3

Τόσο ο άνθρακας, το οποίο είναι ένα κοινό στοιχείο που μοιράζονται όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί στη Γη, όσο και ο τρόπος που οι ίνες άνθρακα γίνονται ένα στα γλυπτά του, ενσωματώνουν τη διασυνδεσιμότητα. Μέσω της ενσωμάτωσης της διασύνδεσης, ελπίζει να παρακινήσει τους ανθρώπους να σκέφτονται συλλογικά, να νιώσουν μέρος του υπεροργανισμού που εξελίσσεται όταν αλληλοεπιδρούμε και συνεργαζόμαστε.

Ωράριο Λειτουργίας: Παρασκευή 10/9 – Κυριακή 12/9, από τις 7 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.

Διεύθυνση: Κέρκυρας 9, 15126 Μαρούσι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.